Fizet a biztosító?


toto12 # 2014.11.10. 06:58

Üdv.

Tegnap a későesti órákban felborultam az autómmal.

A baleset egy másik közlekedő hibájából történt, aki elaludt (állítása szerint csak elbambult)a volánnál, és ezért áttért a szembejövő sávba. A kormányt elrántva az ütközést sikerült elkerülnöm, de az autóm fejtetőn állt meg. A másik fél elismerte és vállalta a felelősségét. Személyi sérülés nem történt, ezért rendőrt nem hívtunk. (ezt már most nagyon bánom) Abban biztos vagyok, hogy a balesetet okozó úr mindenben együtt fog velem működni, de a biztosító szempontjából viszont félek. A kár az én szememmel nézve kb 300 ezer forint. (tudom hogy ez nem jelent semmit, csak tájékoztatásképpen írtam)

Az esetnek két szemtanúja van, a barátnőm aki mellettem utazott és egy harmadik ember, aki egyik autóban sem ült.

Számíthatok arra, hogy a biztosító megtéríti a káromat? Valamiért kétségbeestem és olyan érzés fogott el, hogy nagyon hosszas perek állnak előttem.

Előre is köszönöm a válaszokat, további szép napot mindenkinek! :)

Sherlock # 2014.11.10. 07:33

Számíthatsz, a betétlapra ráírta, hogy elismeri a felelősségét? A szemléig ne nyúljatok a kocsihoz - de ezt a szerelő/szervíz is tudja.

toto12 # 2014.11.10. 12:45

Köszönöm a választ!

Az van a megjegyzés rovatba írva, hogy elbambult és áttért a szembejövő sávba. Konkrétan az elismerem szó nincs bent, csak ennyit írt le.

Nekem ez így is elég egyértelmű, remélem nekik is az lesz.

Ha felhívnám, hogy írjunk róla egy külön papírt az segítene?

Agent Cooper # 2014.11.10. 12:57

Kedves toto12!

Teljesen életszerű, amit leírt, nem hiszem, hogy baj lesz a biztosítóval. Mindenesetre sokkal szerencsésebb lett volna egy egyértelmű kárfelelősséget elismerő nyilatkozat.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

toto12 # 2014.11.10. 15:54

Köszönöm szépen a választ és a tanácsokat.

Ne legyen legközelebb, de ha mégis bekövetkezne, akkor már okosabb leszek. Most már nem tehetek mást, csak bízom benne, hogy minden rendben fog menni.

Atis77 # 2014.11.16. 06:11

A helyszíni elismerés semmit sem ér. A biztosítónál is ki kell tölteni a kárbejelentőt és ott is el kell ismerni a felelősséget.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.16. 07:55

Akár a károkozó teljes tagadása, vitatása esetén is kikényszeríthető a kártérítés.

Sherlock # 2014.11.16. 09:07

A helyszíni elismerés semmit sem ér.

Egy perben nagyon sokat ér.

Biztosítási1x1 # 2014.11.16. 16:38

Nem lesz egyszerű! Vészhelyzetes balesetnél nagyon ajánlott rendőri helyszínelést kérni, hogy egyértelmű legyen minden mozzanat.

Milyen autóval álltál fejre, hogy "csak" 300eFt-re becsülöd a károdat, talán Trabant vagy kis Polák? (nem nagyon életszerű)


biztositasi1x1.hu

TIAMON # 2014.12.09. 10:41

Kedves Mindenki!

