átvert vásárló vagyok! van esélyem?


Kovács_Béla_Sándor # 2007.07.31. 19:42

Akkor adózás is csak elméletileg létezik. Hiszen azt is mindenki megpróbálja kijátszani, és sokan csak akkor fizetnek, ha már kényszerítik őket.

Royal # 2007.07.31. 19:30

Erre mondják hogy "elméletileg" létezik.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.07.30. 09:20

Az, hogy a szolgáltató nem önként és dalolva teljesíti a szavatosságból folyó kötelezettségeit nem jelenti azt, hogy a szavatosság ne létezne, ne lenne biztosítva a fogyasztónak.

guba # 2007.07.30. 09:18

Royal!
A szavatosság és a jótállás nem szinoním fogalmak (bár egyre közelebb kerülnek egymáshoz)
Jótállás esetén minden bizonyítási nehézség a vevő javára esik, ui az a vélelem, hogy a hiba már a vásárlás előtt keletkezett a dologban.

Royal # 2007.07.30. 08:25

OFF:

Hát nem tudom... mostanában azt tapasztaltam, hogy harc nélkül semmit nem vesznek vissza, hiába lobogtatja az ember a garancia levelet. Bármilyen hiba lép fel "nem rendeltetésszerü használat" okozta. Ha meg valami mechanikai- szállítási sérült, és ez csak pénztártól való távozás után (otthon kicsomagolva) derül ki, majdnem reménytelen a jótállás érvényesítése...

Kovács_Béla_Sándor # 2007.07.30. 08:11

Ugyan...

Royal # 2007.07.30. 08:06

A szavatosság a használt dolgok vevőit is megilleti.

Szerintem még az új dolgok vevőit sem illeti meg :-) Legalábbis mostanában ez a módi...

Kovács_Béla_Sándor # 2007.07.30. 05:34

Az is igaz.
Jut eszembe: "ilyen öreg"? Az enyém kétszer annyi idős. :)

guba # 2007.07.29. 20:09

Egy ilyen öreg kocsi esetében, a nyilvánvalóan látható, hallható hibák esetében nem fog a kereskedő szavatolni.
Használt kocsit az ember többnyire megtekintésre vesz, ilyenkor pedig már a hiba felismerésének a lehetősége is elég az eladó kellékszavatossági kötelezettség alóli mentesüléséhez.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.07.29. 06:10

A szavatosság a használt dolgok vevőit is megilleti.

Thomas31 (törölt felhasználó) # 2007.07.29. 01:14

A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve.

Royal # 2007.07.28. 22:33

Kedves Sviki23

Egy lassan tíz éves használtautótól ne várjatok csodákat, pláne azt ne hogy sérülésmentes szalonállapotú hibátlan, és beleköthetetlen. Ha ilyen lenne, akkor 4 millióba kerülne. Aki használt autót vesz, annak együtt kell élnie a tudattal, hogy mindig lesznek dolgok amiket meg kell csináltatni az autón. Az új autó tulajdonosok a törlesztőrészleteket, cascot miegymást nyögik, a használtautósok meg fenntartási-javítási költségeket. Egy termosztát egyébként szó szerint filléres dolog, talán az egyik legolcsóbb autóalkatrész. Hűtőfolyadék úgyszintén, a hűtö, és klíma kissé költségesebb, de bontott alkatrészekkel - javitva ez is még emberi áron orvosolható. Eddig szerintem egy használtautótól elég baráti hibalista, örüljetek hogy nem torkavéres füstölő kopott motorú, hajtásláncú agyonnyúzott autóba nyultatok, amire elég nagy a sansz hazánkban. A kasznira látatlanban nem lehet mit mondani. Ha a sérülés mértéke nem nagy (tehát nem kiflibe hajtott autót vettetek) de szakszerüen helyreállították, akkor nincs semmi gond. Ha az ajtók nem csukódnak rendesen, az elemek közti hézagok változóak, a tető íve megtörik, 4 nyomon megy, félrehúz az autó, szokásosnál jobban eszi a gumit, ezek utalhatnak esetleg komolyabb szerkezeti sérülésekre. Célszerü lakatos szakival tüzetesen átvizsgáltatni, véleményeztetni, márcsak azért is, mert a karosszéria sarkalatos pont egy műszaki vizsgán. Nem szakszerüen helyreállított, Korrodált, teherviselő részeknél elfáradt kaszni nem vizsgaképes, ezt elég költséges és időigényes helyreállítani, tehát ez már lehet alapja a visszavásárlás kezdeményezésének. Ezek függvényében kell eldönteni a továbbiakat, és legközelebb vegyétek igénybe független (lehetőleg ismerős) szaki segítségét autóvásárlásnál.

