bt átalakulása


ObudaFan # 2006.09.29. 17:56

Ez a rendelkezés irányadó a folyamatban lévő formaváltási, egyesülési és szétválási eljárásokra is.
Tehát a törvénz hatályba lépése után induló átalakulási eljárásokra az új Gt-t kell alkalmazni.

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2006.09.29. 06:43

a következő a kérdésem bt. akinek még nincs átalakítva a tsz-e az új hatályos gtére át akar alkulni kft-vé az átalkulására az új gt. szabályait kell alkalmaznom vagy a régi mert szerintem nincs értelme módosítani az átalakulandó bt tszét az új gt szerinti tszre
ha nem módosítom akkor is alkalmazhatom az új gt szabályait
köszi
Gt.
336. § (1) Azon gazdasági társaságoknak, amelyeknek a cégbejegyzése e törvény hatálybalépésekor folyamatban van, a gazdasági társaságokról szóló 1997. évi CXLIV. törvény rendelkezéseinek kell megfelelniük. Ez a rendelkezés irányadó a folyamatban lévő formaváltási, egyesülési és szétválási eljárásokra is.
(2) E törvény hatálybalépése előtt a cégjegyzékbe már bejegyzett, valamint az (1) bekezdés alá tartozó társaságok legfőbb szervüknek az e törvény hatálybalépését követő első ülésén, de legkésőbb 2007. szeptember 1-jéig kötelesek társasági szerződésüket e törvény rendelkezéseihez igazítva módosítani, és eddig az időpontig azt a cégbírósághoz benyújtani. E határidő eredménytelen eltelte után a cégbíróság a társasággal szemben a megszűntnek nyilvánítás törvényességi felügyeleti intézkedést alkalmazza (Ctv. 84. §).
(3) A társasági szerződés (2) bekezdés szerinti módosításáig, de legkésőbb 2007. szeptember 1-jéig az (1)-(2) bekezdés alá tartozó társaságoknak a gazdasági társaságokról szóló 1997. évi CXLIV. törvényt kell alkalmazniuk.