jelzálogjog törlése


Blackjack21 (törölt felhasználó) # 2018.11.27. 12:06

Nem-e?

Még válaszra sem fognak méltatni, ha erre adod a fejed....

Mező es erdőgazdazdasagi hasznosítású földet öröklés esetében vissza lehet külön is utasítani, ha mindenki így tesz, akkor az állam örököl. Ilyen szabály van, de ez nem a Te eseted.

drbjozsef # 2018.11.27. 12:20

Annó ajándèk jogcímen kaptam.
Utólag vissza lehet utasítani?

Nem, hiszen szerződésben elfogadtad.
Felbontani lehet a szerződést, de ahhoz is kell az ajándékozó beleegyezése (gyk. közös megegyezéssel bármit lehet).
Az ajándékot nagyon speciális esetben az ajándékozó követelheti vissza, bíróságon. De a megajándékozott nem.

drbjozsef # 2018.11.27. 12:22

Keress valakit, aki néhány ezer forintért elfogadja az ajándékodat...

Vadsuhanc # 2018.11.27. 12:44

Kedves Krysz666!

A kérdésedből az tűnik ki, hogy azért akarsz mindenáron megszabadulni az ingatlanodtól mert a pároddal CSOK-ot szeretnél igényelni és ennek akadálya más ingatlan 50 % feletti tulajdonjoga.

Szeretném veled közölni, hogy ez a korlátozás tudomásom szerint 2018. március 15-től megszűnt azaz az új és a használt lakások esetében is megengedhető lesz más ingatlan tulajdona.

Ilyen értelemben és csak ezért kár megszabadulni a telkedtől. A részleteknek kérlek nézz utána ehhez most nincs erőm, de a változás amit írtam biztos, hogy mikortól hatályos pontosan nem tudom.

Krysz666 # 2018.11.27. 13:11

Nagyon szèpen köszönöm.
Ez nagyon jo,ès hasznos információ számomra.
Mègegyszer,köszönöm.

CsOrsi # 2020.11.20. 23:39

Tanácsra lenne szükségem mit csináljak hova forduljak? A történet a következő a szüleim házán vagyis akkor mikor bejegyezték a jelzálogjogot még nem volt rajta ház és nem is a szüleimé volt! Szóval 1949-ben bejegyeztek rá egy 3700ft-os jelzálogot egy magán személy részére akinek a tulajdonilapon csak a neve szerepel és bejegyzési szám. Apai nagyapám 1967-ben vette meg ekkor épült fel rá a házunk. Mivel nem volt felvéve rá hitel csak vállati kölcsön ( ez le is lett törölve) édesanyám akkor azt a tájékoztatást kapta az akkori bíróság elnökétől szóban, hogy nem kell vele foglalkozni mert ez elévül 50 év után. Most amikor szerettük volna eladni és a vevő Csok-ot és hitelt szeretne felvenni amit nem tud megtenni mivel ez a jelzálogjogot be van rá jegyezve és így a bank nem tud az első helyen lenni. Már voltunk a földhivatalnál ő természetesen elutasított. Ekkor mentünk a bíróságra ott elküldtek az ítélőszékhez ott indítsak közigazgatási pert itt is elutasítottak, mivel itt azt vizsgálták hogy jogilag helyesen járt el a földhivatal, azt az utasítást kaptuk ha le akarom vetetni índítsak polgári pert a bíróságon. Ezt is megcsináltuk ahonnan persze újra elutasított! Milyen papírt kellene beszereznem hogy valamit csináljanak? Arra gondoltam mivel nincs más a tulajdonilapon csak egy név és egy ügyiratszám, amit már csak levéltárban találhatok meg kikérem hátha azon több minden látható! Mit tegyek?

oligaliga # 2020.11.21. 05:29

CsOrsi

Arra gondoltam mivel nincs más a tulajdonilapon csak egy név és egy ügyiratszám, amit már csak levéltárban találhatok meg kikérem hátha azon több minden látható!

Ezzel kellett volna kezdeni. Meg ügyvéddel, aki a felesleges perektől megóvott volna.