be nem fizetett Casco


Szederjesik # 2009.01.06. 18:25

Kedves kacsa.

Kosz a hozzaszolast.
Eloszor is igy esett a dolog hogy kicsusztam a felmondasi periodusbol.

A felszolitasokon az all hogy:

Tajekoztatjuk, hogy a kozottunk letrejott biztositasi szerzodes feltetelei ertelmeben a dij fizetesenek elmaradasa a szerzodes megszuneset eredmenyezi. (a dijfizetes elmaradt, a szerzodes azota is szunik)

Szemtelenseg...

Kacsa1111 # 2009.01.06. 18:15

Kedves Szederjesik,

ha meg akartad szüntetni a casco-dat, akkor miért nem vetted a fáradtságot, és mondtad fel fordulókor írásban, vagy bármikor, amikor a szerződés alapján erre lehetőséged nyílik???

másfelől olvasd el a szerződést, valószínűleg az van benne, hogy nem fizetés esetén felmondHATja a szerződést, nem pedig az, hogy a szerződés megszűnik...


Kacsa11

Szederjesik # 2009.01.06. 17:47

Sziasztok.
Egy erdekes gond akadt a Cascommal.

  • Nem mondtam fel fordulokor
  • Igyhat ha jol ertettem a szerzodesembol dijnemfizetessel normalis modon par napon belul (az en esetemben 8) a felszolitas utan meg kene szunjon (elvileg)
  • Jott egy felszolitas (8 nap mulva ha nem fizetem be a csekket = szerzodes megszunese)
  • kb egy honap mulva jott meg egy ugyanijen felszolitas
  • A kovetkezo honap, meg egy ugyanolyan felszolitas, immar a harmadik ugyanazzal a 8 napos temaval
  • majd kijott a kovetkezo negyedeves csekk mintha mi se tortent volna
  • ra egy honapra (kb 4 ik honapnal vagyunk a 8 napokkal) megjott megegy fizetesi felszolitas ugyanazzal a szoveggel, annyiban kulonbozve hogy a csekken osszeadtak a 2 be nem fizetett csekket. ugyanaz a story, 8 nap mulva szerzodes megszunik.

Van valakinek otlete vagy jart e hasonloan? Mikor a francba fog ez a szerzodes vegre megszunni? Szerintetek van ertelme ugyfelszolgalatozni ezert a szivatasert vagy mit tegyek?

Koszi elore is.

monalisa1 # 2006.05.05. 14:28

És az akkor már meg nem lévő kocsira a részleteket még hosszú ideig fizetni kell...

Bubó # 2006.05.02. 20:59

Azt azért el kell mondanom, ha így teszel, az biztosan segít rajtad átmene-tileg, de ez a magatartás egyáltalán nem jogkövető, csak ha szerencséd van, akkor nem lesz problémád. Mert mi lesz, ha éppen akkor lopják el az autót, vagy töröd össze, amikor már nem érvényes a cascód? És az újat ekkor már nem tudod megkötni!

Roth # 2006.05.02. 12:18

Nagyon köszönöm a segítséget, Mindenkinek! Ma beszélek az ügyintézővel személyesen (telefonon már megtörtént), s úgy néz ki, hogy a Bubó "féle" javaslatot tudom követni.
Köszönöm!

Üdvözlet és további szép napot!
Roth

csellos # 2006.05.02. 10:21

A díjnemfizetés miatti megszűnést a Ptk. szabályozza.

Eszerint alapesetben harminc nap a respíró ideje, de ha közben a biztosító az elmaradt díj befizetésére vonatkozó felszólítást küld, úgy az további harminc nappal meghosszabodik.

Természetesen a szerződő javára (tehát hosszabb időt megjelölve) ettől el lehet térni, akár a biztosítási feltételekben (ami nem szokás), esetleg egyedi megállapodás formájában.

Bubó véleménye teljesen helytálló, esetleg érdemes egy apró dologgal kiegészíteni:
Ha valaki egy díjnemfizetéssel megszűnt szerződésre díjat fizet, és a biztosító ezt befogadja (méltányos időn belül nem küldi vissza), akkor a bíróság ezt reaktiválásnak tekinti. Éppen ezért ügyelnek a biztosítók arra, hogy a pénzt visszaküldjék, hiszen ellenkező esetben még az időközben keletkezett kárt is ki kell fizetni.

monalisa1 # 2006.04.27. 15:42

Az első 30 nap késedelem az aktuális fizetésnél, és utána a szerződés automatikus megszünése - de erről nemigen hívják fel UTÓLAG a delikvens figyelmét, hadd fizessen csak tovább és már hiába -, a második 30 nap az a biztosító számára amolyan "kockázati" időszak: kisebb összegű káreseményt még bevállanak és nem követelik a szerződött féltől - a vétlen felé a kárt rendezik -, de nagy kár esetén a pénzt utóbb peres úton követelhetik...

Blowfish # 2006.04.27. 15:14

A BIT előírja a 60 napos respírót, vagy tévedek?


Confidentality
Integrity
Availability

monalisa1 # 2006.04.27. 13:47

No de azért írhatják elő a cascót, hogy a biztosító és/vagy a kereskedés biztos legyen abban, hogy esetleges lopás- mit nem mondjak az autó "elvesztése" esetén is a kölcsön (= a jármű) biztosítva van - mintegy hitelfedezeti biztosítás.

