beázás társasházban


kerekferko # 2008.05.12. 12:43

T. Zoli!
Csodálkozom, hogy a biztosító nem fizetett a beázásos kárra. Tavaly ősszel beáztam a lakásomon kívüli, közös vízelvezető csövek törése miatt. A közös képviselet kicseréltette a csöveket. A biztosító ügynöke kijött, felmérte a kárt, kifizette a beázott konyhám meszelését, 25.000.-Ft-ot.
Attól függ, ki milyen biztosítást köt. Általános háztartási biztosítás érvényes a tűz-és vízkárokra is.
Üdv.: Kerekferko

SolnesM # 2008.05.04. 12:01

Hát ezek peches esetek !
Anno, mikor lakást kerestünk pont találkoztunk egy olyan kínálóvak, akinek pár napja áztatta el a felette lakó a mennyezetét.
Szegény próbálta sminkelni, de nem ment. Sőt olyant állított, hogy pár nap múlva eltűnik az, ami még hónapok múlván is meglátszik. Zokon vette szegény, hogy nem tetszett a mennyasszony. Na a vétel végül nem ezen bukott !

Zorall # 2008.05.02. 19:51

Másik beázásos történet.

Egy társasházban az egyik emeleti lakó albérlője felügyelet nélkül hagyta a mosógépét, amelyről üzem közben leszakadt a hálózati vízvezeték és az alatta levő lakás elázott.

A biztosítás nem fizet beázásos károkra.

Ilyen esetben ki viseli a ez elázott lakó felújítás költségét?

sztamara # 2004.11.07. 09:27

Nővéremék egy tízemeletes panelház földszinti lakásában laknak. Már másodszor történt meg velük, hogy az egész ház szennyvize, az ő WC-jükben/fürdőkádjukban tört fel, eláztatva szinte az egész lakást. Két hónapja - az első esetkor - a csatornázási művek "állítólag" kicserélt egy csövet, a biztosító fizetett, az idegeskedés persze megmaradt. Nem alaptalanul. Másodszor is megtörtént - ma reggel. Mit lehet tenni? Állandó rettegésben kell élnie? nem mehet el otthonról? költözzön el? Köszönök minden segítséget