másik paroklóóra


Főlökött # 2006.05.21. 06:54

Tisztelt monalisa1

Tévedés, bekereteztetni. :-)))))))))))))

Addigra múzeális érték lesz, mely sokat fog érni.

Csak vicces kedvemben vagyok, de egyetértek. Vigyázni rá, mint a szemünk fényére, mert bizonyító erejű okmány.

Tisztelettel.

monalisa1 # 2006.05.16. 13:33

És mint minden számlát-, blokkott- a parkolójegyet is 5 évre eltenni az esetleges későbbi bizonyítás végett.

Főlökött # 2006.05.16. 12:30

Tisztelt Christer

Olvasatomban rendelkezésre áll a parkolójegy. Az illetékes ( meglepicsomagos ) parkolótársaságnak kell írni egy "szerelmetes levelet" levelet, a parkolóautomata által prezentált jegy fénymásolatával, hogy a személygépkocsi parkolásáért, az összeg kifizetésre került.
Tekintettel arra, hogy a parkolóautomatára nem került feltüntetésre, s a parkolást igénybevevő, jóhiszemű személynek sem kötelessége ismerni, az illetékességi területet / felosztott területet /, így egymással a két fél rendezze a a tartozást, illetve utalja át a befizetett összeget, egyik fél, a másiknak.
Egyben felhívni a figyelmet a felszólító társaságnak, hogy ezen tájékoztató levél után, zaklatásnak veszed, a felszólításukat, s jogi lépéseket fontolgatsz, tekintettel arra, hogy a parkolási díj rendezésre került, az adott helyen és időszakban.

Tisztelettel.

jagesz # 2006.05.09. 14:23

Parkolójegy témához.

Vettem jegyet,jó helyen ,
/Centrum parkoló társaság/ jól látható helyre is tettem,a műszerfalra.

Esti suli után: csomag az ablakban,
nem leolvasható a cetli, fizessek büntetés.Igaza volt,valószínűleg az ajtó becsapásától arrébblibbent a vékonyka papír. Megírtam mindezt ajánlott levélben, tekintsenek el, nem blicceltem,mert vettem jegyet,jó helyen,elég időre,a jegy másolatát mellékeltem is,bocs de a széláramlat megtréfált.Van ilyen.Vagy nem ?Válasz nem jött.
"Reszketek", talán 3-4 év múlva jön a bünti....

monalisa1 # 2006.05.09. 12:20

Hmmm.

Akkor ott akár más is járhat pórul, mert a parkoláshoz közelebbi automata felkeresése a logikus.

Tehát az őr ha látja, hogy nem az "ők" jegykiadója felé indul a páciens, egyből mikulásozhat is, hiszen "tőlük" nem lett a hely megváltva.

Ügyes...

Kíváncsi vagyok, hogy a segitő fórumos jogászok - és természetesen mások is - az esettel kapcsolatban milyen javaslattal tudnak szolgálni.

Christer # 2006.05.09. 09:02

Köszi monalisa1!

Valószinűleg félreérthetően fogalmaztam. Nem azalatt bírságolt meg, mialatt megvettem a jegyet, hanem az már ki volt téve az ablakba, csak nem centrumos volt, hanem fővárosi (rossz autómatában váltottam).
A gond az hogy az Üllői út Fővárosi parkoló kft, belőle nyíló utca Centrum területe. Leparkoltam a kis utcába, közel a sarokhoz. Nekem az üllői úti autómata közelebb volt, ott vettem jegyet. Nem gondoltam volna, hogy ezzel bűnt követtem el és pótdíjjat kell majd fizetnem, főleg úgy, hogy fogalmam sincs róla. hogy melyik utca centrumos, fővárosos, meg mittudomén.

monalisa1 # 2006.05.09. 08:45

"Régen" úgy volt, hogy az autós leparkolt, a legközelebbi automatánál megváltotta a jegyet és visszatérve azt jól látható helyen a műszerfalra kitette. Tehát volt 5 perc türelmi idő!

Mostanság sajnos már előforduli: kiszállsz, elmész az automatához, közben a lesben álló "gonosz" egyből rárakja kocsira a csomagot. Vagyis az 5 perchivatalosan is megszünt! Ebből következően a parkolás ideje onnantól indul hogy az autó bezáratik.

Erre a megoldás: a mobiltelefonon a kiszálással egyidejüleg megváltani a jegyet.

Az hogy még nem minden autósnak van mobilja, illetőleg annak eképpen történő megváltásának módját/mikéntjét esetleg nem ismeri, a társaságot ez nem érdekli...

Arra vonatkozóan nem tudok válaszolni, hogy adott helyszínen melyik társaság is lehet az illetékes, gondolom ők egymásközt a kerületeket- utcákat felosztották.

A közterületfelügyelő is bírságolhat...

Christer # 2006.05.09. 08:06

Előre is bocsánat, ha már volt a téma.

Szóval tényleg tudnom kell, hogy ha leparkolok az autóval a közelebbi parkoló autómata melyik társasághoz tartozik, illetve én melyik társaság területén állok? Az eset azért érdekes mert megtörtént velem, hogy rendes autós módjára megvettem a prkolójegyet, látható helyen elhezetem az autóban, de mire visszaértem a kocsihoz a centrum csomagja várt, indoklás: fővárosi jegyem van. Tehát most jegyet is vettem és büntetést is fizethetek?

Christer