osztatlan közös tulajdon


Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.03.04. 07:21

Egyébként 20 éves vagyok 15éve keményen edzek napi 8 órákat 6 éve válogatott sportoló és kb 150× képviseltem a hazát a világ minden pontján.ezt kedves Immaculatának címeztem.

Amióta egy meztelen álmodell hallatán felcsillant a szemem, azóta kísértve vagyok:))
Derék dolog:), azt tudod úgye, hogy a sportolók mennyire meg vannak kímélve az élet dolgaitól, gondjaitól. Mondhatnám burokban tartják őket, hogy kizárólag a sportra és a teljesítményre koncentrálhassanak.

sikerült elérnetek hogy kellemtlenül érezzem magam holott nem kéne

Érezd jól magadat minálunk.:) Ha túlestél az első tűzkeresztségen, utána már megmaradsz.

„Nektek is változni kéne nem csak kritikát osztani névtelenül hanem PÉLDÁT mutatni és segíteni a feltörekvő ifjuságot…Mert rajtatok is múlik“

sóhajt, kevés a disznó:) és sok a lúd. Egyébként ki mondta, hogy anyád lehetnék!:)

golybli # 2010.03.04. 06:44

,,adj békét uram,, ( Réka dala)

vagy inkább vérest kardot hoztam:)))

Mind a 2 rá illik a helyzetre:))

Zsolt77 # 2010.03.04. 03:00

Sziasztok!

Osztatlan közös tulajdonú házban lakunk Édesanyámmal, 50 % tulajdonrészünk van.
Kötöttünk a másik tulajdonos házaspárral(másik 50 % tulajdonrész) egy ellenjegyzett használatmegosztási szerződést ügyvédnél.
Ebből két példányunk van csak sajnos. Én ezt keveslem, mert ha eladjuk a részünket(ez biztosan egyben történne) és a vevő hitelre venné, a bank elkéri az eredeti szerződést(gondolom nem csak lefénymásolni) amit nem szívesen adnék oda mert úgy a kezemben már csak egy maradna, és ha a vevő lelécel akkor gond lehet... Ráadásul az egyiken a szárazbélyegző elég gyengén olvasható(ügyvéd szerint ez nem gond).

Felvetésemre ügyvédek neten azt mondták ha aggódok hogy csak két példányom van, egyszerűen vigyem el az eredeti szerződést közjegyzőhöz és készítessek hiteles másolatot, aminek joghatálya ugyanaz mint az eredetinek.

Ehhez képest közjegyzőjelölt (iroda nevében) erre vonatkozó kérdésemre ezt válaszolta:
"arra a kérdésére a válasz, hogy a joghatálya ugyanaz-e, mint az
eredetinek, arra az a válasz, hogy míg az egyik egy eredeti dokumentum,
úgy a másik csupán egy közjegyző által készített hiteles másolat, ami
szószerint megegyezik az eredetivel. Vannak helyek ahol elfogadják, de
biztosan vannak olyan helyek is ahol, az eredetire van szükség.
Általában azonban mindenhol elfogadják a hiteles másolatot."

Na ebből nekem nem az jön le hogy joghatálya megegyezne. Azt megértem hogy bankfüggő lehet hogy elfogadják-e vagy sem egy lakáshitelnél pl. De hogy azt nem tudja megmondani a közjegyzői iroda hogy egy per esetén a bíróság hogyan veszi figyelembe a hiteles másolatot azt nem értem. Csak van erre valami paragrafus, vagy bírói gyakorlat stb..

Tehát a kérdés rövidítve: a hiteles közjegyzői másolat joghatálya(ügyvéd által ellenjegyzett használatmegosztási szerződés esetében), és gyakorlati használhatósága (per esetén a bíróságon, illetve banki lakáshitel felvételénél.

Vagy a közjegyzői hiteles másolat csak arra jó hogy bekeretezzem és kitegyem a falra? :)

Előre is kösz ha valaki tud érdemi és hiteles:) információval szolgálni.

