Szülői ház elhagyása engedély nélkül


Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.15. 09:39

Nem tudom, de inkább tippelnék saját kérésre, mint a szülőére.

csodacsoki # 2010.09.15. 09:33

És ha vki az előkerülés után először mégis átmenetileg GYIVI-be, majd azután lakásotthonba kerül és csak azt követően haza, annak mi oka lehet?
Magatartásprobléma miatt, esetleg szülői kérésre?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.14. 22:05

Hazaviszik.

csodacsoki # 2010.09.14. 22:03

Üdv mindenkinek,
a következő lenne a kérdésem:
Ha egy 14 éves gyerek elszökik otthonról, (egy ismerőséhez költözik) majd 2 hónap múlva rendőri segítséggel előkerül, akkor mi történik ezután? Hazaviszik egyből, vagy előtte van még valami hercehurca, nevelőotthon, stb.?

MarcsiXD # 2010.05.05. 15:43

Nagyszerű forum ... nem azért van h kérdezzek ?
Mind1... enyit a nagy segitségről

monalisa1 # 2010.05.05. 15:25

MarcsiXD

Külön írom: ezt a sztorit nem előszőr írod ide ill. írja a barátod, vagyis javasolt lenne már felhagyni vele - ha az egyes beírásokra kapott válaszokat, javaslatokat nem fogadjátok meg.

monalisa1 # 2010.05.05. 15:22

Hm...

MarcsiXD # 2010.05.05. 15:11

Én tanácsokat kértem a gyámsággal kapcsolatban nem pedig nyeltan órát !
És igazából semmit nem tudtam meg csak azt amit eddig is tudtam !

kaméleon # 2010.05.05. 14:27

Isten őrizz! Nem osztottalak le! Mivel még előtted az élet, és nagyon sokat számít, hogyan kommunikálsz, bátorkodtam ebben is tanácsolni valamit. Egyébként, változtak volna a nyelvtani szabályok? Én is ötös voltam, de egészen mást tanultam pl. az igéről és az igekötőről. Tényleg nem sértésnek szántam, csak sokat írtál rosszul. Fogadd meg a tanácsokat!

MarcsiXD # 2010.05.05. 14:16

Nem kell engem itt le osztani !
Csak gyorsan irok am 5 ös vtam nyelvtanból ha annyira kiváncsi vagy

MarcsiXD # 2010.05.05. 14:15

Jólvan már !
Csak tudod utánna olvastam és az van ha a gyám ügy úgy határoz h mégse engedi akk fel szólitanak h menjek haza !
És ezt enm akarom csak ovatos vagyok ...

kaméleon # 2010.05.05. 14:14

Egy dolgot azért megígérhetnél: azt az egy évet egy kis nyelvtani gyakorlással is kihasználod! :)

kaméleon # 2010.05.05. 14:12

Nagyon értetlen vagy! Fogd magad, oszt’ vonulj be a gyámhivatalba. Közöld, hogy mivel elmúltál 16 éves, szeretnéd magad megválasztani a tartózkodási helyed. Ezért és ezért. Van hol lakni, befogadtak. A gyámhivatal vizsgálja meg a kérést, hozzon határozatot, engedélyezze a lakóhelyed megváltoztatását. Kész. Ennyi. Ha van engedély, akkor 18 éves korodig húzd meg magad ott, és utána kezd a lakásügyleteidet az apáddal.

MarcsiXD # 2010.05.05. 14:02

De ez enm igy megy mert akkor apám akármikor ide jöhet h menjek haza !
Apám nem engedi h itt lakjak azt se akarja h ide járjak suliba azt akarja menjek haza !
Én nem akarok eleget szenvedtem már miatta ezért akarom h más leyen a gyámom !

monalisa1 # 2010.05.05. 13:56

Rajtad kívül senki sem beszél itt gyámság szükségességéről, végül is élnek a szüleid...

A gyámhatóság a lakhelyed megváltoztatásában lehet segítségedre - nagykorúságodik.

A barátod szülei tehát azért menjenek veled a gyámhivatalba, hogy ők ott jegyzőkönyvbe mondják: hajlandók a befogadásodra, vagyis nincs kifogásuk hogy lakj náluk. (Mivel kiskorú vagy és saját jövedelemmel nem rendelkezel, a természetbeli ellátásodról: étkeztetésedről stb. is gondoskodnak.)

ml.

MarcsiXD # 2010.05.05. 13:14

Vaan 1 gond a barátom szülei azt mondták nem vállalnak értem felelösséget azt mondták hogy lakhatok itt meg minden de a gyámságot nem fogják el vállalni Mit tegyek ? Nincs más olyan ember aki elvállalná hogy léegyen a gyámom nem tudok senkit :S kérem segitsenek mit tudok tenni

MarcsiXD # 2010.05.04. 16:17

Köszönöm a hozzá szólásokat ahogy tudok megyek a gyám ügyre !

