mobilház tényleg nem engedélyköteles zártkertre?


osztap # 2022.10.25. 19:00

zseller,

Rossz helyen kereskedsz, az építésügyi hatóság már pár éve nem az önkormányzat, hanem a kormányhivatal. Beszélj velük!

Ha nem tudsz velük zöld ágra vergődni, akkor fogadj fel egy helyi építészt, aki pár tízezer forintért részletesen elmagyarázza, hogy Nálatok konkrétan mit lehet csinálni. Miért? Mert minden falunak saját helyi építési szabályzata és településképi rendelete van, és attól függ.

Majordomus # 2022.10.25. 19:16

Sőt bízd meg a tervezőt az ügy végigvitelével.
Ő bennfentes,ismer mindenkit hol kell zsítozni és hol meg olajozni.
Hamar átviszi az ügyet.

nanemaaa # 2022.10.26. 07:21

Az már az eredeti kérdésből kiderült, hogy a települési jegyző az ügyet áttette a kormányhivatalnak, mint építésügyi hatóságnak. A kérdező szerint örökségvédelemnek. Nyilván azért hiszi azt, hogy örökségvédelmi kérdés lett az ügyéből, mert a kormányhivataloknál működő építési hatóságok nevében benne van, hogy "Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály".

Magyarán az ügy már a helyén van, a kérdező megkapta a felszólítást, hogy nyújtson be fennmaradási engedély iránti kérelmet (tervezővel készíttessen tervet...stb), ami az engedély megadása esetén egyben építésügyi bírság kiszabásával is jár. A nem teljesítés esetére pedig megkapta a tájékoztatást, ha nem nyújtja be a kérelmét, akkor a bontást fogják elrendelni, melyet alkalmasint ha eljut odáig, a NAV fog végrehajtani.

Mindezek után nem egészen világos, hogy mi megválaszolatlan kérdése lehet még a kérdezőnek? Szerintem egyszerűen nem érti a jogi szövegezést. A baj, hogy ugyanúgy nem fogja érteni, ha itt most újra leírjuk neki.

Majordomus # 2022.10.26. 19:05

Ezért írtam hogy bízzon meg tervezőt.
Azt még megérti.