örökölt hitel


drbjozsef # 2024.04.26. 18:27

mostmivan7,

Ha ez egy élő szerződés (pl. egy futó lakáshitel), akkor mint a testvéred jogutódja, ugyanazokkal a kondíciókkal lépsz be a szerződésbe a helyébe, ugyanúgy kell fizetned. Természetesen KÖZÖS megegyezéssel lehet ezt módosítani, nyilván neked kedvezőbbre csak akkor, ha abba a bank is beleegyezik. Nem kötelezi rá semmi.

Ha ez egy már felmondott hitel, tehát egyösszegű tartozást örököltél, esetleg már végrehajtás alatt, akkor azért ugyanúgy vagy felelős, mint a jogelődőd : a teljes összeggel, és ha a jogutódlásodat a végrehajtásban is megállapítják, akkor az örökség erejéig elsősorban az örökség tárgyaival, de akár saját vagyonoddal is felelsz. Itt sem kötelezheted semmire a bankot, kérni bármit lehet, de csak közös megegyezéssel.

Egyszóval inkább nem jól tudod.

mostmivan73 # 2024.04.26. 13:42

T forumozok örököltem testvérem utánn banki tartozást ,elfogadtam,mivel egy házban élünk éltünk és a fele az enyém volt.Banki tartozás 3.000.000ft Tudom hogy az örökölt vagyonig felelek ezze nncs is gond de a vagyon az ingatlan fele 3500000ft
A bank megküldte a papirt 2022 óta most 2024 ben a tartozásról és felajánlottak 12 havi törlesztést. Ezt lehetettlen hogy teljesitsem.én ugy tudtam közös megegyezésen alapszk a bank nem lehetetlenithet el valamint közös érdek hogy fizessem nem a bank egyoldalú döntése mennyit kell fizetnem. ..Mint irtam fizetni szertném, tudomásom szerint illetve emlékeim szerint az átválalt kölcsönben élhetek a már testvérem álltal elfogadott kondicioval részlettel mint fizetési szándékkal..Jól tudom e és kérhetek ebböl adodoan modositást kedvezöbb fizetésre mnt pl a testvérem álltal fizetett kondicioval?
Köszönettel Antal