kilakoltatási monotórium


ragyasdezso # 2011.02.15. 21:52

Illetve leveszi a bejárati ajtót, hogy az most nagyon szükséges neki!

Dr.Attika # 2011.02.15. 21:02

Üdv hunblake!
Kevered az árverezés és a kilakoltatást. Az árverezésen a végrehajtó az ingatlan tulajdonjogát ruházza át az árverési nyertes vevő részére. Ezzel nem kap jogot arra, hogy a bent lakót kiköltöztesse. Ehhez szükséges az is, hogy a bíróság ingatlan kiürítésére vonatkozó jogerős határozatot is hozzon. Ezen határozatot pedig csak az árverési vevő által indított perben hozhat.

végrehajtó1 # 2011.02.14. 19:48

árverezni lehet.

kovacsz # 2011.02.14. 19:08

Csak bulvár hír.

hunblake # 2011.02.14. 17:54

Üdv!
Most hallom a hírekben ez új: Kilakoltatni nem lehet csak elárverezni! Ez most akkor, hogy is van pontosan- ez az általános, vagy csak speciális esetekben van így?

MajorDomus # 2010.06.19. 10:21

Már bocsi,de a képviselő ezt nem tudta,mikor megrendelte a munkát ?

Ez nem a vállalkozó gondja, ő csak áldozat, s vár a pénzére !
A biróság megitéli a pénzt kamatokkal, a végrehajtó meg zárolja a számlájukat, s egyenként behajtja a tulajokon.

Azt nem értem, hogy 10 millio ft egy átlagos 65 lakásos társasház 2 éves költségvetése ! Mekkora ház lehet az ahol a hátralék összege
10 millio ft ?

Mit csinált eddig a közös képviselő ?

Az előbb emlitett ház amiről irtam, 678 ezer ft-al tartozik, ebből 4 fő 512 ezer ft-al. Mind a 4-en vh jog van már, ebből egy ki volt tűzve árverezésre, de nem kelt el.

Másik lakás a hónap végén lesz árverezve.
Én 700 ezer hátraléknál -már bekeményitek. Más kérdés, hogy nem rendelek meg ugy munkát ha nincs rá fedezet, mert a ház becsületéért én felelek ! Milyen dolog millios munkát megrendelni fedezet nélkül ?

Egyjogász # 2010.06.19. 04:31

MajorDomus,

Az a gond, hogy a közös költség nem fizetése gyűrűzik tovább. Egy építési vállalkozó ismerős pont a héten fordult hozzám, hogy elvégzett egy több milliós munkát egy társasháznak, azoktól meg fizetés helyett kapott egy "kézszéttáró" levelet, hogy bocsika, de a tulajdonostársak több, mint 10 millió közös költséget nem fizettek ki,így sajnos nem tudnak fizetni...

És ez miért kellene, hogy az építési vállalkozót érdekelje??? Ő a társasházzal áll jogviszonyban, nem Irma nénivel, meg Béla bácsival.

De a legviccesebb, hogy a közös képviselő küldött egy listát nem fizető tulajokról, hogy őket perelje a vállalkozó, ne a társasházat....

Azon túl, hogy a sortartásos kezesség szabályaira figyelemmel a társasház perlése előtt ezt nem is tehetnénk meg, hogy képzeli ezt a közös képviselő???
Akitől ő nem tudja behajtani a közös költséget, azzal küzdjön egy építési vállalkozó?

Aztán majd ha a társasháztól nem tudjuk behajtani a pénzt, és tényleg az Irma nénit, meg a Béla bácsit pereljük kezesként, gondolom majd a saját bőre védelme érdekében a közös képviselő fogja a legnagyobb hangon szidni a vállalkozót....., találkoztam már ilyennel..

MajorDomus # 2010.06.18. 21:39

hunblake

Dehogynem !

A 4 uj tulajdonos már fizeti a közös költséget ! Ez évi 400 ezer ft a társasháznak !

monalisa1 # 2010.06.18. 19:01

Egyenlőre O.V. csak tárgyi bejelentést tett, azaz a vonatkozó törvényt még nem hozta meg a Parlament, de hamarosan. Aztán az abban előírtak szerint majd.

hunblake # 2010.06.18. 17:42

ingatlanok, ha végignézed ez volt az eredeti kérdésem:)
Azt írták itt, hogy árverezni sem lehet, az, hogy csak lakáshitelekre vonatkozik-e? Nem tudom. De szerintem csak arra.