monalisa1 # 2007.07.28. 21:08

Ami a klima dolgát illeti, még azt is megkockáztatom, hogy a kerekeskedő nem ismerhet minden egyes nála megforduló autót "töviről-hegyire"., a vevő dolga- és egyben önön felelőssége hogy mit vesz meg...

monalisa1 # 2007.07.28. 20:19

"... Az autót megtekintett és kipróbált állapotban..." (Erre szokták mondani: pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs.)

Azzal hogy nem vittetek magatokkal egy hozzáértőt lám utóbb és egyből nagy baj lett.

Ami a klima dolgát illeti azt rendbe lehet hozni/hozatni, de egyrészt költséges, másrészt lásd a fenti első bekezdés...

Szerintem ha a felmerűlő költségeket sikerül megfeleztetni a rokon fiatalemberrel, még részéről a méltányosság...

Ami az autó esetleges töröttségét illeti, és ha EZ tényleg nincs leírva az adásvételi szerződésben (?!), akkor ennek eltitkolása miatt utóbb el lehet állni az adásvételtől! De legalább is arányos árcsökkenés.

A hitelt ti vettétek fel, az független attól hogy a kocsi jó-e vagy sem.

Próbáljatok egyezségre jutni a kereskedővel: vegye vissza a kocsit - már a rokoni tisztesség is ezt diktálja -, válasszatok másik autót - de ahhoz már vigyetek hozzáértőt -, a banktól pedig kérelmezni kell a hitel átíárást.

Én csak mint laikus hozzászóló.

Sviki23 # 2007.07.28. 19:47

átvert vásárló vagyok! van esélyem?

Kérném, mondják meg nekem, tehetek én még vmit?
Problémám a következő: kb. másfél hónapja vásároltunk egy 8 éves G-s opel astra diesel gépkocsit, a férjem unokaöccsétől, aki autónepper.
A srác keménykedett az autó megnézésekor, hogy ő tutira csak jó autót ad el, nem véletelnül forognak nála ennyire az autók.
Mi ragaszkodtunk, a klímás autóhoz, ami már az adás vételi első nappkban kiderült, hogy nem csak hogy gáz nincs benne, de még a hűtő is lukas. másfél hét kínlódás után hozott a srác bele másikat, de a feltöltést még mindig nem fizette ki. Azóta még kiedültek ezek a dolgok: ki van "herélve" a termosztát, így azt is kéne venni bele a tél elött, nem működik rendesen a generátor, a légkondi szivattyúja is csaoágyas olyan a hangja az utónak mint egy traktornak, és a lényeg, hogy se elmondva, se az adásvételire leírva nem volt hogy törött volt az autó, ami állílag létszik abból hogy toldozgatva van az autó, amit én laikus nem látok!
A gondom, hogy 3 hete mondjzk a srácank hogy beszéljünk, ez nem jó így, vmit találjunk ki, de eltünik, nem jelentkezik.
700e ft hitel van az autóm. igazság szerint szeretném visszavetetni, de mi van ilynekor?
vissza kell vennie?
Mi van az átíratással? a kamttal a hitelen? ezt mond elbuktuk?
Kérem vki segítsen, mert ez borzalmasan kiábrándító dolog, és az autó, főleg a klímás az egészségem miatt is nagyon kellene nekünk!
Nagyon köszönöm