Nincs apasági, mire számítsak....?


catus # 2006.06.09. 06:51

Hogyan lesz érvénytelen a nyilatkozat?
Ha egyszer lemondtam róla akkor, megváltoztathatom a döntésem?Én azt nem értem, hogy én mint SZÜLÕ lemondhatok a GYEREKnek járó pénzről?
Ne értsetek félre...nem a pénz miatt tartottam mag a babát...mint sokan támadtak ezzel férfiak....és nem is a babával akartam, akarom megfogni a volt páromat....mint támadtak sokan nők...csak ha már így alakult akkor szeretnék békében és nyugalomban élni, anélkül hogy éppen valamelyik hatóság a nyakamban lihegne...

ObudaFan # 2006.06.07. 19:22

Azért azt tegyük hozzá, hogy nyugodtan lehet olyan nyilatkozatot tenni, hogy minden gyermektartás-követelésről lemondasz, az érvénytelen lesz.

derill # 2006.06.07. 09:54

A gyerek családi jogállását 3. életévének betöltéséig kell rendezned, tehát közölni, hogy ki az apa. A gyereknek az az érdeke, hogy ez minél előbb megtörténjen (ha pl. az apa előbb meghal, mint ahogy bejegyzik apaként, nehéz lesz bizonyitani, hogy ő az apa, tehát a gyerek nem örököl). Az apasággal jogok és kötelezettségek is járnak, jog pl. a kapcsolattartási, kötelezettség a tartási.

A gyámhivatalnál kérheted, hogy az apa ellen inditsanak apaság megállapitása iránti pert.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

catus # 2006.06.07. 08:58

Kedves Hozzáértők!

A kérdésem tulajdonképpen az hogy:
Októberben fog meszületni a közel három éves kapcsolatomból a kislányom. Az "apuka" a 12. héten szó szerint kirakott az utcára és az apasági nyilatkozatot úgy hajlandó csak aláírni, hogy én előtte nyilatkozok arról, hogy mind anyagi mind erkölcsi követeléseimről lemondok...erre viszont én nem vagyok hajlandó. Inkább felejtsen el minket.
A szülés után a gyámhivataltól és egyéb helyekről milyen dolgokra számíthatok ha megmondom hogy ki az apa. Mármint mikor miért fognak keresni, vagy nem keresni?
És ha nem mondom meg az apa nevét?Később megtehetem?
A segítséget, válaszokat előre is köszönöm...