Gyermek elhelyezése apánál


Ancsa77 # 2012.12.16. 14:35

Tisztelt Grád és Regász Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvédnő!

Segítséget szeretnék kérni az esetemben:
Már több mint 7 éves élettársi kapcsolatban élet és Van egy közös 13 hónapos kisfiúnk.
A lakás ahol élünk az én tulajdonomban van hitel mentesen. Ide azóta sincs bejelentve, és egy számla sem szól az ő nevére és nem is fizetett semmit sem.Mivel a Büntetés Végrehajtásban dolgozik,így kb 2 éve az én lakásom címe lett megadva mint tartózkodási cím.Én Munknélküliről mentem el szülni, de járt nekem a TGYÁS és a GYED is. De mivel nem volt hova visszamennem és nagyon kevés volt a pénz amit kaptam, így amikor a gyermek 9 hónapos lett az apa ment el GYED-re, és most is ő van vele itthon,én meg egy szakközép iskolában tanítok teljes állásban.
A Kapcsolatunk nagyon megromlott. Én szeretném, hogy elköltözne, és külön életet folytatnánk. A gyerekkel szemben semmit nem tiltanék meg neki de ő semmiben sem hajlandó lépni. Vagyis azt mondta, hogy én az el is felejthetem, hogy ő vissza megy dolgozni, vagy hogy elmegy innen.
Mit tudok ilyenkor tenni?
Én szeretném külön élni az életünket a gyerekkel, de ő meg nem hajlandó elmenni a lakásomból. Kizárhatom? Vagy rögtön ügyvédhez kell fordulnom, de milyenhez?
Mit léphetek meg? Elveheti tényleg a gyermekem, hogy ő van itthon vele?

Előre is köszönöm a segítséget!

Székely Anikó

derill # 2005.01.15. 18:57

A megszakitást bizonyitani kell. Megszakitott, ha pl. el is költöztél. Az, hogy pár napig nem mentél haza, nem jelenti azt, hogy megszakitott. De ha elköltöztél (a cuccaidat elvitted) sem jelent megszakitást, ha utána mégis ott laksz. A biróság fogja eldönteni, hogy mikortól tekinti megszakitottnak.

Az egyezséget elég nehéz megtámadni (természetesen a nagyon jó ügyvédek sok mindent tudnak), nem elegendő indok ugyanis, hogy eleged volt az ügyből. Ennél azért komolyabb kell. Az elhelyezés, tartás kérdésében kötött egyezséget pedig 2 éven belül csak rendkivüli körülményváltozásra hivatkozással lehet megtámadni, és azt bizonyitani is kell. A "szerinted lefizette" elég sulyos vád (vesztegetés), ne hangoztasd, ha nem tudod bizonyitani, mert könnyen bajba kerülhetsz (hamis vád).

Megtámadni egyébként mindent lehet, max. elutasitják, és neked pénzkidobás volt. Kérni lehet, hogy más megyébe kerüljön, de ezt is indokolni kell. Csak a Pp-ben meghatározott indokok elfogadhatóak, pl. a biróság elfogultsága, de ezt is bizonyitani kell, vagy legalább is valószinüsiteni, mondjuk diszkriminativ döntéssel, vagy hasonlóval.

Itt ugy látom inkább arról van szó, hogy utólag már nem tetszik az egyezség, amikor kötötted jónak láttad.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

neoka # 2005.01.12. 14:33

Kérdéseim a következők lennének:
Mikortól számít egy élettársi kapcsolat megszakadtnak?Arra gondolok,hogy együtéltünk januárig kisebb nagyobb megszakításokkal,február elején viszont más városba mentem dolgozni s ott voltam elhelyezve,majd okt. 23 ig 3-szor voltam ott hétvégéken, majd 23-30 ig folyamatosan.Ez megszakításnak minősül,ha az anya azt mondja én meg nem?
Másik:Megeygezés született,mert már elegem volt a tárgyalásból, s tuti lefizettek mindenkit. Ezt megtámadhatom egy jobb ügyvéddel?
Harmadik: Kérhetem más megyébe való áthelyezést, folytatást,ujratárgyalást, de a dunántúlon mindenképpen? THx