MajorDomus elhiszem, elég rossz lehet, de attól még Neked sem lesz jobb, ha kirakják őket.

ingatlanok # 2010.06.18. 13:46

Sziasztok!
A kilakoltatási moratórium mit jelent? Árverezni sem lehet ill. végrehajtás sem indul az adós ellen? Csak lakáshitelesekre vonatkozik vagy bármilyen hitellel rendelkezőre? Vagyis kezességvállalás esetén is érvényes?

MajorDomus # 2010.06.17. 21:34

hunblake

Tudod engem zavar !
Főként az zavar, hogy több társasházamban a villanyszámlára sincs pénz mert a devizahitelkárosult tulajdonos( 9 millió hitellel) széttárja a karját hogy ennivalóra kellett a gyerekeknek,azért nem tud közös költséget fizetni ! Van a házban félmillió ft hátralék,meg egy csomó devizahiteles. Közöltem a házzal hogy augusztustól nem lesz lift mert nem tudjuk fizetni, s az helyettesithető ( ott a lépcső) mással.

Az elszámolással mindig kiadom a hátralékos listát is, ,,beszéljék rá őket a fizetésre,, !

ragyasdezso # 2010.06.17. 21:33

marcika

Az erkölcsi érték ott kezdődik, hogy nem veszek fel hitelt, ha nem tudom visszafizetni!

marcika # 2010.06.17. 19:54

Megáll az eszem ezen a vitán.

Hol vannak a felelősök? Akik hazavágták a gazdaságot munkanélküliek garmadát termelték ki.
Mindig a kisember a hibás? Elvesztette a munkahelyét, megemelkedett a hiteltörlesztése, Euróbában a legmagasabb rezsit fizeti és még ő a hibás?

Aki tudja fizetni, adjon hálát az Istennek, de az is akinek még van munkája. Könnyű osztani az észt Budapestről, de menjetek el egy északi, keleti megyébe, ahol a lakás értéke fele a budapestiének, ahol munkahely 50 km körzetben nincs. Az okosak azt mondják, hogy legyen mobilis, csak az okosaknak az nem jut eszébe, hogy ezzel elvesziti a lakását (mert mire hazamegy felét szétlopjá), vagy családok szakadnak szét.

Amíg az irigység dominál a magyar társadalomban, addig jöhet ide pármilyen párt -jobb, bal, közép, lebegő....- a büdös életben nem fog talpraállni a gazdaság. Amig nincs erkölcsi érték.....stb.

hunblake # 2010.06.17. 18:58

Efi, csak azt felejted el, hogy abban az egy évben is nő a tartozás értéke a késedelmi kamat miatt, (egyáltalán nem kicsit) nem ingyen maradnak otthon- azt az egy évi késedelmi kamatot is még pluszban ki kell fizetniük; míg te ha rendesen tudod fizetni ilyenről a hiteledet szó sincs!

Szerafin # 2010.06.17. 18:20

Csak halkan jegyzem meg efi99,hogy aki nem a részletet fizeti az kifizeti bérleti díja,mert hát lakni kell.Részemről tényleg befejeztem,annyit még azonban,hogy kizárólag a lakáshitelről beszéltem és nem a mindenféle fogyasztási hitelről.Jó éjszakát mindenkinek :).

monalisa1 # 2010.06.17. 18:19

Keresztapám mondása: szerényen élünk de a sajátunkból, így este nyugodtan hajtjuk álomra a fejünket.

Ezzel szemben sokan "megrészegülnek" a viszonylag könnyű hitelfelvétel lehetőségétől, pl. majd' minden második sarkon egy hitelezési cégecske ahol még a BAR listán lévőket is kiszolgálják.

Előre boritékolható hogy beindul az adósságspirál...

efi99 # 2010.06.17. 18:00

Na ugye.
hunblake
"Úgyanúgy ki kell majd fizetnie a devizahiteleseknek is a tartozásukat, csak szimplán (egyelőre) nem rakhatják ki őket az otthonaikból. Én azt nem értem ha ez zavar valakit."
Azért, mert én is nagyon szívesen nem fizetném 1 évig, hanem elkölteném másra azt a pénzt. De nekem ezt nem lehet, mert vagyok olyan hülye, hogy fizetem rendesen.
Egyébként meg kár azzal jönni, hogy hitel nélkül nem lehet. Persze, hogy nem lehet, de mi a jó fenének nem lehet akkor felvenni, amikor aztán már nem 0-ra jön ki a havi egyenleg, minek kell mindig kicentizni? Ez nem a fizetéstől függ. Ha 1 évvel később veszi fel valaki a lakásra, akkor 1 év alatt összerakhatja azokat a 40-50 ezreket, ami egyébként a törlesztő lenne és 1 év múlva máris úgy kezdheti a törlesztést, hogy van fél milla tartalékja.
De nem, egyből mindent, fejeljük meg még egy autórészlettel, meg egy lcd-tévével, aztán utána széttárjuk a kezünket, ha bukta van.

