SOS!! Komoly, súlyos, nem mindennapi probléma!


Csipkebokor # 2012.03.28. 18:03

Bocs, de nem értem. Azt írod, hogy 7 éve tart ez az állapot. 7 éve költözött oda a féltestvéred? Mikor fizette ki a jelzálogot? Mikor diagnosztizálták a betegségét? Mennyi volt a jelzálog?
A mgeoldáshoz lényegesek ezek a válaszok.
Úgy tűnik, először odaköltözött, aztán eladta a házrészét, aztán derült ki, hogy beteg.
Mióta romos a ház?
Ha olyan rossz állapotban van a ház, olyan rossz a beosztása, annyira megromlott a félt. állapota: miért nem költözöl el? Ha valaki megvenné, mennyi járna abból neked? Annyiért megéri velükmaradni? Ki fizeti a rezsit? Kinek mennyi a jövedelme: nyugdíj, rokkantsági, munkanélküli? Lehet, hogy a te jövedelmed a legkevesebb?
Csb

annamari8 # 2012.03.28. 18:42

Endina,én megértelek, nyugodj meg, kérlek. Tudom, milyen amikor pszichiátriai beteg van a családban. Ott tényleg a környezet is áldozattá válik, és csapdahelyzetbe kerül. Én nem jogász vagyok, csak egy rendszeres fórumolvasó. Így hirtelen nem tudok most megoldást mondani, szerintem ez a helyzet jogi úton nem megoldható az érzelmi és családi kötelék miatt, de biztosan van valami megoldás. Tudom, hogy most már erőd végén vagy, és végső kétségbeesésedben írtál ide, de nem tudunk hirtelen megoldást.
Tényleg jó lenne tudni, hogy milyenek a jövedelmi viszonyok. Te egyedül meg tudnál-e élni, mert lehet, hogy el kéne menekülni.
Bár megértem, hogy édesanyádat nem akarod hagyni. Ő mit gondol az egészről?

Másenka # 2012.03.28. 20:48

Endina # e-mail 2012.03.27. 19:45

Ingatlanost megbízhatsz, csak akkor kell fizetni, ha eladja a házat, ők forgalmi értéket is meg tudnak határozni Veletek együtt.
Fontosabb kérdés, hogy ha eladnád a házat, és kifizetnéd a féltestvérednek azt az összeget, amivel kisegített, akkor meg tudnál-e szabadulni tőle?
Anyukád engedné-e, hogy a pénzzel "szélnek eresszétek"? Nem menne-e a továbbiakban is a nyakatokra? Egyáltalán anyukád ebbe beleegyezne-e?
Ő haszonélvező, és a féltesód anyukája, csak az ő beleegyezésével tudnál így lépni.

Ha én 7 éve élnék ilyen helyzetben, elköltöznék inkább albérletbe jobb körülmények közé, akár 1 szobába is az anyukámmal.
Az emberek jó része nem a saját ingatlanában él.
Ha a féltesód nem fizette volna ki a jelzálogot, akkor talán a bank árverezik, és akkor is csak egy töredéke maradt volna Neked a házból. Hogy forintálisan mennyi, az nyílván meghatározza a további lehetőségeidet, viszont ha most is munka nélkül vagy, akkor talán olyan helyre tudnál költözni albérletbe, ahol munkát is találnál, és jobb helyzetbe kerülhetnétek.

Gabicsek # 2012.03.28. 21:39

Az biztos, így én sem tudnék élni. El kellene mennetek albérletbe, inkább nyögjétek annak az árát, de a nyugalom mindent megér.
Vagy amit Másenka ajánlott, ingatlanost kell megbízni, az ingyen van. Adjátok vissza a pénzét és menjen Isten hírével, ahova akar, ha netán eladjátok a házat.
Ha béreltek egy lakást, nem kell tudnia, hova költöztetek.

