kivitelezői felelősség


péter 54 # 2008.07.14. 12:57

matthiasi!
Köszi a választ.
Közel egy éves épitésü házról lévén szó evidens,hogy nem az én zsebemből megy és az is egyértelmü,hogy az adott nagyságrendből a probléma nem orvosolható.
Szivem szerint a kivitelező lábát nem engedném betenni ugyanakkor azt nem értem,hogy a kivitelező garanciális felelősségét miért tenné semmissé az egész ingatlanra vonatkozóan ha én egy jól körvonalozott probléma megoldását-az erre szánt összeg készpénzes megváltása esetén-akár a duplájából de mással oldatnám meg természetesen akkor már zsebből?
Péter54

matthiasi # 2008.07.14. 08:57

péter 54 -nek !

el de nem is tagadja-mintegy 800.000.-Ft értékben végez munkákat

Na itt sokminden homályos !
Ha nem te fizeted nem igen adja át ennyiért azokat a munkákat !

Egyébként van ilyen konstrukció : azt nevezik ár engedménynek - vannak különféle hibák, amit a kivitelező elísmer, és amegállapodik a vevővel, hogy bizonyos kedvezmény fejében eltekintetnek a javítástól. Aztán azt mással elvégezteti a vevő vagy sem. Általában annyiért amennyi kedvezményt kap soha.
Ez az összeg valószinű csak egy becssült. Amennyiben bőven belefér a kivitelező lehetőségébe - pl.. 3 - 400 ezerért elvégzi, biztos nem engedi át.
De lehet sokkal nagyobb a munka volumen - ez a megjelőlés csak felhívás volt keringőre - hátha ráharap az ügyfél aztán majd mással 1,2 millióért elvégezteteheti.

Tehát az a "nem" attól függ mennyiből jön ki a kivitelező. Ha jól jár - felejtve a téma - ha rosszul ragaszkodik a saját folytatáshoz. Van még egy másik csapda is - ha a megrendelő akár jóhiszeműen is máshoz fordul - lőttek a további garanciáinak

péter 54 # 2008.07.14. 08:36

Tisztelt fórumozók!
2007-ben vásároltam egy új épitésü kulcsrakész családi házat.Folyamatos müszaki problémákat többé-kevésbé a kivitelező a beköltözést követően orvosolta
,mintegy két héttel ezelőtt született egy megállapodás miszerint-bár a kivitelező nyilatkozata szerint az ingatlan a jóváhagyott épitési terveknek és épitési előirásoknak megfelelően készült és kimondottan a jelzett hibákat nem ismeri el de nem is tagadja-mintegy 800.000.-Ft értékben végez munkákat a kifogásolások megszüntetésére.
Én viszont szkeptikus vagyok az elvégzendő munkák minőségét illetően és jobbnak látnám a munkák készpénzben történő megváltását és azok más kivitelezővel való elvégzését.
Mondhat -e jogszerüen nemet erre a Kivitelező vagy pedig a nyilatkozat jelenti-e a készpénzben történő automatikus megváltás lehetőségét?
Köszönettel:Péter54