Zsolt

nanemaaa # 2010.03.03. 23:32

"Nektek is változni kéne nem csak kritikát osztani névtelenül hanem PÉLDÁT mutatni és segíteni a feltörekvő ifjuságot…Mert rajtatok is múlik"

Na ez az, amivel tökéletesen egyetértek. ;)

MajorDomus # 2010.03.03. 22:05

,,adj békét uram,, ( Réka dala)

Hát azért vannak még néhányan akik tettek ezért az -országért annyit mint te 20 évesen, de kivánom neked hogy ez továbbra is -sikerüljön . Ránk férne. De a nénivel barátkozz össze.

Ha elismered hogy a másiknak is joga -van békében élni utolsó éveiben még lehet megkedveli a kutyust.

InezRanhis # 2010.03.03. 21:38

Ranhtakis néven gyorsabban megtalálsz.
Csak lerövidítettem a neten, mert praktikusabb..

:)

InezRanhis # 2010.03.03. 21:33

Golybli..
Kicsit mérges vagy.
Engedd meg, hogy bemutatkozzam.

Üsd be a Google-ba, hogy Inez Ranhis, vagy inezranhis, vagy Ranhis Inez.
Engem bárhol meg tudsz találni, nem vagyok névtelen..

Te is megjelentél már néhány lapon..
:)

Ne duzzogj.

:)

InezRanhis # 2010.03.03. 21:27

Golybli..
Nem a koroddal van a baj, hanem azzal, ahogyan kifejezted magad.
Nane jól írta, én is türelmetlennek és önzőnek láttalak, mert a saját döntésed igazolását vártad tőlünk leginkább. Ha mégsem így volt, akkor a hozzászólásaid stílusából mégis valamiért így éreztük..
Ehhez képest valóban elolvastál mindent, és ez az érdeklődésedet, a nyíltságodat fejezi ki az én szememben is.

Ne haragudj ránk, itt sem haragszik senki rád.
A zenei ízlésed miatt tőlem mindenképpen kapsz egy nagy kövér piros pontot.

De egy valamit kérek szépen én is tőled.. Neked is volt Nagyanyód, vagy Édesanyád, vagy van szerelmed, vagy rokonod, aki egyszer (ha Isten is úgy akarja), 82 éves lesz, esetleg egy megosztott házban..
Picit gondolj az idősebb, kiszolgáltatottabb emberekre is, úgy mintha a te hozzátartozóid lennének.
Gondolj arra, hogy 86 éves vagy, meg fogsz halni, és a szerelmed, a 82 éves feleséged ott marad egyedül egy házrészben, ahova nagytestű kutyával érkeznek fiatalok..
Tedd azt, amit le is írtál, megállapodás a szomszédokkal.
De nagyon szépen kérlek, a stílusod egy idős emberrel legyen egy kicsit kedvesebb. Ők már nem olyan rugalmasak. És senki, még a BTK sem (!) várja el tőlük. Ismétlem magam: vigyél neki növénykét, beszélgess vele, ismerd meg, és minden jó lesz, meglátod.. Lehet hogy a néni fogja etetni a kutyádat, mikor te nyaralsz a pároddal.
Türelem, Emberkölyök.. :)
(Ha megsértesz a hirtelenséged miatt másokat, attól nem biztos hogy a barátaid száma emelkedni fog.)
Én is sok sikert kívánok neked.

golybli # 2010.03.03. 21:21

Jah és látszik ,hogy ügyvédek meg jogászok vagytok vagy vaalmi hasonló mert tényleg jó szándékkal jöttem és sikerült elérnetek hogy kellemtlenül érezzem magam holott nem kéne...Mert még egy idős embernek sem ártottam....És azért érdeklődtem ,hogy ez a jövőben se forduljon elő...Erre meg csak támadni tudtok

Jah és nem tudom mért tartjátok magatokat olyan nagy embernek ,mert ennyi erővel én is mondhatom hogy TI kit sértettek meg mivel nem ismerterk...Nem sok 20 éves tett anniyt az országért mint én...Megkockáztatom,hogy ti sem...
Normálisan,kulturáltan is el lehettt volna magyarázni a dolgokat mivel ,hogy fiatal vagyok nem úgy látom a dolgokat mint egy tapasztalt jogász..Abba igazat adok ,hogy a világ ma nem olyan mint 1 vagy több nemzedékkel korábban.Azokat kéne "fegyelmezni" akik egyetemeken lövöldöznek meg buszsövőröket vernek agyon.Nem azt aki abszolut semmi rossz szándékkal érdeklődik olyan témában ahol probál megoldást találni ,hogy a konfliktusokat elkerülje.Mert ha nagy átlagot nézzük akkor nem az lenne a menet,hogy megkeresi valaki ezt a fórumot hogy megoldást találjon a problémára hanem önkényesen összefogna a szintén fiatal szomszéd barátjával és téglákat dobálna be a nő ablákán amig el nem költözik .Vagy minden más modón megkesíriti az életét..DE ÉN NEM EZT CSINÁLOM hanem humánus megoldást keresek!!!!!