anyatigris001 # 2012.06.12. 21:51

Tisztelt Uram!
Segítségét szeretném kérni.Tulajdonosa vagyok az ingatlannak amelyben lakom négy éves gyermekemmel akit egyedülállóként nevelek.
Haszonélvezeti joguk van ugyanitt a szüleimnek,szintén itt élnek.
Gyermekemmel 6 négyzetméteren egy kis szobában lakunk,míg övék a nagyobb tágasabb szoba ahonnan az erkély is nyílik.A szobát zárják,becsukják a gyerek orra előtt,a közös helyiségeket nem tisztítják,mert én úgyis megcsinálom.
Édesapám részéről rendszeres kötekedéseknek,támadásoknak vagyunk kitéve,kifejezetten ellenségesen viselkedik legtöbbször teljesen ok nélkül hiszen inkább kerülöm a társaságát.
A gondom az hogy a gyermekem is látja hallja az egészet,azt hogy ő engem utál.Egy alkalommal nekem is támadt szintén a kicsi előtt akkor zokogva futottam a rendőrségre,ahol javasolták hogy menjünk anyaotthonba.
Tudom hogy a haszonélvezeti jog erősebb a tulajdonjognál,de még sincs az rendjén hogy én meneküljek el a gyermekemmel a saját lakásomból.
Dolgozom napi 12órában,tisztességesen élek,szépen nevelem a gyermekem nem szolgálok én rá arra hogy a saját otthonomban sem élhessek nyugodtan.
Kérem ha van mód rá,okosítson ki hogyan szabaduljak meg ettől az embertől anélkül hogy elhagynám a lakásomat,amiben ő szó szerint haszonélvező,mert az ég világon semmit nem csinál,nem dolgozik,ül egész nap a tévé előtt,mégis parancsolgat és terrorizál.Kérem segítsen.
Köszönöm!

Dr.Attika # 2012.06.13. 05:34

Tisztelt Asszonyom!
A haszonélvezeti jog nem erősebb a tulajonjognál, hanem a tulajdonjogi jogosítványok ( birtoklás, használat, hasznok szedése, rendelkezési jog)közül az első kettő közül jogosítja a haszonélvezőt.

A leírt esetben Ön és gyermeke a haszonélvezők hozzájárulásával tartózkodnak az ingatlanban. Ha ez a helyzet nem megfelelő Önnek, akkor nem tehet mást jogilag, hogy elhagyja az ingatlant.Tulajdonosi minősége semmilyen jogot nem biztosít Önnek.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.13. 06:00

Anyatigris, hogyan állt elő ez a helyzet? Ők ajándékozták neked az ingatlant a haszonélvezet fenntartása mellett, vagy te engedtél nekik haszonélvezetet a tulajdonodon? Ha az utóbbi, akkor visszterhesen vagy ingyenesen?
Esetleg együtt vettétek az ingatlant?

anyatigris001 # 2012.06.17. 23:59

Köszönöm szépen az uraknak a tanácsot.

gizhas # 2014.11.24. 09:11

Nagyon sürgősen érdeklődnék, hogy a 2014 es évben volt e olyan személy vagy személyek akiket a Szigatingatlan névő lévő Milákné Szilvi féle tárdsaság átvert a beszedett 20000 Ft-al és az állás lehetőséggel.?
Én és a fiam jerlentkeztünk és el is utaztunk Szigetszentmiklósra ez laskhelyünktől 130 km / oda-vissza 260 / plusz kifizettünk a 2x20000 Ft-ot. A képzésen semmi olyan nem hangzott el, hogyan is kell működni, csak annyi, hogy hirdetni kell. Na itt megállok, mivel hirdettem és tudom, hogy a hirdetéseim megtekintélse mennyi volt, és mennyi telefon érkezett a Milákné által megadott telefonszámra. A 35 telefonból nyár óta egyetlen egy visszajelzést éstesítést nem kaptam, hogy hová menjek ingatlant értékesíteni.Ez a veszett fejsze nyele. buktam, buktunk, és számunkra ez sok pénz, hiszen állást szerettünk volna.
Mit lehjet tenni? Lépett már valaki ebben az ügyben? Meddig lehet még engedni, hogy átverje az embereket?
Azért írom a 2014-es dátumot, mert a hiozzászülásoknál és a fecebookon is már régebbi visszajelzések vannak.
Jogi tanácsot szeretnék kérni, mert nem kis csalásról lehet itt szó. Nagyon sokat olvastam azóta róla, és nincs aki jogilag intézkedni tudna? Vagy hogyan kell, mivel nem lehet türni, hogy ewnnyi embert lenyúljon!!!!!?????