Gyerektartás újszülött


monalisa1 # 2007.04.09. 07:18

... gyámhatóságot

monalisa1 # 2007.04.09. 07:18

Ha olyan sok a pénze (...) akkor albérlet helyett vegyen a közös gyermeketek nevére egy lakást., ez lehetséges de a gyárhatóságot be kell vonni az adásvételbe jóváhagyóként.

monalisa1 # 2007.04.09. 07:13

Ameddig együtt éltek addig elvileg probléma nincs. Tehát ha fizeti az albérletet valamint ad rendesen a közös megélhetésre is, addig felhő a fejedre egy se. Ugyanakkor gondolom "haza" is kell adnia több-kevesebb pénzt, bár azt nem írtad hogy a házasságából van-e gyermeke, egyébb otthoni kötelezettségei. Aztán hogy ez az átlagon felüli jövedelem miből is származik: legális vagy egyéb úton... (Egyébként a mai világban bárkinél előfordulhat: ma hopp holnap kopp...)

Neked is és a gyerekeidnek is az lenne a megnyugtató ha a kapcsolat vele tartós maradna, és mint ilyen költözni ismét nem kellene.

Próbálj megállapodni vele írásban, hogy havonta x Ft összeget átad részedre, melyből y Ft a közös gyermek tartásásaként értendő.

Ameddig ezt betartja, jogi lépésre vele szemben nincs szükség.

A gyermekkel három évig otthon maradhatsz, gondolom a szűlés előtt volt munkahelyed...

Én csak mint egy laikus hozzászóló.

szellocske # 2007.04.08. 23:51

Még egy információ. A kicsit az apuka sajátjának ismerte el.

Kedves Mindenki!

Előre is köszönök minden segítséget.

szellocske # 2007.04.08. 23:40

Együtt élek a kéthónapos gyermekem apjával, akinek felesége van. Az előző házasságomból van egy fiam, aki általános iskolás és velünk él. Az apuka akart gyermeket és a kedvéért másik városba költöztünk. Ha úgy dönt véget vet a kapcsolatnak, milyen kötelességei és jogai vannak? A nagyobb gyermekem most váltott iskolát. Albérletben lakunk. Ebben a pillanatban három óránként szoptatok, ahhoz, hogy visszamenjek dolgozni a gyermekemet megint költöztetnem kellene, a kicsit pedig leválasztanom. A nagyobb gyermekem érdeke az lenne, hogy ne változzon az iskolája ilyen rövid időn belül, a kicsié pedig az, hogy otthon legyen az anyukájával. Az apuka jóindulatára vagyok utalva (átlagon felüli a jövedelme) vagy vannak jogaim?