Ezen látszik,hogy milyen színvonalt képvisel az ország értelmisége...

Nektek is változni kéne nem csak kritikát osztani névtelenül hanem PÉLDÁT mutatni és segíteni a feltörekvő ifjuságot...Mert rajtatok is múlik

golybli # 2010.03.03. 20:51

Körülbelűl 4x köszöntem meg a segítségeteket!

Másrészt még mindig nem értitek hogy az ellenségeskedés elkerülése végett kerestelek meg titeket.

Egyébként 20 éves vagyok 15éve keményen edzek napi 8 órákat 6 éve válogatott sportoló és kb 150x képviseltem a hazát a világ minden pontján.ezt kedves Immaculatának címeztem.

Na így tehetem meg hogy saját lakásom van!

Lehet hogy azért vannak előitéleteim az idősebb korosztállyal szemben mert én azt a példát látom hogy unalmukba azon törik a fejüket hogy a fiatalabbaknak hogyan tudjanak keresztbetenni.Sajnos én ezt látom!

Kedves nanemaaa én Máté Pétert Demjént ,Eddát hallgatok és a kedvencem az IStván a Király;)

nanemaaa # 2010.03.03. 17:38

golybli
Tényleg nem akarom tovább ragozni, mert szemlátomást nincs sok értelme.
Nem vitatom, hogy a kérdés feltevése részedről a jószándék jele volt. Mégis azt mondom, olvasd el mégegyszer a topicot. A kérdésedben már benne volt, hogy igazából nem vársz választ, csak azt szeretnéd, ha megerősítést kapnál a hitedben. Ez 20 évesen nagyjából érthető is, bár különösen nem méltányolható. Már az indító kérdésben is úgy tűntettél fel egy - vélhetőleg tisztességben megöregedett - idős nénit, mint egy rossz szándékú, örök feljelentgetős banyát, akivel neked meg kell küzdened a szintén kutyás rokonod oldalán. Az, hogy te így tekintesz az öregekre sajnos nem a te hibád, talán a mi korosztályunk tette ezt veled, hiszen azt sulykoltuk beléd, hogy téged nem szabad fegyelmezni, korlátozni, mert az károsan hat a személyiséged kibontakoztatására, egyedfejlődésedre.
Mondanám, hogy e miatt ne ess kétségbe, majd idővel sokkal bölcsebb és körültekintőbb leszel, hisz anno mi is ezt tanultuk elődeinktől. Sajnos nem vagyok biztos benne, hogy ugyanez veled is megtörténik-e, hiszen a te korosztályodnak, mint az első szabad nemzedéknek még nem volt ideje megöregedni, így nincs viszonyítási alap.

Nem támadtalak le. Csak megpróbáltam eléd tükröt állítani, olykor ugyanazt a kérdést más szemszögből megvilágítani. Persze ehhez te nem lehetsz hozzászokva, így értehetlen számodra, hogy vannak emberek akiknek nem a rap és a tuc-tuc az igazi zene, és ha nagy zenészekről beszélnek akkor nem a kilós fuxokkal felaggatott Afrikáról talán sosem hallott, de mégis afroamerikainak nevezett rímfaragókra gondolnak.
Nincs itt semmi probléma. Kérdeztél, és nem a várt választ kaptad, a vénlány meg vagy megszokja a kutyákat, vagy megdöglik a rettegéstől. Különben is! Élt már eleget, mit akar még?
Már az is csak a jószándékod jele, hogy éjjel, mikor félénken bezárkózik akkor nem vered rá az ajtót mikor hajnalban jössz haza a dizsiből.