derill # 2004.11.20. 11:42

Ez egy dolog. Bármi döntés születik, ha nem értesz egyet vele megfellebbezed. Ha a biróság az ő falujából is származott első fokon, II. fokon tuti nem. Vagy keress egy jó ügyvédet, az is sokat segithet.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

neoka # 2004.11.18. 06:47

Első tárgyalás eredményeképpen fele fele arányban lehet nálunk a fiam,s következő tárgyaláson dől el,mi legyen.Így sincs sok esély,előadta a szerető anyát,majdnem elment a teje amikor elhoztam a gyermeket a stressz miatt,stb...Egyáltalán nem akar velem élni emiatt,de szerintem eddig sem akart,csak a pénz miatt szült 2 gyermeket.Várom a következő tárgyalást... Nem sok esély van rá,mert mindenki az ő falujában van,s rábeszélik a hazudozásra őket.

derill # 2004.11.08. 19:14

El kell, hogy keseritselek. Ha az anya kéri, akkor zárt tárgyalást fognak tartani személyiségjogi okokra hivatkozva.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Zoltán György # 2004.11.08. 18:36

Kedves Mindenki!

Szeretnék meghívni, minden kedves érdeklödőt 11-én, csütörtökön reggel 8.30.-kor tartandó gyermekelhelyezési tárgyalásomra a II. és III. kerületi Bíróságra!

Akkor sokan nem vették elég komolyan a problémát, én meg Balek voltam és megbocsájtottam, majd visszafogadtam!
Most több, mint egy hónapja nem láthatom a gyerekeimet, mert teljesen elzárta tőlem!
Hiányoznak a gyermekeim, szenvedek, mint egy kivert kutya!

Sok sikert mindenkinek!

derill # 2004.11.08. 16:42

Most tudd meg a védőnő nevét, és kérd a biróságot, hogy tanuként hallgassa meg az ügyben. Szüleidet ugyszintén jelentsd be tanuként. A gyereket ne add vissza, az ügyvéd azt fenyegetőzik amit akar, az anya volt ugyanis az, aki a gyermeket önhatalmulag magánál tartotta, és nem adta oda neked még láthatásra sem.

A honvédség családjogi ügyekbe nem szól bele, hacsak nem a beosztásodat használtad fel az ügylethez (magyarán visszaéltél hivatali beosztásoddal). Teljesen mindegy, hogy milyen módon hoztad el a gyermeket, ha bizonyitani tudod, hogy az anya milyen körülmények között nevelte, illetve nem nevelte.

Egyetlen hibát követtél el, az pedig az, hogy nem korábban hoztad el. A biróság ugyanis elképzelhető, hogy visszahelyezi ideiglenes döntéssel az anyához azzal az indokkal, hogy idáig is ő nevelte, ha az áldatlan állapotokat nem tudod bizonyitani. Bármilyen döntés is születik, Te fellebbezd meg, ha nem tetszik. Keress hozzá egy jó ügyvédet.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

neoka # 2004.11.08. 16:03

Amióta írtam az első topicot ezek az események történtek:

  • Elmentem a faluba ahol lakott a gyermekem,s az anya a második gyermekkel szülés után volt a kórházban a mai napig is. Az ott tapasztaltak alapján döntöttem úgy hogy kocsival elhozom fiamat, s gyermekvédelmi eljárást kértem az ottani gyermekjóléti szolgálatnál. Õk értesítették a lakhelyem szerintit is akik kijöttek s mindent rendben találtak,az orvos is rendben talált mindent,s a védőnő is. Az anya keresztszülei a gyermek elhozása napján percenként telefonáltak, fenyegetőztek,ordibáltak,stb.Bejelentést tettem a rendőrségen,s annyit mondtak,ha bántalmazás lenne akkor lépnek.
Az anya azóta naponta 2-szer telefonál,amit egészen féléven kesresztül nem tett meg,az én hívásaimat sem fogadta. Azóta fogadtak egy ügyvédet,aki most ezt írta nekem: "turpis,csalárd módon eljárva magához vette és szüleihez vette. Ügyfelem , akinek felügyelete és gondozása alatt volt a gyermek ehhez semmiféle hozzájárulást nem adott.Ön megtévesztette a gyermek mamáját,akitől elhozta a gyermeket,mert tudta, hogy az anya gyermekágyon fekszik.STB"...24 órán belül vissza kellene vinnem a fiamat,különben a turpis csalárd jogellenes magatartás miatt a munkáltatónál (Magyar Honvédség) tudomásukra hozza s eljárást kér.
  • Amikor elhoztam a fiamat,1 órán keresztül nem a pontos helyzetemet adtam meg nekik,hanem félrevezettem őket,mert az anya keresztszülei megfenyegettek mindenfélével,s így nem akartam,hogy utolérjenek.
A gyermek mamája pedig erősen dohányzó típus,s a gyermekkel nem nagyon törődött,amit az otttöltött 3 nap alatt tapasztaltam.Körülmények katasztrófálisak voltak.STB. Gyámügyi döntés nincs,első tárgyalás november 16-n lenne. Azóta megfenyegették,rágalmazták az ottani védőnőt és szüleimet többször is. Erre ki mit mond,az ügyvéd jogosan fenyeget,vagy mást már nem tudnak kitalálni ellenem,azért próbálkoznak?
topcat # 2004.11.03. 17:35

Szia neoka!
Történt veled valami azóta, hogy ezeket leírtad?
Én pontosan olyan helyzetben lévő apákat keresek, mint te.Ha érdekel, hogy miért, kérlek írj nekem az sz.sipos@freemail.hu email címre, vagy abba a topicba, amit indítottam itt a fórumon(harcoló apát keresek).

derill # 2004.10.18. 15:22

Miért is jelent fel? Te ugyanolyan joggal jelenthetnéd fel. Ha ugyanis a gyerek a neveden van, akkor ugyanolyan jogaid vannak, mint neki, semmi különbség nincs. Te ugyanolyan joggal tarthatod magadnál a gyereket, mint ő. Tehát ha feljelent, a hatóságok elküldik, nem foglalkoznak vele. Kizárólag a biróságra tartozik majd, és a gyermekelhelyezési per keretében fog dönteni. Ha nem hozod el, tuti, hogy neki itéli.
Tehát nincs is miért feljelentenie, és neked sincs miért feljelentened őt. Tehetsz bejelentést a gyermekjóléti szolgálatnál, hogy szerinted veszélyezteti a gyereket, és vizsgálják ki. Ez nem feljelentés, bejelentés. Feljelenteni rendőrségen szokás valakit. Tehát az más fogalom.

Ha nyerni akarsz, elhozod a gyerekeket, és meginditod a gyermekelhelyezési pert. Ha elég neked a kapcsolattartás, vagy nem tudnád őket jól nevelni, akkor ne hozd el, csak kérd a kapcsolattartás szabályozását. Ez esetben a gyámhivatalnál a gyermekek elhelyezésének kérdésében egyezséget köttök, és a kapcsolattartás szabályozását kéritek.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Sally # 2004.10.18. 13:49

Neoka, ha lehet kerüld el a feljelentést. Ha ilyent tesz esélyed sem lehet. Az aggódó anya előadás nagyobb súllyal bír, mint a tisztességes apa. Ha te jelentenéd fel, nem számítana, mert egyszerűen kimagyarázná magát és kész. Laikus vagyok törvény ügyben, de tapasztalatom ez.

neoka # 2004.10.18. 12:28

Elötte nem derült ki,hogyan fog viselkedni szülés után, de döbenetes.A magyar jog szerintem meg elavult, nem sokmindent vesz figyelembe.Ha elhoznám a gyermeket, akkor jogi következménye lehet, pl. feljelent,stb.
A gyermekjóléti szolgálat jó ötlet, járható útnak látszik. Köszi

derill # 2004.10.18. 11:40

Ennyivel max. ha bizonyitani tudod, de szerintem még akkor is esélytelen vagy, mert a gyerekek nála vannak. A kérdésem csak az, hogy kitől van a második gyerek? Ha ilyen az anya minek csináltál neki gyereket? Ha tied a második, minek csináltad, ha az elsőt sem gondozta megfelelően?