ObudaFan # 2010.05.03. 20:12

Menj a gyámhatóságra, és minden kiderül. Talán te is érzed, hogy magad sem tudod elfogulatlanul előadni a történetet, ilyen helyzetben senki sem tudja, így viszont interneten keresztüllehetetlen biztos választ adni. Reméljük, a gyámhatóság a te érdekedben megtalálja a legjobb megoldást. Mindenesetre 17 vagy, egy év múlva senki nem szól bele, mit csinálsz.

MarcsiXD # 2010.05.03. 19:21

Az iskolát be akrom fejezni !
Apumnak semmilyen haszon élvezeti joga nincs !
De abból nem lehet baj hogy már eljöttem othonról ?
Jah és barátom büntetett elö életü ebből nem lehet baj ?
És baráétomnak is feltétlen be kell jönnie a gyám ügyhöz ?

Köszi a választ !

monalisa1 # 2010.05.03. 18:50

Az otthoni, azaz a hajduszoboszlói gyámügyet kell felkeresni, ők az illetékesek ügyedben eljárni.

monalisa1 # 2010.05.03. 18:48

A barátoddal és a szüleivel, vagyis közösen menjetek el a gyámhatóságra és kérjed a hivatal hozzájárulását, hogy az otthoni dolgok/körülmények miatt a továbbiakban lakhass a barátodéknál. Ha engedélyezik, kapsz róla hivatalos írást, így apukád nem vitethet vissza a rendőrrel, lévén a gyámügy jelölte ki az új lakhelyedet. (Gondolom a tanulmányok folytatása az nem csorbul.)

A gyámügyi előadónak említsed meg hogy a cs.pótlékból soha nem látsz egy fillért se.

Ha a házon amit örököltél apukád netán haszonélvezeti joggal rendelkezik, akkor őt sem kitenni onnan nem lehet sem bérbeadni az ingatlant. Ezen utóbbi két dolgot fontos hogy tisztázzad, legfőbb magad előtt.

Hamarosan betöltöd a 18. életévedet, onnantól apud nem dirigálhat neked.

"Lisa"
laikus hozzászóló

MarcsiXD # 2010.05.03. 18:39

Szeretném sürgösen kérni a válaszokat nagyon fontos lenne gyorsan el akarom intézni :)

MarcsiXD # 2010.05.03. 18:11

Tiszteletem !
Lenne egy hatalmas gondom én 17 éves vagyok a barátom 21 most itt lakok náluk debrecenben egyébként hajdúszoboszlói vagyok apukámmal lakok az ÉN házamban mert az én örököltem szeretnék elköltözni apukámtól ugy hogy a barátom szüleinek se legyen baja belöle se nekem a leg nagyobb gond hogy nem akarok apámmékal lakni hogy iszik és sokszor mikor haza megyek suliból vagy gyaksziról nincs otthon enni való sem fött sem semilyen és ez nem azért van mert nincs pénz hanem azért mert apum és a mostoha anyám soha sincs othon az is nagy baj hogy mostoha anyukám nem szeret és mindig csak veszekszik velem apukám soha nem ütött meg ilyen bajok nincsenek csak éppen nem megfelelöen foglakoznak velem soha sincsenek othon és mikor otthopn voltam mindig félte egyedül nem tudtam aludni igy a suliból is sokat ki maradtam teljesen ki vagyok idegileg és nem birom tovább ezt(emiatt korházban is voltam)! apukámnak mondtam hogy ide költöztem hogy itt sokkal jobb van kaja foglalkoznak velem valaki mindig van ithon és aokkal nyugottab is vagyok most már normálisan tudok iskolába járni igaz ezt az évet ismételnem kell annyi hiányzáésom volt át akarok ide debrecenbe iratkozni egy iskolába de apukám egyből azt mondta hogy nem lehet és hogy menjek haza !anyukám debreceni de anyukám nagyon rosz helyzetben van nem akarom meg neheziteni még én is a dolgát ő szeret és foglalkozik velem amikor tud segit ! Az is nagy bajom hogy apukám soha egy forintot nem ad pedig kapja rám a családit és elvileg azt rám kéne költeni ezért ugy tudom meg is büntethetik ha nem ráám költi!
Kérdésem az lenne hogy ha a barátom anyukája válalja a gyámságom és hogy hivatalosan is idee költözzek akkor apukámnak már semmi bele szólása nincs ?
Apa azt modnta feljelenti a barátom hogy most én itt vagyok náluk engedély nélkül ezt téllleg megteheti és ebből mi baja lehet barátomnak ?
Hogy ha sikerülne atvenni a gyámságot barátom anyánnak mi lenne a házam sorsa ? Ki lehetne adni ? Mert akkor apukámat ki lakoltatják ugye ? mert neki semmi köze a házamhoz!

Elöre is köszönöm a válaszokat!