Mindezek után, és ellenére értékelem, hogy egyáltalán klaviatúrát ragadtál, azt meg pláne a jószándékod jelének tekintem, hogy mindazt amit írtunk el is olvastad. Nem mindenkire jellemző ez így 20 évesen, ezért tényleg - minden él nélkül - tiszteletet érdemelsz.

Remélem az ügyed mindannyiótok közös elégedettségére fog rendeződni, és talán egy 82 éves néni előbb-utóbb nem az ellenség kategóriába fog tartozni.
Részemről a történet ennyi volt, sikeres és emberi értékekben is gazdag további életet kívánok neked.
Üdv: nanemaaa

nanemaaa # 2010.03.03. 17:37

*

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.03.03. 13:02

Golybli!

Sokat foglalkoztunk veled, pedig meg sem érdemelted.
Már az első írásaidból le lehet szűrni, hogy milyen ember vagy. Ha nem írtad volna, hogy 20 éves vagy, ez akkor is kiderül.

Ezt írtad:

abba a házba amit sok évi sporolás után vettem meg.

Kérdem én, hány 20 éves teheti meg, hogy saját lakásban él és még e mellett tud annyit spórolni sok éven át, hogy kertes házat vehessen magának.

A legtöbb kérdező úgy fejezi be a topicot, hgoy megköszöni, hogy egyáltalán választ kapott. Még az sem biztos, hogy számára kedvezőt, de megköszöni.

Neked még nagyon sokat kell tanulnod.

Fogalmad sincs, hogy kit sértettél meg. Örülj neki!

golybli # 2010.03.03. 12:02

Nem hiszem ,hogy döngettem volna a melleim!Max itt a gép előtt de te azt ugysem láthatod..

Igazábol én most egy 10 emeletes tömbház földszintjén lakok ami anniyt takar ,hogy kb 200an laknak a fejem fölött...20 éves vagyok és még nem tehetem meg azt hogy egy családi házat vegyek saját kerttel.Hidd el ha lenne több pénzem nem ilyen házat vettem volna..És ugy gondolom ,3 szomszéd jobban megfér egymás mellett mint 200.

És nem a mellemet döngettem hanem megodlást arra viták nélkül ,nyugodtan éljek.

De nanemaaa,letámadtál!!!Nem tudom ki vagy nem is érdekel de úgy gondolom ,hogy normálisan,nem mellveregetve jöttem ide a forumra érdeklődni...

Biztos te vagy itt a helyi erő!

Na sziasztok és még egyszer köszi az utbaigazitást

nanemaaa # 2010.03.03. 11:19

golybli
Nem támadtalak le, te vagy aki a mellét döngeti azzal, hogy "nehogymáááá".
Én csak arra próbáltam rámutatni, hogy nem jártál el kellő körültekintéssel a vásárláskor. Ennek a lekerítés dolognak már ott tisztázódnia kellett volna.
Azzal, hogy akkor elmulasztottad ezt a kérdést tisztázni még nem lettél erőnyerő, így erre most fogsz rákényszerülni. A kérdés az, mi lesz akkor, ha a dolgok nem a szándékaid szerint alakulnak?

Próbálok rá szemléletes példát mondani:
Egy kocsit az ember úgy vásárol, hogy beleférjen az anyósa is, vagy pont ellenkezőleg. Minden estre az logikus, hogy ha cél az anyós beférése is, akkor nem vesz Topolinot.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.03.03. 11:01

Igen, mert osztatlan közös tulajdon.

golybli # 2010.03.03. 10:13

Igen! Én isígy gondoltam!

Tehát akkor minden lakó egyhangulag kell beleegyzzen a leválazstásba..

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.03.03. 07:12

Nane!

Én is titeket!:)

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.03.03. 07:11

A leválasztáshoz közös megállapodásra van szükség. Ha lesz egy elkerített rész, ahol gond nélkül még vendégeket is be lehet kísérni úgy, hogy a kutyák ne akadályozzák az jó.

golybli # 2010.03.03. 06:42

MI is azt szeretnénk hogy leválasztjuk a részünket , és abba kértem a tanácsotokat,hotgy az megoldható-e.Természetesn úgy szeretnék leválasztani ne zavarja a hölgyet abejárásba.Tehát a ház mentém leköveznénk és mellette lenne a kerítés hogy gond nélkül eljusson a saját házához.