Nem tudom, csak így gondolom.

Éppen ezért ez a cascót hol fizetem hol meg nem szerintem nem jó ötlet (...), mert az autóvásárlásnak jelen esetben elengedhetetlen feltételéül szabták meg a cascót.

Bubó # 2006.04.27. 13:17

Egyébként bármely biztosítási szerződés egy hónapos nemfizetése esetén "a" szerződés érvényességét veszti.
Be kell fizetned a casco Ft/hó elmaradásokat
Mindkettőt tőled idéztem, monalisa, kicsit ellentmondásos a kettő!
Az esedékességtől számított 30 nap után a szerződés megszűnt, tehát több havi díjat utólag befizetni dőreség, legfeljebb csak az utolsót.
Miután a hitelszerződésben kötelezettséget vállaltál, ezért újból, akár másik biztosítónál meg kell kötnöd, és engedményezned kell a hitelező javára.
A törlesztő részleteket fizesd ezután is rendesen. Ha esetleg a cascóra megint nem jut pénz, a biztosítás ismét megszűnik, pár hónap múlva ismét felszólítanak, hogy újból kösd meg.
Majd csak letelik az a hitel.

monalisa1 # 2006.04.26. 18:55

Egész biztos, hogy nem veszik vissza a kocsit, mert az autóra vonatkozó hitel összeget hónapról hónapra rendbe befizetted - és ez lényeges szempont!

Az elmaradt cascot ha nem tudod utólag megfizetni, valamint a továbbiakban eleve nem akarsz (...) cascot fizetni, kérd a hiteltartozás utólagos módosítását. Tehát kérjed a hitel teljes lejártáig havonta arányosan osszák el utólag is a be nem fizetett caso Ft/hó összegeket, valamint cascomentesség okán az eddigi havi összeg is emelkedni fog majd.

Valahogy így.

Sajnos a havi fizetnivaló több ezer forinttal növekedni fog.

Roth # 2006.04.26. 18:43

Köszönöm a választ, bár ez a gondomat nem oldja meg... Olyan megállapodást nem köthetek velük, hogy Casco nélkül fizetem továbbra is a csekkeket? Mert eddig ezt tettem. A casco-t ugyanis én kötöttem, de Õk köteleztek rá a hitel felvételénél.
Szóval, vajon mi következik: visszaveszik az autót, vagy van esélyem az új kondíciókra?
A fizetésem sajnos (egyelőre) tőlem független, de attól az autót még nem dobnám vissza és az eddig befizetett részleteket sem!

Előre is köszönöm.

monalisa1 # 2006.04.26. 18:25

A márkakereskedő eladáskor vagy cascoval vagy anélkül adja el az autót. Ha cascoval, akkor alacsonyabb a havi törlesztés összege, ha nincs casco akkor magasabb.

Mivel te egy szerződést önkényesen megváltoztattál - a casco fizetésének "szüneteltetésével" - így akár vissza is vehetik az autót.

Tehát amit továbbra is fizetsz az nem az az összeget amit havonta lennél köteles...

Be kell fizetned a casco Ft/hó elmaradásokat (...), és a kölcsöntartozás lejártáig fizetni vagy köteles a cascot is.

Az autó megvásárlásakor EZT vállaltad.

Egyébként bármely biztosítási szerződés egy hónapos nemfizetése esetén "a" szerződés érvényességét veszti. Tehát ahhoz hogy ismét legyen cascod, újra szerződést kell kötnöd.

Remélve a fizetésed mielőbb emelkedni fog, de a fentiek ettől függetlenek.

Autózni nem okvetlenül kell (...), de a felvett hitelt és annak járulékait fizetni igen.

Roth # 2006.04.26. 16:20

Üdvözlet Mindenkinek!

A következő lenne a problémám:
2004. május 1-én vásároltam hitelre egy gépkocsit, melynek részleteit azóta is fizetem. Ezzel együtt járt a kötelező és a Casco is. Kb. 1 éve nem fizetem a Casco díjait, mely miatt a biztosító felmondta a Casco-mat, de ennek idáig SEMMILYEN következménye nem volt. A mai napon kaptam egy levelet az MKB -Eurocredittől, hogy:
"A rendelkezésre álló információk alapján Ön a biztosítás díjait elmulasztotta befizetni." A továbbiakban azt is írják, hogy a hitelező (Õk) jogosulttá válik a kölcsönszerződés felmondására. Felszólítanak, hogy fizessem be az elmaradt CASCO díjakat és mutassam be az igazolást, hogy tartozásom már nincs.
Röviden ennyi. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit fognak ezek után tenni vagy mit lehet tenni? Sajnos a CASCO-t nem véletlenül nem fizetem, hanem azért mert csökkent a fizetésem és nem maradt rá keret. Nekem a szerződés megkötésekor természetesen nem mondták, hogy ezt végig fizetnem kell (persze most újra elolvasa benne van a kisbetűs részben). Az autót nem szeretném, ha elvennék, hiszen eddig is fizettem a részleteit és szeretném továbbra is használni. Szóval mit kellene tennem? Mi várható? Tényleg visszaveszik az autót, vagy lehetséges valamilyen módon megállapodni velük?
A válaszokat és a tanácsokat előre is köszönöm!
Nagyon fontos lenne...

Roth