A mi esetünk sem egyszerű, segítenétek, hogy mit tegyünk? Mit tehetünk? Idén JÚNIUS elején hátulról nekünk ütközött egy autó, ami az előttünk állóba beletolt (nem én vezettem, anyósülésen ültem). A hátsó autó vezetője csak azt hajtogatta, hogy nem tudtam megállni, nem tudtam megállni. Még a kiérkező rendőröknek is ezt mondta. Mivel a mi járművünk sofőrjét, a mentők elvitték kivizsgálásra (szerencsére nagyobb baja nem lett), nem került sor baleseti kárbejelentő kitöltésére (sajnos!!!). Most már tudjuk, hogy máskor enélkül SOHA nem csinálunk semmit!
Szóval a helyszínelő rendőrök kiszúrták egy használhatatlan fecnivel a szemünket, amin annyi szerepelt, hogy három autó ütközött, a rendszámok és a vezetők neveivel. Az autónkban 700 eFt kár keletkezett.
A szép az egészben, hogy a vétkes sofőr céges autót vezetett.
A rendőrségtől a mai napig nem kaptunk határozatot, mert az károkozó állandóan fellebbez a szabálysértési bírság/ok ellen, állítólag a kár okozását nem tagadja, de addig nem kaphatunk SEMMILYEN rendőrségi papírt erről a balesetről, amíg fellebbez. A biztosító meg nem fizeti a javíttatás költségeit, mert nincs a kezünkben elismerő nyilatkozat. Nem járóképtelen az autó, de félünk, hogy kifutunk abból az időből, amíg a biztosító köteles a kár megtérítésére!
Ilyenkor hova forduljunk? Mit tehetünk?

Üdözlettel: TIAMON

harpec # 2015.01.26. 20:03

Kdves hozzáértők, segítség!

Fél éve küzdünk biztosítóval, vétlen félként (ebben nincs vita) totálkárra tört autónkra gyorsan fizettek egy minimális összeget a kárfelvétel után, úgy hogy minket "elfelejtettek" értesíteni a roncs börzéztetéséről és a kárösszegről is. Reklamálásunk után egy hiányos emailben elküldték az összegeket, és a börzéztető cég nevét. Részletezés nulla, oldalak hiányoztak az emailből, egy hónap helyett pár napunk maradt elfogadni mindent.
Nem tettük, mert a kárösszeget megreklamáltuk, mivel a közelében sem volt az autó értékének. A hivatalos levél is megjött egy hónap múlva a kárszámítás részletezésével, ezúttal legalább ajánlva. Párszori levélváltás után, ügyvéd tanácsára (túl kis összegről volt szó, legalábbis nekik, túl magas lett volna az ügyvédi költség, a biztosító meg erős) elfogadtuk az összeget, kértük a roncs újbóli börzéztetését. Ezt a biztosító megtagadta, gyakorlatilag lezártnak tekintette az ügyet.
Felvettük a kapcsolatot a valamikori ajánlattevővel, aki nem szeretné a börzei árat kifizetni, mert eleve rosszul!!! lett feltéve az autó, szgk-ként, holott teherautóra van vizsgáztatva. Ő eredetileg sem arra tett ajánlatot, most is kevesebbet adna a roncsért. Így most még a biztosító által megítélt igen minimális kárösszeghez sem jutunk hozzá. Mit tehetünk?
Köszönjük, ha bármit tanácsolnak, fontos lenne, nekük ez az autó volt az életünk összespórolt eredménye, lakóautónak használtuk, úgyhogy a jövőbeni nyaralásainknak annyi, bár tudom, ez magánügy. :(

Köszönettel,
H. György

denbal # 2015.05.19. 06:54

Kedves Mindenki!

Szeretnék segítséget kérni, a minap egy 125ccm motorral balesetet szenvedtem sertett kent. A helyszinen betetlapot is kitoltottunk a karokozo szabalytalansaga megkerdojelezhetetlen (elsobbseg adas kotelezo tablanal elem kanyarodott) a csavar a dologban az, hogy vetlensegem ellenere nem volt jogositvanyom erre a tipusu gepjarmure!

Mi a teendo ebben az esetben, mire szamithatok?

Bea1 # 2015.05.19. 08:36

4 pont büntetésre a jogsidba. örülj, hogy nem veszik el. ezt a rizikót te vállaltad, amikor felültél rá. a biztosító jogosan nem fog fizetni, ha ez kiderül.

denbal # 2015.05.19. 08:49

Koszonom a gyors valaszt!

A kerdesem igazabol arra iranyult hogy a masik (balesetet okozo fel) autojaban keletkezett kart kovetelheti-e tolem a biztositoja?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.19. 09:34

A közrehatás legfeljebb kármegosztásra ad alapot, a kárfelelősség teljes áthárítására nem.

Atis77 # 2015.06.13. 07:24

Üdv

Az lenne a kérdésem, ha káresemény után magánszemélytől vásárolok alkatrészt, akkor adás-vételi szerződést elfogad e biztosító elszámoláskor?

