Társasház és közös tulajdon


osmi # 2009.09.27. 20:09

Nagy Sándor!
Tudom, hogy nem vigasztal, de nem vagytok egyedüliek ebben s dologban.Akármilyen "vérlázító"; a békát le kell nyelni és - szerintem - túl kell lépni rajta!
Ez a mi kis demokráciánk.
üdv.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.28. 07:21

Nem itt kell védekezned, hanem a bíróságon. Más kérdés, hogy ezzel a terjengős, a hozzáértés teljes hiányától hemzsegő, tévedésekkel súlyosan terhelt érveléssel ott se fogsz eredményt elérni.

A politikát is nyugodtan kihagyhatod belőle.

Nagy Sándor # 2009.09.28. 07:33

Kovács Béla Sándor ! Ez nem védekezés, hanem Magyarország legnagyobb MSZP-s panamája !

Nagy Sándor # 2009.09.28. 07:35

Ja és még valami! Ez tény és nem feltételezés. Nem én vagyok a hozzá nem értő, hanem te nem rendelkezel az ezt bizonyító okiratokkal !

ragyasdezso # 2009.09.28. 07:54

kbs-sel értek egyet! Azzal nem oldódik meg a problémátok, ha a politikát beleviszed. Én már régebben is leírtam neked, hogy aki társasházban lakik és kisebbségben marad annak joga van megtámadni a többség döntését, de a vesztést nagyon be kell kalkulálni. És el kell fogadni!

Nagy Sándor # 2009.09.28. 08:34

Rgyasdezső! Mi nem Társasházban lakunk, hanem magánházban !

trsz # 2009.09.28. 08:55

Tisztelt Fórumozók!
Gyors kérdésem lenne, lehet, már feltette valaki. Állítólag a Ptk. alapján kötelezhető a társasház felújításához (pl. panelprogram) való hozzájárulásra az a lakó, akinek már a társasház finanszírozott felújítást, ami neki jó, de nem mindenkinek. (PL. végfalas lakónak a végfal szigetelés). Tud valaki ilyenről, esetleg a paragrafus számát megadná, ha lehet?

előre is köszönöm!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.28. 09:04

Nem kell ehhez különösebb jogszabályi hivatkozás. A költségviselés általános szabálya tökéletesen megteszi: a közös tulajdonban álló épületszerkezeti elemek, részek felújítása közös költség, a közös költségek pedig valamennyi tulajdonost terhelik.

trsz # 2009.09.28. 09:23

Sajnos a Hölgy ezt nem fogja fel. Lehetősége lenne a háznak a melegvíz használat egy részét nem távhőszolgáltatótól fedezni, lecserélni az elavult hőmennyiségmérőket, rendbe rakni a szellőzőket. De nem fogja fel, hogy evvel még a lakásának az értéke is nőne. A sima panelprogramot nem éri meg megcsinálni, az KVM új pályázatára kellene rávenni. A jogszabályról csak hallottam, hogy létezik talán. Ezért fordultam ide.

trsz # 2009.09.28. 09:24

Mindenesetre ezt a segítséget is köszönöm!

ragyasdezso # 2009.09.28. 09:36

Nagy Sándor
A társasházak többsége magánház!

ragyasdezso # 2009.09.28. 09:39

trsz

A Társasházi Törvény tartalmazza.

ragyasdezso # 2009.09.28. 10:34

Mazsola66
Ez így van, de még lehetnek teljes önkormányzati státuszúak is, ezért írtam többséget!

Nagy Sándor # 2009.09.29. 08:34

Ragyasdezsőnek ! Nem a társasházi törvény tartalmazza , hanem a 32/1969 -es kormányerejű rendelet a lakások elidegenítéséről, melyek alapján az ingatlanok értékesítésre kerültek 1991-ben

osmi # 2009.09.29. 20:27

Elsősorban KBS.-nek!

Nagy Sándorék védelmében /akik nem szorulnak rá/!
A kezdetektől figyelemmel kísérem"Sándorék ügyét" lévén azidőtájt magam is elszenvedője voltam egy igencsak rafinált és erőszakos panelpr.-nak.Az akkori pályázatokhoz 4.sz. mellékletként , mely a tulajdonosi akaratot és vállalást/ önerőt vállalthitelösszeget,stb./volt hivatva dokumentálni, nem közgyűlési jegyzőkönyvet kellett csatolni, csupán a közös képviselő által kitöltött és aláírt formanyomtatványt, melynek az elnevezése kgy.-ijgyk.-i kivonat volt,melybe egy kgy.-i dátumot kellett csak beírni. Na ilyen kgy. nem volt Náluk- legjobb tudomásom szerint,azaz a tulajokat "elfelejtették" megkérdezni. Ezt Sándor úgy írja, hogy a sima elszámoló kgy.-t adta meg a k.k. a pályázatba. Nem létező kgy.-i hat.bírósági megtámadása elég nehéz lett volna.
A beruházás végbement, az eredeti állapot helyre nem állítható, így a kogalkalmazók is alkalmazkodnak a helyzethez.A tulajoknak viszont ott van a megkérdezésük nélküli marha nagy hitel, vadidegen emberek kezeseiként / esetleg a sz@r kivitelezés is/.A történet erről szól.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.29. 20:29

rafinált és erőszakos panelpr.-nak.
Ja. Rafináltam és erőszakosan ráderőltettek egyharmad önrészed mellé kétharnad rész támogatást. Elmentek ám.

osmi # 2009.09.30. 07:22

kbs!
"Ja. Rafináltam és erőszakosan ráderőltettek egyharmad önrészed mellé kétharnad rész támogatást."
Írta és mondta a tömegkommunikáció.