Én a helyedben, ha tényleg ilyen az anya, egyszerüen elhoznám a gyerekeket tőle.

Ezen felül jelezd a gyermekjóléti szolgálatnak, és kérd, hogy vizsgálják, hogy szükséges-e a védelembe vétel. Az, hogy Te hogy látod, nem biztos, hogy megalapozza a kedvező döntést, lehet, hogy mások másképp látják. Ha a gyermekjóléti szolgálat is ugy látja, hogy veszélyezteti a gyerekeket, akkor ugyis védelembe vételi eljárás indul, és erre már hivatkozhatsz a biróságon eredménnyel.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

neoka # 2004.10.18. 07:11

Kérdés: elveszi e a bíróság az anyától a gyermeket az alábbi indokokkal?
1...24 éves apa vagyok 2 éve lassan,a volt élettársam 23 éves s arról, hogy terhes lett csak a 3. hónap után szólt, s levélben is leírta, hogy ő egyedül is felneveli, ha nem akarom vállalni.
2.A főiskolát abbahagyta,mert kirúgták okmányhamisítás miatt,s erről fővárosi katonai ügyészségen jegyzőkönyv van, illetve az indexét eltüntette, hogy ne derüljön ki.
3. Lopás miatt tanú volt szintén az ügyészségen, s hazudozott összevissza,de a tárgyakat láttam az otthonában, illetve akitől állítólag kapta azóta sem fizetett azt az összeget,amig 1 évig vele voltam.
4.Alapvetően egy önző 'anya', társaságba nem tud beilleszkedni, ezért szobatársai is utálták,nem tud alkalmazkodni, most is rokonságától tudtam meg telefonon,hogy egész nap ki sem mozdul a szobájából, tv-zik, stb. A gyermekről nem sokat hallottam,mert a telefont nem veszi fel arra hivatkozva hogy a gyerek alszik, s egész nap némítva használja. 350 km-re lakom tőle,s anyagilag nem állok úgy hogy minden hétvégén leutazzak,mert kijelentette,hogy láthatom ha elmegyek, de el nem hozhatom,mert nem adja oda, illetve majd küld fényképet.
5.Hosszas rábeszélés után eljött hozzánk 3 hónapra, szüleim mostak,főztek rá, s ott is tv-s sorozatok fontosabbak voltak neki,mint a gyermek, etetés,stb csak akkor ha vége volt a sorozatnak,s az ő nevelési módszereibe nem lehetett belszólni, mert mi nem értünk hozzá.
Sajnos a gyermek februárban lessz 2 éves,s őnála volt mindvégig, s nem akarja odaadni 1 napra sem.Ezért a bíróság nem hinném hogy elvenné még a tárgyalás ideje alatt sem.
6.Anyagilag rokonsága fizet szinte mindent, dolgozni, tanulni nem akar, csak a segélyekből él, ezért kér akkora összeget,hogy fenntartsa magát,illetve a fiamat.
7.Most születik nov. elején a 2. gyermek, amiről mindenkinek hazudott, s csak a 4 hónapban vallotta be,hogy terhes, rokonságának azt mondta hogy nemi beteg,s ezért kérte meg őket,hogy vigyék a közeli városba a fogadott orvosához..

Röviden ennyi lenne,de folytathatnám...
Ennyivel mennyi esélyem lenne a bíróságon, hogy nálam helyezzék el a 2 éves fiamat, vagy esetleg mindkettőt??
Röviden ennyi..