kilakoltatási monotórium


efi99 # 2010.06.17. 18:00

Na ugye.
hunblake
"Úgyanúgy ki kell majd fizetnie a devizahiteleseknek is a tartozásukat, csak szimplán (egyelőre) nem rakhatják ki őket az otthonaikból. Én azt nem értem ha ez zavar valakit."
Azért, mert én is nagyon szívesen nem fizetném 1 évig, hanem elkölteném másra azt a pénzt. De nekem ezt nem lehet, mert vagyok olyan hülye, hogy fizetem rendesen.
Egyébként meg kár azzal jönni, hogy hitel nélkül nem lehet. Persze, hogy nem lehet, de mi a jó fenének nem lehet akkor felvenni, amikor aztán már nem 0-ra jön ki a havi egyenleg, minek kell mindig kicentizni? Ez nem a fizetéstől függ. Ha 1 évvel később veszi fel valaki a lakásra, akkor 1 év alatt összerakhatja azokat a 40-50 ezreket, ami egyébként a törlesztő lenne és 1 év múlva máris úgy kezdheti a törlesztést, hogy van fél milla tartalékja.
De nem, egyből mindent, fejeljük meg még egy autórészlettel, meg egy lcd-tévével, aztán utána széttárjuk a kezünket, ha bukta van.

monalisa1 # 2010.06.17. 18:19

Keresztapám mondása: szerényen élünk de a sajátunkból, így este nyugodtan hajtjuk álomra a fejünket.

Ezzel szemben sokan "megrészegülnek" a viszonylag könnyű hitelfelvétel lehetőségétől, pl. majd' minden második sarkon egy hitelezési cégecske ahol még a BAR listán lévőket is kiszolgálják.

Előre boritékolható hogy beindul az adósságspirál...

Szerafin # 2010.06.17. 18:20

Csak halkan jegyzem meg efi99,hogy aki nem a részletet fizeti az kifizeti bérleti díja,mert hát lakni kell.Részemről tényleg befejeztem,annyit még azonban,hogy kizárólag a lakáshitelről beszéltem és nem a mindenféle fogyasztási hitelről.Jó éjszakát mindenkinek :).

hunblake # 2010.06.17. 18:58

Efi, csak azt felejted el, hogy abban az egy évben is nő a tartozás értéke a késedelmi kamat miatt, (egyáltalán nem kicsit) nem ingyen maradnak otthon- azt az egy évi késedelmi kamatot is még pluszban ki kell fizetniük; míg te ha rendesen tudod fizetni ilyenről a hiteledet szó sincs!

marcika # 2010.06.17. 19:54

Megáll az eszem ezen a vitán.

Hol vannak a felelősök? Akik hazavágták a gazdaságot munkanélküliek garmadát termelték ki.
Mindig a kisember a hibás? Elvesztette a munkahelyét, megemelkedett a hiteltörlesztése, Euróbában a legmagasabb rezsit fizeti és még ő a hibás?

Aki tudja fizetni, adjon hálát az Istennek, de az is akinek még van munkája. Könnyű osztani az észt Budapestről, de menjetek el egy északi, keleti megyébe, ahol a lakás értéke fele a budapestiének, ahol munkahely 50 km körzetben nincs. Az okosak azt mondják, hogy legyen mobilis, csak az okosaknak az nem jut eszébe, hogy ezzel elvesziti a lakását (mert mire hazamegy felét szétlopjá), vagy családok szakadnak szét.

Amíg az irigység dominál a magyar társadalomban, addig jöhet ide pármilyen párt -jobb, bal, közép, lebegő....- a büdös életben nem fog talpraállni a gazdaság. Amig nincs erkölcsi érték.....stb.

ragyasdezso # 2010.06.17. 21:33

marcika

Az erkölcsi érték ott kezdődik, hogy nem veszek fel hitelt, ha nem tudom visszafizetni!

MajorDomus # 2010.06.17. 21:34

hunblake

Tudod engem zavar !
Főként az zavar, hogy több társasházamban a villanyszámlára sincs pénz mert a devizahitelkárosult tulajdonos( 9 millió hitellel) széttárja a karját hogy ennivalóra kellett a gyerekeknek,azért nem tud közös költséget fizetni ! Van a házban félmillió ft hátralék,meg egy csomó devizahiteles. Közöltem a házzal hogy augusztustól nem lesz lift mert nem tudjuk fizetni, s az helyettesithető ( ott a lépcső) mással.