Mazsola!
Igen, összeesküdtünk az ország különböző részeiből és öntjük a zagyva baromságot hátha valakik még időben kapnak észbe ezek alapján.

ragyasdezso # 2009.09.30. 07:36

osmi
Ahol normálisan csinálták (és többségében igen) ott ténylegesen jelentős értéknövekedés következett be, ahogy kbs írta 1/3 önrész befizetése mellett. Mi most felesbe csináljuk és mégis megéri a tulajdonosoknak, mert egyébként eladhatatlanná és fenntarthatatlanná válna tulajdonuk. A Ti esetetek csak azt bizonyítja, hogy voltak nem elég jól végződött felújítások is! De ezért kiönteni a gyereket is....?

osmi # 2009.09.30. 11:35

ragyasdezso!
A gyereket nem öntöm ki, egyetlen célom, hogy nagyon oda kell figyelni. A k képviselet "személye" pedig iszonytatóan fontos a történetben.
Nem győzőm hangsúlyozni; ahol vadidegen emberek egymés kezeseiként felelnek óriási összegű hitelvisszafizetésért ott iszonytató a kockázat.Abban azért eggyezzünk meg, hogy hatalmas üzletek szerveződtek és szerveződnek mindig ha állami pénz van a láthatáron.Ebben pedig a panel tulajdonos érdeke a legkevésébé fontos. Ezért kell a nagyon okos, rafkó,képzett , stb.k.k.

Mazsola!
Oly mértékig tájékozatlan vagy, hogy butaságokat írsz, azt viszont agresszíven.
Az önerő is hitel általában.

osmi # 2009.10.01. 10:23

ragyasdezsó!

Valós lehet az, hogy bőven az öt éven belül / 70 %-os áll. kamattám./ a hitelkamat a duplája a tőketörlesztő részletnek? / albetétre/
Kösz.

ragyasdezso # 2009.10.01. 10:58

osmi

A 60 hónapnál hosszabb kifutásnál az utolsó 5 hónapra lehet, mert a 70% csak 60 hónapra van.

osmi # 2009.10.01. 13:26

ragyasdezso!
Kösz! Akkor mégegyszer nyomatékosítsuk; mondjuk a 3. évben / 8 éves futamidő/ ez "fizikai lehetetlenség" szerinted?

ragyasdezso # 2009.10.01. 14:36

osmi

8 éves futamidőnél igen. És ez normális, mert a kamat csak a futamidő végén csökke4n. 8 évre nem lett volna szabad felvenni! Az 5. évtől min. 18%-os kamat az "nem teljesen normális embernek" való!

Nagy Sándor # 2009.10.01. 20:20

Ragyasdezső!. Azt hiszem jobb is , hogy ennyire tudatlan vagy, mert legalább, így azt hiheted, hogy minden úgy van, ahogy Te gondolod. Miért nem olvastad el a 32/1969-es törvényerejű rendeletet, vagy Moldova György legújabb könyvét az " Érik a vihar "-t. ? Ha elolvastad volna, akkor te sem járnál rózsaszín felhővel a szemed előtt. Azért mert nem vagy tisztában dolgokkal azért még nem biztos, hogy az nem igaz, vagy,hogy nincs.
A beruházások megvalósulási értéke pont azaz 1/3-ad a többi zsebbe megy. ( tisztelet a kivételnek, Miskolcról beszélek ) Ha jártál Miskolcon akkor bizonyára azt is tudod, hogy csak a lakóingatlanok külseje új kívülről, mert benne minden megmaradt ugyanúgy , mint 40 évvel ezelőtt. Azt ugyanis bár a pályázat tartalmazza, senki nem újította fel. Ha elolvastad volna azt a rendeletet, akkor azt is tudnád, hogy Miskolcon nincs állami, vagy önkormányzati tulajdonban lévő panelrehabilitációval éritett lakóingatlan, mert csak önállóan forgalomképes magántulajdon van. Minden öröklakás önálló ingatlan, melynek alkotórésze az ablak, tartozéka a radiátor és a magántulajdonos ( tulajdoni lap szerint is mindegyik, külön helyrajzi számon ) joga a rendelkezés . Mondhatjuk úgy is , hogy mindegyik személyi tulajdonban van. Hát ezért nem lehet a tulajdonost a saját ingatlanában tűrésre kötelezni. Mert a magántulajdonhoz való jog , a legalapvetőbb alkotmányos jog ma Magyarországon. Nem a tulajdonosok alkottak társasházat, itt nem alkotott senki társasházat . Ezért itt nincs külön és közös tulajdon, hanem csak és kizárólag magán tulajdon van . Hát ezt államosították most be, az állami támogatás zsebre tételéhez.A ítélet azt is tartalmazza, hogy nem számít mi valósult meg, nem számít, hogy csak 30%-ban , nem számít milyen minőségben és semmi nem számít csak az állami támogatás lehívása. Feketén- fehéren így leírva.Ja és árverezik a házakat, mert itt( Miskolcon ) senki nem akarta.Attól még hogy szép a külalak, attól még a fűtéscsövek ugyanolyan rozsdásak maradtak.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.01. 20:49

A teljes jogásztársadalom egységesen más véleményen van, mint te. Úgy lehet, mind hülyék vagyunk, és neked kellene egyszerre legfelsőbb bírósági elnöknek, jogász kari dékánnak, alkotmánybírónak és akadémikusnak lenned,. Akkor lenne itt rend és jogállam.