SOS Autószerviz 1 hónapja lejárt határidő!!!


guba # 2007.02.15. 11:16

"Jogászom javasolta pereljem be kártéritésre."

Remélem azért jól megkérte az árát ennek a bölcs tanácsnak a „nagynevű” :))

voyager # 2007.02.15. 11:07

Végül elkészült, s többet kért mint amennyiben megegyeztünk. Nagy veszekedés közepette kifizettem az elözőleg megegyezett összeget, s nem süllyedtem ilyen ember szintjére. Minöségi kifogások közepette.
Jogászom javasolta pereljem be kártéritésre. De én az emberről hallani sem akarok nemhogy látni.

Vonja le mindenki a tanulságot! Szigorú dátumú munkalap, szigorú feltételekkel (kötbér, stb.)!!!!

Üdv,

Traffic # 2007.01.30. 19:28

T. Royal!

Szívemből szóltál, amit leírtál, az valóban így működik kis hazánkban. A határidő csúszások az általad részletezett okok miatt vannak.

világesze2 # 2007.01.30. 13:23

Szerintem Voyager viselkedéséből ítélve a helyzetet közel sem biztos, hogy a karosszériaműhely okozta....

Dr.Attika # 2007.01.29. 14:51

Javaslom a jogászok alábbi csoportosítását:

  • jogász,
    • kisnevű
    • nagynevű
  • szakvizsgázott jogász,
    • kisnevű
    • nagynevű.

De itt a kétség: én nagynevűnek számítok?
dr. Béres-Deák Attila András.
Viszont dr. Bááti János kisnevűnek számít?

the big cat # 2007.01.29. 14:09

Én is kíváncsi vagyok "nagynevű" kollegáink vajon miylen álláspontra helyezkednek az ügyben. Mind az anyagi jogi kérdésekben (kárfelelősség, hibás teljesítés) mind az eljárási kérdésekben (bizonyítási kérdések). Én ugyan csak "kisnevű" vagyok, (így véleményem nemigazán autentikus), de valamiért én guba kollega tanácsát korrektnek tartom, (arról nem is beszélve, hogy érzelmi töltést ("rosszindulat") nem is vagyok képes benne találni. De ez is mélységes hozzánemértésem bizonyítja.

Royal # 2007.01.29. 13:50

Kedves Voyager

Főleg az idősebb autóknál fordul elő, hogy a relative szép külső, belül tartogathat meglepetéseket. A kaszni megbontásánál szokott kiderülni, hogy szét van minden rohadva, nincs mihez hegeszteni/csavarozni az új elemeket, igy azokat is javítani foltozni kell. Éshamár szét van bontva a gép, lelkiismeretes szakik általában megcsinálják azokat a hibákat is, amiket nem kért az ügyfél, lévén összerakás fényezés után ezekre már nem lesz lehetőség. Jelentősen deformálódott karosszériánál huzatópad szükséges, amivel –drága mivolta végett- kisebb műhelyek nem rendelkeznek, igy a szakiból is ügyfél válik, egy másik mühelynél. Összességében a kasznimunka a legtipikusabb példája az előre nem látható problémáknak. Röntgenszeme nincs egy embernek sem, ergo minden akkor derül ki amikor éppen csinálják. A szerkezeti javítás amugy pepecs meló, jelentős időveszteség, mindennek tetejében nem is igazán látványos, hiszen olyan részeken történik, amiket egy átlag autós sosem lát.

Aztán itt van a csúnya financiális oldal: Egy karosszériás több vasat is tart a tűzben, ráadásul nem az „alkalmi” utcáról beesett ügyfelekből él, hanem a visszajáró ügyfelekből. (autónepperek, fényezők stb) Ebből következik, hogy prioritás mindig azoké, akik rendszeresen hoznak munkát. Igy fodul elő, hogy bevállalt határidős autó mellett, rengeteg S.O.S ben megoldandó ad hoc kaszni melók vannak, amik természetesen a határidő kitolódását eredményezik. Ez persze nem vígasztalja az „egyszeri” ügyfelet, de talán sikerül megérteni az okokat. Sajnos igazmondásból magyarországon senki nem él meg. Minden szaki zsigerből 2 hetet mond, (ha 4 hónapot mondana, ki vinné hozzá a vasat?) amiből rendre hónapok lesznek. 1-2 hónap autó nélkül szvsz nem a világ vége, (hacsak nem munkaeszközről van szó) én kerek fél évet vártam az enyémre, pedig ráadásul ismerős csinálta! Egyébként félreértés ne essék ismerem a problémádat, valahol egyet is értek vele. A megoldás amit korábban is irtam: Járj a szaki nyakára, előbb utóbb meg lesz a hatása.

Egyébként vihetted volna az autódat márkaszervizbe is, ott általában tartják a határidőket, de vastagon is fog a ceruza ám! Egy mezei fényező-lakatos szaki díjszabásának 2-3 szorosát is elkérik, azonos minőségü munka mellett. Nyilván ezért választottad a irásbeli szerződés mentes, számlanélküli sufnimühelyt. Olcsó húsnak mint tudjuk hig a leve.

Fórum témában pedig azt tudom mondani: Mindazok tudatában, hogy a magyar "jogrendszer" (útvesztő) hagy magaután elég sok kivánnivalót, úgyérzem ez a fórum kivétel, itt tényleg próbálnak segíteni a rászorulóknak. Én magam nem értek a joghoz, ha tanácsot kérek általában mindig szoktam kapni.

