Kötelezettségek


ObudaFan # 2006.09.07. 18:19

Ha a jogvitában a felek nem jutnak egyezségre, akkor bizony bíróság dönt.

Mandevilla # 2006.09.07. 17:34

Akkor ezt csak peres úton lehet megoldani, ha nem tudunk megegyezni?

És ha utóbb kideríti mondjuk a bíróság hogy jogos volt a kifogása akkor én jogtalanul járok el, ha nem teljesítem a garanciális kötelezettségemet?

ObudaFan # 2006.09.07. 17:23

Háti itt pontosan az lesz a kérdés, hogy mennyire alapos a minőségi kifogás. Ha alapos, akkor a kijavításig jogszerűen tartja vissza a vételár hátralevő részét. Ha meg nem, akkor nem jogszerűen, és akkor elállhattok a szerződéstél, vagyis elhozhatjátok az árut , ha visszafizetitek a vételár kifizetett részét.

Mandevilla # 2006.09.07. 16:58

Garanciális javítási kötelezettséggel kapcsolatban érdeklődnék:

Egyik vevőnk a termék vételárának csak 40 %-át, az előleget fizette ki. A fennmaradó összeget visszatartotta azon a címen hogy a termékkel gondja van, nem tökéletes a működése. Mi szóban beleegyeztünk, hogy akkor egyenlítse ki a teljes vételárat ha a problémák rendeződtek. Mivel a problémát csak a gyártó szakemberei tudják kiküszöbölni, 3x is jártak az ügyfélnél, mi is többször kimentünk szervizelni, de a jelenség amire hivatkozva reklamál, nehezen meghatározható, nyomon követhető.
Így már lassan egy éve húzza a kifizetést, ráadásul egy ilyen bonyolult szerkezetnél mindig kitalálhat valamit, hogy mi nem működik tökéletesen.
Megtehetjük-e hogy azt mondjuk, addig nem foglalkozunk vele, nem szervizelünk amíg ki nem fizeti a teljes vételárat?
Elhozhatjuk -e tőle a terméket oly módon, hogy az általa kifizetett összeget visszatérítjük? Egyéb beruházásai is voltak a termék környezetében, ami összefüggésben hozható a termékkel.

ObudaFan # 2006.05.16. 21:21

A működési terület szerinti jegyző felvilágosítást fog tudni adni arról, hogy milyen engedélyek szükségesek. Viszont a társasági szerződés módosítására, és ennek cégbírósági bejelentésére is szükség lesz a tevékenzségi kör változása miatt.

Zsuzi # 2006.05.16. 13:20

A téma, amit érinteni szeretnék, egy kissé összetett: Cégünk 5 éve működik. 2006. május 1-től eddigi zöldség-gyümölcs nagykereskedésünk mellé a kiskereskedést is hozzávesszük. Egy raktárt bérlünk, ahol a tevékenységeket folytatjuk. Szeretnénk mindent a lehető "legtörvényesebben" végezni. Hol kapok segítséget arra vonatkozólag, hogy a működési engedélyen kívül milyen egyéb engedélyek beszerzésére van még szükség, milyen bejelentési kötelezettségünk van -ÁNTSZ..., a kisker üzemeltetésével kapcsolatos minden teendőről szeretnék tudni.