Az elszámolással mindig kiadom a hátralékos listát is, ,,beszéljék rá őket a fizetésre,, !

ingatlanok # 2010.06.18. 13:46

Sziasztok!
A kilakoltatási moratórium mit jelent? Árverezni sem lehet ill. végrehajtás sem indul az adós ellen? Csak lakáshitelesekre vonatkozik vagy bármilyen hitellel rendelkezőre? Vagyis kezességvállalás esetén is érvényes?

hunblake # 2010.06.18. 17:42

ingatlanok, ha végignézed ez volt az eredeti kérdésem:)
Azt írták itt, hogy árverezni sem lehet, az, hogy csak lakáshitelekre vonatkozik-e? Nem tudom. De szerintem csak arra.

MajorDomus elhiszem, elég rossz lehet, de attól még Neked sem lesz jobb, ha kirakják őket.

monalisa1 # 2010.06.18. 19:01

Egyenlőre O.V. csak tárgyi bejelentést tett, azaz a vonatkozó törvényt még nem hozta meg a Parlament, de hamarosan. Aztán az abban előírtak szerint majd.

MajorDomus # 2010.06.18. 21:39

hunblake

Dehogynem !

A 4 uj tulajdonos már fizeti a közös költséget ! Ez évi 400 ezer ft a társasháznak !

Egyjogász # 2010.06.19. 04:31

MajorDomus,

Az a gond, hogy a közös költség nem fizetése gyűrűzik tovább. Egy építési vállalkozó ismerős pont a héten fordult hozzám, hogy elvégzett egy több milliós munkát egy társasháznak, azoktól meg fizetés helyett kapott egy "kézszéttáró" levelet, hogy bocsika, de a tulajdonostársak több, mint 10 millió közös költséget nem fizettek ki,így sajnos nem tudnak fizetni...

És ez miért kellene, hogy az építési vállalkozót érdekelje??? Ő a társasházzal áll jogviszonyban, nem Irma nénivel, meg Béla bácsival.

De a legviccesebb, hogy a közös képviselő küldött egy listát nem fizető tulajokról, hogy őket perelje a vállalkozó, ne a társasházat....

Azon túl, hogy a sortartásos kezesség szabályaira figyelemmel a társasház perlése előtt ezt nem is tehetnénk meg, hogy képzeli ezt a közös képviselő???
Akitől ő nem tudja behajtani a közös költséget, azzal küzdjön egy építési vállalkozó?

Aztán majd ha a társasháztól nem tudjuk behajtani a pénzt, és tényleg az Irma nénit, meg a Béla bácsit pereljük kezesként, gondolom majd a saját bőre védelme érdekében a közös képviselő fogja a legnagyobb hangon szidni a vállalkozót....., találkoztam már ilyennel..

MajorDomus # 2010.06.19. 10:21

Már bocsi,de a képviselő ezt nem tudta,mikor megrendelte a munkát ?

Ez nem a vállalkozó gondja, ő csak áldozat, s vár a pénzére !
A biróság megitéli a pénzt kamatokkal, a végrehajtó meg zárolja a számlájukat, s egyenként behajtja a tulajokon.

Azt nem értem, hogy 10 millio ft egy átlagos 65 lakásos társasház 2 éves költségvetése ! Mekkora ház lehet az ahol a hátralék összege
10 millio ft ?

Mit csinált eddig a közös képviselő ?

Az előbb emlitett ház amiről irtam, 678 ezer ft-al tartozik, ebből 4 fő 512 ezer ft-al. Mind a 4-en vh jog van már, ebből egy ki volt tűzve árverezésre, de nem kelt el.

Másik lakás a hónap végén lesz árverezve.
Én 700 ezer hátraléknál -már bekeményitek. Más kérdés, hogy nem rendelek meg ugy munkát ha nincs rá fedezet, mert a ház becsületéért én felelek ! Milyen dolog millios munkát megrendelni fedezet nélkül ?

hunblake # 2011.02.14. 17:54

Üdv!
Most hallom a hírekben ez új: Kilakoltatni nem lehet csak elárverezni! Ez most akkor, hogy is van pontosan- ez az általános, vagy csak speciális esetekben van így?

kovacsz # 2011.02.14. 19:08

Csak bulvár hír.

végrehajtó1 # 2011.02.14. 19:48

árverezni lehet.

Dr.Attika # 2011.02.15. 21:02

Üdv hunblake!
Kevered az árverezés és a kilakoltatást. Az árverezésen a végrehajtó az ingatlan tulajdonjogát ruházza át az árverési nyertes vevő részére. Ezzel nem kap jogot arra, hogy a bent lakót kiköltöztesse. Ehhez szükséges az is, hogy a bíróság ingatlan kiürítésére vonatkozó jogerős határozatot is hozzon. Ezen határozatot pedig csak az árverési vevő által indított perben hozhat.

ragyasdezso # 2011.02.15. 21:52

Illetve leveszi a bejárati ajtót, hogy az most nagyon szükséges neki!