Kritikus # 2010.06.17. 16:58

Tisztelt Fórumozók!
Azért "szólok bele" a nagyok vitájába kívülállóként, mert olyan területen vagyok vezető, ahol több száz alacsony keresetű, nehezebben élő emberrel találkozom. Személyügyi kérdésekkel is foglalkozom, sok történetet hallok a családok nehéz helyzetéről. Igen, rengetegen adósodtak el, mert megemelkedtek a törlesztőrészletek és képtelenek az ugyanolyan alacsonyan maradt fizetéseikből ezt követni. Az is igaz, hogy lakni kell és érthető, ha pénzügyi ismeretek nélkül az emberek belevágtak egy lakáshitelbe.
DE. Itt nem csak erről van szó. Igen, támogatnám és segíteném azokat, akiknek a lakáshitellel akadt problémájuk. Viszont megvizsgálnám azt, hogy ki az, aki emellett minden mást is hitelre vett, mert a 10 éves gyerekének hiper-szuper mobil kellett, meg csak a plazma tévé a jó és a használt Suzuki se visz el a melóba, muszáj új és jobb autó. Nem segítenék azoknak, akik "lesz, ami lesz" alapon még a wc papírt is hitelre vették, mert a drága a trendi és a régit muszáj volt lecserélni. Számtalan emberrel találkozom naponta, aki hitel-tartozás gyűjtőnév alatt akár 5 különféle hitelt tud "felmutatni". Na, őket nem támogatnám. Mert nem kell pénzügyi zseninek lenni ahhoz, hogy tudjuk, a hitelt vissza kell fizetni és minden másban csak addig, amíg a takaróm ér.

hunblake # 2010.06.17. 16:51

Amúgy nem az volt a célom, hogy itt vitatkozzak bárkivel, szimplán egy kérdést tettem fel. Azt viszont nehezen bírom, ha valakinek még az is csípi a szemét, ha az állam segít máson/másokon. Úgyanúgy ki kell majd fizetnie a devizahiteleseknek is a tartozásukat, csak szimplán (egyelőre) nem rakhatják ki őket az otthonaikból. Én azt nem értem ha ez zavar valakit. A hőbörgéstől pedig szerintem egyelőre messze állok még. Akik ft hitelt vettek fel jól taktikáztak. Ennyi. Örüljenek neki. De ne kelljen már ezután belerúgni még 2-t a devizahitelesbe, azért mert nem szeretné, hogy kilakoltassák könyörgöm.

hunblake # 2010.06.17. 16:33

:DD Nekem nincs is családom.. Csak elméletben beszéltem!

végrehajtó1 # 2010.06.17. 16:29

Szerafin

Te minden második hszt olvasod csak el:

Tess:

De akkor Monalisa1: kerüljön utcára mert nem tudja fizetni a megemelkedett részleteket, kerüljön utcára a felesége, a gyerekei (akik iskolázásának így annyi), legyen 15–20%os munkanélküliség, legyen dupla ennyi hajléktalan igaz?! Azért mert hülye volt és nem gondolt arra, hogy ilyen is előfordulhat. zsozsoo te meg még gratulálsz is neki- én meg neked! Ilyen a magyar mentalitás

hunblake # e-mail 2010.06.16. 22:22 efi- szerintem én sem sajnáltatom magam, mindenesetre inkább neked nem is írok semmit, de megvan a véleményem a magadfajta emberekről: " Az a fő, hogy nekem jó! Mindenki más le van..”"

hunblake # e-mail 2010.06.16. 17:29 pazs- köszönöm! SolnesM, gondolom te még nem vettél fel olyan CHF alapú hitelt, aminek a törlesztőrészlete egy év alatt a 2/3ával megnőtt?! Szeretem amikor az ilyen emberek osztják az észt!

Szerafin # 2010.06.17. 16:24

Szerintem itt senki sem hőbörög kérlek válogasd meg a szavaidat.Részemről téma lezárva.

végrehajtó1 # 2010.06.17. 16:15

hunblake

Szerintem nem most kell neked hőbölögni .Amikor fele annyit fizettél részletett mint a forintalapú kölcsönösök akkor nem jutott eszedbe hogy a különbözetett oda add nekik? Mert ők nem hőbölögtek ez miatt!

Szerafin # 2010.06.17. 14:34

Véleményem szerint a bűnösök most is ott vannak sajna.