Előre is köszi

Ati

Immaculata # 2015.06.13. 08:24

Nem valószínű. Meg kell őket kérdezni.

Jutka70 # 2015.06.13. 09:26

Jó napot!

Tudom nem ebbe a téma körbe tartozik, de nem találtam sajnos hasonlot.
Azt szeretném kérdezni, hogy van nav, adó tartozásom, 5mft közigazgatási bírság, ill. 551eft jövedéki bírságom, ha nyitnák egy számlaszámot, a nav levehi róla apénzt akármikor? További szép napot. Üdv

ius latratus # 2015.06.13. 10:41

Röviden: igen. (és én nem tudhatom a részleteket, hogy esetleg elévült-e stb.)
Nem találtál hasonló témakört? Biztos, hogy az autók, motorokban kellett keresni?

zolltomi # 2015.06.14. 20:14

Én ilyen esetben azért hívtam volna rendőrt, mert nem tudhatom, hogy később meggondolja-e magát de úgy értelmezem, hogy hivatalosan is elismerte a felelőségét. A válaszom, hogy IGEN fizet de nem biztos, hogy annyit amennyiből valóban meg tudod javíttatni az autódat. A biztosító csak szerződőtt partnere által kiállított számlát fogadja el, ami általában nem a lególcsobb és ebből levonja az amortizációs költséget, amit viszont neked kell kifizetni a szervíz felé. A különbséget és az autódnak a javítás miatt bekövetkezett értékcsökkenését már neked kell viselned sajnos, illetve ha nagy pénzről van szó polgári úton a bírósággal kikényszeríthető ez is a vétkes sofőrtől.

zolltomi # 2015.06.14. 20:24

Jutka70

Igen, amíg el nem évül (5,5 év) leveheti és ha tudomást szerez róla, akkor le is veszi. Időnként újra és újra lekeresik az adós adatait az ingatlannyílvántartásból valamint a banki rendszerekből. Illetve van itt még valami! Ha veszel valamit, amit a NAV felé be kell jelenteni, mert mondjuk adót, vámot vagy illetéket kell rá fizetned ( mondjuk külföldröl autót), azonnal ingófoglalást fognak foganatosíttani!!!

Szomorú örökös # 2015.06.15. 05:32

zolltomi

A biztosító csak szerződőtt partnere által kiállított számlát fogadja el

Nem tudom, hogy most van-e még ilyen, de az előző autómnál a Genertel is számla nélküli rendezést ajánlott fel, amit én el is fogadtam, amikor hátulról belém rongyoltak. Nekem akkor jó kis összeget fizettek, bőségesen fedezte a javítást és egyáltalán nem kellett szerződött partnerrel megjavíttatni. És már CASCO ügyben is jártam így, hogy alig kellett ráfizetnem a végén.

zolltomi # 2015.06.15. 16:44

szomorú örökös

Igen, igazad van! Ez is előfordulhat és esetenként tényleg jobb elfogadni az ajánlatukat. Köszi a kiegészítést!

babikaa # 2016.06.04. 21:21

Tisztelt Fórumozók!

Egy családtagom karambolozott a tulajdonomban lévő autóval. Nem volt tudomásom róla hogy be volt vonva a jogosítványa (eltiltva nem volt már) ugyanis amikor még meghatalmaztam hogy használhatja, akkor még volt neki csak ezt a tényt nekem nem közölte
Ebben az esetben, ha őt hozzák ki hibásnak, megtagadhatja a biztosítóm (Allianz) a károsult kárának kifizetését? Vagy követelheti tőlünk utólag? Már ezt is-azt is olvastam, hogy kifizeti és azt is hogy nem. Ha utólag bekéri akkor tőlem mint szerződő, vagy a sofőrtől fogják? Azt tudom hogy a bónuszom visszaesik, de ez most a legkevesebb problémám, az én kocsim totálkár lett és a másik félnek nem volt kötelezője.
És mi a helyzet ha 50-50% vagy pl 70-30 lesz az erdmény? akkor hogy alakul?
Sosem volt még balesetem hála Istennek, ezért nagyon nem vagyok jártas a témában. Köszönöm a válaszokat

mamamacoka # 2016.06.04. 21:25

asszonyt, és autót nem adunk kölcsön, - bocs;