Szolgalmi jog...


Kilroy # 2004.07.27. 10:57

Segitsetek Emberek!

A földünkön egy 20 mélteres sávot, átlóban
használhatatlanná tesznek, mert szénhidrogén vezetéket fektenek a közeljövőben. A földet ezután eladni, és még használni sem lehet... Kész tények elé állítottak bennünket, és ha már igy van akkor az érdekelne hogy Kérhetek-e kártéritést, vagy van e megoldás....

Idézek a levélből:

\"\"A beruházásban egy 185 km- es vezetékszakasz kerül megépitésre, 1,2 méteres földtakarással. a vezeték építéséhez építési sávot kell kialakitani, amelynek szélessége 20m.\"\"

Van szó még:

\"\"A vezeték elhelyezése, üzemeltetése a 1993. évi XLVIII. Bányatörvény hatálya alá tartozik, melynek értelmében a vezeték elhelyezésére elhelyezési bányaszolgalmi jog, üzemeltetésére üzemeltetési bányaszolgalmi jog kerül megállapításra. mindkét bányaszolgalmi jog közérdekü használati jognak minősül.\"\"

Továbbá:

\"\"Az igénybevett területen az ingatlan tulajdonosa nem végez:

Öntözéses gazdálkodást, tűzgyújtást, nyílt láng használatát, A és B tűzveszélyességi osztályba tartozó anyagok elhelyezését, talajművelést, építést, föld kitermelését, munkák akadályozását eredményező,a terület igénybevételét nehezítő, költségesebbé tevő beavatkozást.\"\"

Csak egy kérdésem van. Lehet e kártérítést kérnem, és mely törvények alapján.

Köszönöm előre is .

Horváth András

Várom a leveleket is:
roofroy@axelero.hu