És nem az volt a kérdésem ,hogy lehet-e kutyát vinni kedves nanemaaa hanem (mert az 100% hogy együtt költözik velünk) hanem az hogy ha már ott van és a néni nem szereti a kutyákat akkor meg lehet ugy oldalni a dolgokat ,hogy mindenki jól járjon.

Nem értem,hogy mért kellett igy betámadni,mert nem nem azt kérdeztem,hogy jogilag meddig lehet elmenni ,hogy tönkretegyem az életét,hanem ,jogilag hogyan lehet megoldani ,hogy mindenki jól járjon..

golybli # 2010.03.03. 06:23

Ugyanis nem okozhatsz indokolatlanul riadalmat másokban, és nem kelthetsz félelmet. Egy nagytestű kutya pedig félelmet kelthet az idős szomszédban

Azért szeretném elkeríteni hogy ne keltsen riadalmat és mindenki békében maradjon!

A baj csak az, hogy te már akkor eldöntötted, hogy hogyan állsz a dologhoz, mielőtt megkérdezted volna.

Természetesen eldöntöttem már.VAgy altassam el a fél éves kutyámat csak hogy neki jó legen?!

A néni lakott ott előbb s ezt el kell fogadni.
Azért mert 82 éves,még vannak- jogai. "

Nem vagyok ügyvéd de szerintem azért mert ő korábban ott lakott semmjivel sincs több joga az udvarhoz mint nekem.Nem az a mérvadó hogy ki hány éve lakik ott!(Ő meg önkényesen két "bunkert" épített az udvar közepére

nanemaaa # 2010.03.02. 22:21

golybli
"Szerintem se 82éves néni se senki más nem dönti el hogy én kuytát vigyek abba a házba"
"Mint ahogy észrevehettétek én nem dölyfös vagyok hanem abszulot minden megoldásra hajlandó vagyok."

Aha, észrevettük. Az első mondat akkor se lenne igaz, ha egyedül laknál egy magánházban. Szabályok mindenütt vannak. Az más kérdés, hogy hol milyenek.
A "saját szemétdombomon a magam ura vagyok" szemlélet nem tipikusan az alkalmazkodó készség megnyilvánulása.

Egyebekben tőlünk elsősorban jogi tanácsot kértél és nem szimpatizánsokat kerestél. Tanácsot kaptál, az már a te dolgod lesz, hogy mit kezdesz vele. A baj csak az, hogy te már akkor eldöntötted, hogy hogyan állsz a dologhoz, mielőtt megkérdezted volna.

MajorDomus # 2010.03.02. 20:21

A néni lakott ott előbb s ezt el kell fogadni.
Azért mert 82 éves,még vannak- jogai. Megérne egy látogatást,hogy neki mi a véleménye?

Egyébként szerintem nem társasház,inkább o k t.
A szomszédok szerintem tudnának róla. A dolog vége az lesz hogy a néni magához vesz 2 kaukázusi juhászt s megreggelizteti őket a szomszéd ebekből.

InezRanhis # 2010.03.02. 19:02

Sajnos azt hiszem tévedsz Golybli..
Ugyanis nem okozhatsz indokolatlanul riadalmat másokban, és nem kelthetsz félelmet. Egy nagytestű kutya pedig félelmet kelthet az idős szomszédban. Nézve az ő szempontját: senki sem kényszerítheti arra, hogy egy udvarban éljen egy olyan nagytestű kutyával (vagy több kutyával), és szagolja a kakit, mikor ő nem akart kutyát, és évek óta ott él, és a spórolt pénzén vette a házat, ahogy te is..
Ő nem azt döntheti el, hogy te akarsz-e kutyát, hanem azt döntheti el, hogy ő nem akar.

Szerintem állapodjatok meg írásban és válasszátok le a kertrészeket, mindenkinek jobb lesz így..

golybli # 2010.03.02. 18:35

Szerintem se 82éves néni se senki más nem dönti el hogy én kuytát vigyek abba a házba amit sok évi sporolás után vettem meg.Föleg olyan helyre ahol már alapból van egy.Mint ahogy észrevehettétek én nem dölyfös vagyok hanem abszulot minden megoldásra hajlandó vagyok.

KÖszi a segitségeteket....