igénymentesség


MajorDomus # 2015.06.04. 20:59

Fordulj az ügyvéded hez.

Egyébként tulajdoni lapot igény miatt szoktak megterhelni!

Leginkább pénzigény miatt.

murzo # 2015.06.04. 11:29

Nem tudom, többször átolvastam a válaszokat, de sehol nem találtam arra vonatkozólag választ,hogy ez a rendőrségi bejegyzés igény vagy nem igény? Mert az én egyetlen kérdésem ez volt.És nem látom,hogy valahol is azt kértem volna,hogy döntsenek helyettem. Egy kérdésre szerettem volna választ kapni,hogy aztán tudjak dönteni.
Mindenféle tulajdonosi dolgokról meg bűnügyi költség bejegyeztetéséről írtak,amit nem is értek, én ezek egyikét sem kérdeztem. Mindegy ,a segítő szándékot látom, de sajnos nem tudtak válaszolni az egyetlen kérdésemre.

MajorDomus # 2015.06.03. 19:54

Megkaptad a választ, de helyetted nem tudunk dönteni.

murzo # 2015.06.03. 08:04

Nem kaptam helyes választ, a tulajdonosi jogállást firtatják folyton, miközben mi tulajdonostól vettük a lakást, földhivatal által bejegyzett tulajdonostól! Annyira hülyék azért nem vagyunk. Sőt, ők is tiszta tulajdoni lapra szerződtek az előző tulajdonossal-aki ellen most a nyomozás folyik! Mi vagyunk széljegyen, nem a jelenlegi tulajdonos- aki nem hunyó és bejegyzett tulajdonos-hanem ,az,akitől ők vették. Ellenük folyik a nyomozás, ezt a rendőrség elismerte. A tulajdonosi státusz nem kérdéses. A rendőrségi széljegy levételét nem biztos,hogy meg tudjuk várni, ugyanis a bank még egy hónapig tartja függőben a hitelt, aztán nem folyósít. A rendőrség meg ki tudja, mikor veszi le ,ha leveszi, de könnyen előfordulhat,hogy előbb kell döntenünk az elállásról,mintsem kiderülne,hogy a rendőrség jogosan vagy jogtalanul tette rá a bejegyzést.

Immaculata # 2015.06.03. 07:49

Ezt az ügyet legjobban az okiratszerkesztő ügyvéd ismeri.

  1. Ha a bank kölcsönt adott, akkor valóban az eladó lehet a tulajdonos.
  2. Ha az eladó a tulajdonos, akkor a korábbi tulajdonos bűnügyi költség bejegyeztetését a földhivatal el fogja utasítani.
  3. Ha téves a rendőrségi kérelem, akkor nem állhattok el a szerződéstől.
Immaculata # 2015.06.03. 06:30

A rendőrségi bejegyzés igény vagy nem?

Kaptál egy helyes választ, ezt figyelmen kívül hagyva a saját gondolatodat szajkózod.

Azt mondtam, hogy az eladó nem tisztázott, mert nincs tulajdonosként bejegyezve a tulajdoni lapra. A tulajdonjog onnantól keletkezik, hogy a földhivatalba bejegyzésre kerül. Nem számít, hogy széljegyen van, ha akadálya van a bejegyeztetésének.
Innentől nem kérdés, hogy olyannal szerződsz, aki nem tulajdonos. Hiába van egy adásvételi szerződése, tulajdoni igénye nem lehet, csak kötelmi.

murzo # 2015.06.03. 03:56

Köszönöm, de továbbra is azt szeretném tudni,hogy az elállásunk jogszerű lenne e? A rendőrségi bejegyzés igény vagy nem? Ez fontos,mert ettől függően állunk bele egy perbe vagy sem. Hogy van e esélyünk megnyerni, mert ha nem, inkább elfogadjuk az eladó más fizetési feltételét-ajánlatát, mert nem szeretnénk a nehezen oösszekuporgatott pénzünket kockára tenni két kisgyerek mellett./de egyébként sem, sajnos nem lottón nyertünk, egy egyszobás lakásból sikerült nagy nehezen elköltözni egy kétszobásba/. Szóval,ha már most azt lehetne tudni,hogy az eladónak valószínűleg igaza van, és az ingatlan ezen rendőrségi bejegyzés ellenére is per -teher-és igénymentes,akkor inkább nem állunk el a szerződéstől..