Dr.Attika # 2007.01.29. 13:25

Viszont mi "kis nevűek" remek kontról vagyunk a "nagy nevűek" állásponja igazolására. Lám-lám a nagynevű jól tudja a kisnevű nemjól tudja.

guba # 2007.01.29. 13:17

Voyager! Te a nagynevű jogászok álomügyfele vagy! További sikereket!

Dr.Attika # 2007.01.29. 13:04

Nos működhet visszafelé is a fórum. Jelesül a kérdező is adhat tanácsot. Megköszönném ha ismertetnéd a nagy nevű jogászok véleményét. Hadd tanuljunk mi is!

voyager # 2007.01.29. 12:58

Több tapasztalt nagy nevű jogásszal beszéltem ezügyben, akik mást állítanak. S ha megenditek inkább nekik hiszek mint a tapasztalattal nem rendelkező embereknek!

Royal: Miben különbözik szerinted a fényező lakatos műhely bármilyen más szolgáltatást végző szakmával, szerintem semmivel!
Rá van bízva az idöintervallum amit megad, mondhat 3 hónapot is. Ha meg nem mondja, az ne az én bajom legyen már!

Kovács_Béla_Sándor # 2007.01.29. 11:12

Voyager is az a típus, akinek attól lesz valaki hozzáértő jogász, hogy azt mondja, amit ő hallani szeretne. Ha aztán elvesztik a pert, akkor pedig megkenték a bírót.

Royal # 2007.01.29. 11:03

Kedves Voyager, Guba szerintem csak a kérdéseidre próbált választ adni. Mondandójának az a lényege, hogyha nincs írásos szerződés, akkor egy esetleges jogi procedúránál, nem lesz semmi "adu" a kezedben.

Karosszéria, és fényezőmunkáknál sajnos általános dolog a késedelem, én legalábbis még sose találkoztam határidőt betartó mühelyekkel. Az autó elhozása nem kivitelezhető, hiszen darabokban van, ráadásul nem hinném, hogy akadna másik karosszériás, aki jó szivvel befejezne egy mások által elkezdett melót: Tehát egy dolgot tehetsz: nyakára jársz a mesternek, minden nap felhivod 3X, heti 3-4 alkalommal ellátogatsz a mühelybe, ellenőrizni a munkákat. Elöbb-utóbb megunja az arcodat, és mindent meg fog tenni, hogy az autód eltünjön a mühelyből. Bevált kipróbált recept.

voyager # 2007.01.28. 23:22

Guba

Belöled csak a rosszindulat, meg a hozzá nem értés fejezödik ki!!!

Közel sincsenek kijelentéseid a valósághoz!

guba # 2006.12.14. 18:03

Ahogy az imént írtam, neked kell bizonyítanod, hogy a teljesítést milyen határidőre vállalta. Ha semmilyen írásos szerződést nem kötöttetek (munkafelvételi lap), akkor esetleg megpróbálhatod tanúval bizonyítani.
Mint mondtam, a károdat is igazolnod kell. Nem tartom valószínűnek, hogy a bíróság megítélne neked annyi kártérítést amennyi a javítási költség lenne. Ezenkívül, ha bizonyítja, hogy akésedelem elhárítása érdekében minden tőle telhetőt megtett, akkor teljes egészében tiéd akár és jár neki a díj.

monalisa1 # 2006.12.14. 17:38

Az autót esetleges nemfizetés miatt nem tarthatja vissza, mívelhogy a gépkocsi értéke - mint ingósági tulajdon - bizonyára nagyobb mint az általa esetleges kiszámlázandó "gépjárműtárolás" díja. (Munkát a kocsin nem végzett, tehát egyéb költsége nem merülhetett fel.)

Egymással szemben polgári peres eljárás útján tudnátok kárigényt előterjeszteni, előszőr a fizetési meghagyás látszik költségkimélőbbnek.

Legjobb a békés megegyezés...
Pl. ő mégis csak elvégzi elvégzi a javítást, méltányos munkadíj ellenében.

Én csak mint egy laikus hozzászóló.

voyager # 2006.12.14. 16:34

Köszi

Semmi csak szóban egyeztünk sajnos, akkor mit tud tenni mit tehet, mi vonatkozna arra az esetre ha fognám és elhoznám fizetés nélkül mondván nem vagyok megelégedve a szolgáltatással, s károm meghaladja a munkadiját?!

Üdv,

guba # 2006.12.14. 10:33

A kötelezett köteles megtéríteni a késedelemből eredő károdat, kivéve, ha bizonyítja, hogy a késedelem elhárítása érdekében úgy járt el ahogy az az adott helyzetben elvárható.
Ehhez kell tudnod bizonyítani, hogy a javítást mikor és milyen határidőre vállalta el.
Ha nincs ilyen bizonyítékod, szólítsd fel írásban a teljesítésre, jelezd a késedelem tartamát, ha válaszol rá esetleg szolgáltat bizonyítékot maga ellen, ha nem, akkor legalább onnantól legalább lesz egy használható okiratod ellene.

A Ptk. 299.§ (1) bekezdésére hivatkozhatsz. Az igazolt károdat beszámítással érvényesítheted.

Sücy # 2006.12.14. 07:25

Ciki..
Felvételi munkalapot kaptál?

voyager # 2006.12.13. 18:27

Mitévő legyek???

Sokak problémája!

Törött autómat vittem karosszériáshoz, aki 2 max. 3 hetes határidőt szabott szóbeli megegyezéssel, eltelt 2 hónap s az autó még mindig darabokba!

Milyen jogaim vannak?
Mivan ha nem fizetem ki ha elkészül, mire hivatkozhatok?
Mit tudnék mondani amit komolyan venne?

Köszönettel