Ántsz - Ruhásbolt.


bung # 2006.10.30. 08:43

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni, mert nem térek napirendre a problémám felett

A helyzet a következő: Építettem egy 13 nm es kis üzlethelyiséget a családi házam elé, az üzlet wc és kézmosó csapja a kommunális vízhálózatról van bekötve kb 3 méterre az utcától, a családi ház vízellátását szolgáló víz aknából.

Az üzlet ruhás és fehérnemű bolt tevékenysége céljából épült, semmiféle élelmiszerrel semilyen formában nem fogok foglalkozni!

az Ántsz mégis vízmintát akar venni a Haccp re meg ilyenekre hivatkozva, illetve a polgármesteri hivatal nem hajlandó kiadni a működési engedélyt amíg ez nincs meg.

Több ismerősömet is megkérdeztem, akik a közelmúltban indították el válallkozásaikat, és egyikük sem hallott ilyenről, hacsak nem élelmiszerrel kapcsolatos dolgok kerülnek forgalmazásra..

Nálam semilyen élelmiszer árusítás sem pedig előállítás nem lesz, hiszen fehérnemű és ruha kereskedelmet szeretnék folytatni, és ezt hiába hangsúlyozom mintha a falnak beszélnék /most én tudom rosszul, vagy tényleg csak le akarnak venni?/..

Most akkor hogy van ez?

Rámnézve is kötelező befizetni azt a 30 ezer ft os " Hatósági ivóvíz labor-vizsgálati díjat" ??

Segítsetek, mert egyetlen jogszabályban sem találtam az én tevékenységemre kötelezőnek ítélt ilyesféle engedélyeztetést!!

http://www.ipfsaph.org/…hun16796.htm

Ebben is kivétel nélkül csak az élelmiszert közvetlenül és közvetve forgalmazókat kötelezik.

Most akkor hogy van ez?

Mit lehet tenni?