Immaculata # 2015.06.03. 00:25

De itt lehet nem a tulajdonjog kérdéses, hanem most csapódik le egy régi ügy.

Erre nincs szó..... de azért csak beszélgessetek tovább. :) Valahogy mindig volt, és mindig is lesz.

MajorDomus # 2015.06.02. 20:06

Nem. A per!

murzo # 2015.06.02. 19:47

az eredeti adásvételi szerződés is úgy szólt,hogy az első vételárrész kifizetése után birtokbaadják a lakást nekünk. A kérdés továbbra is az, hogy jogszerű lenne e az elállásunk, ami a rendőrségi bejegyzésre alapozott?
hogy érti azt,hogy sokba kerülhet? MI? Az elállás?

MajorDomus # 2015.06.02. 19:30

Ja, hogy már àtvetted a lakást!?

Mindenképpen fordulj ügyvédhez mielőtt lépsz, mert sokba kerülhet.

murzo # 2015.06.02. 06:40

Köszönöm az építő válaszokat, a tulajdonjog nem kérdéses, az eladónk tiszta, egy régi ügy csapódik le valóban. MI is el szeretnénk állni, de a kérdés az,hogy jogszerű lenne -e? Mert az eladó azzal fenyeget,hogy az elállásunk nem jogszerű, mert ez a rendőrségi bejegyzés nem per, nem teher és nem igény. Tehát nem fog minket kártalanítani, pereskedésnek nézünk elé, és kérdés,hogy addig hol lakjunk, csomót költöttünk is már az ingatlanra, ugyanis 2 hónapja birtokban vettük.
A hitelen kívűl felajánlotta még az eladó,hogy megvehetjük havi részletfizetéssel is.

MajorDomus # 2015.05.27. 21:38

Ez igaz.
De itt lehet nem a tulajdonjog kérdéses, hanem most csapódik le egy régi ügy.

A hitel nélkül úgy sem tudsz lépni,
Jobb visszalépni.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.27. 06:22

Ha bizonytalanná válik, hogy az eladó egyáltalán tulajdonos-e, az igen csak jó elállási ok.

Wildmann # 2015.05.27. 06:15

Azért állította meg a bank, mert a tulajdonjog fenntartást be fogják jegyezni, a teherlapra. Ekkor a rendőrség lesz az első széljegyen, majd ezután jön a jelzálogjog bejegyzés, ami már ugye nem tehermentes tulajdoni lapra kellene.

Ha van időtök várjátok meg, ha nincs álljatok el a szerződéstől.

Legrosszabb esetben se ti se az eladó nem hibás, jobb esetben az eladó a hibás. Azaz abból amit leírtál ti nem lehettek hibásak

Immaculata # 2015.05.27. 03:15

A tulajdoni lap nem tiszta, még az eladó sem tisztázott. Álljatok el, mert elképzelhető, hogy nagyösszegű bűnügyi költség lesz azon az ingatlanon.

murzo # 2015.05.26. 22:14

Tisztelt szakértő!Februárban-tiszta tulajdon lapra szerződve- vásároltunk egy ingatlant, tulajdonjog fenntartással, mivel a vételár kisebbik részét hitelből fizettük volna ki. Pozitív hitelelbírálást kaptunk,megkötöttük a bankkal a hitelszerződést,majd másnap hívtak,hogy felfüggesztik a hitelfolyósítást,mert a tulajdoni lapra felkerült egy rendőrségi bejegyzés,büntetőeljárás megindítása iránti kérelem címen. Ez rangsorban utánunk következő széljegyzés, amit -a rangsor miatt nem tud-a földhivatal elbírálni,mert mi a rendőrségi bejegyzés előtt kerültünk széljegyre. Viszont nem leszünk tulajdonosok-a banki felfüggesztés miatt-amíg a rendőrségi bejegyzés le nem kerül a tulajdoni lapról. MIndennek ismeretében mi el szeretnénk állni az adásvételi szerződéstől, mivel az ingatlan így nem igénymentes. Az eladó szerint pedig ez a rendőrségi bejegyzés nem tekinthető igénynek,jogszerűtlen lenne az elállásunk. A véleményüket kérem,hogy ez akkor igény,vagy nem igény az ingatlannal kapcsolatban? Még egy fontos momentum:ez a hatósági feljegyzés nem a mostani tulajdonosra vonatkozik-akitől vennék-hanem az eggyel előtte lévőre.
Válaszukat köszönöm