Végrehajtás


Julus # 2010.05.25. 15:39

Köszönöm a válaszát. Egy kérdésem még lenne , ez pedig az , hogy pénzügyi terheléshez, bírósági végzés kell? Mindenféleképpen jogerőre emelkedett bírósági végzés után lehetséges 33%-fizetés terhelés, letiltás? Vagy nem szükséges!.

végrehajtó1 # 2010.05.22. 17:54

Julus

De hány %-kót vonhatnak le belőle, és mivel a párom a kezes akkor az ő fizetéséből is vonni fogják a tartózásomat?

33%-ot.Ővéből is vonhatják

Azt is szeretném ha válaszolna arra is, hogy a felmondott hitel és a bírósági végre hajtás között mennyi idő telhet el. Mások elmondása szerint egy évbe is beletelik ez az ügyintézés igaz-e?

Igen van ilyen eset is hogy évekig tart.Minden eset más és más.

Az az azonnal a nyugdíj folyósító intézetet keresik fel a letiltás végett? És ha igen akkor az mennyi idő alatt fog megtörténni.

Ha a vh kérő megjelöli hogy letiltást kér akkor hamar letíltják.Időt nem tudok mondani...

végrehajtó1 # 2010.05.22. 17:50

meus

minden további nélkül.

meus # 2010.05.22. 17:10

Férjem és testvére örökölték a szülői telkeket(ahol jelenleg élünk lakás nincs benn csak beépítetlen földterület) tegnap kaptunk a bíróágtól a levelet hogy a testvére részét ami 1/2 elárverezik azt szeretném tudni hogy a férjem beleegyezése nélkül is megtehetik-e?

Julus # 2010.05.21. 22:17

Azt is szeretném ha válaszolna arra is, hogy a felmondott hitel és a bírósági végre hajtás között mennyi idő telhet el. Mások elmondása szerint egy évbe is beletelik ez az ügyintézés igaz-e? Jog erőre emelkedett bírósági végzés kézbe kerülése után végrehajtási letiltások mennyi időt vesz igénybe.Az az azonnal a nyugdíj folyósító intézetet keresik fel a letiltás végett? És ha igen akkor az mennyi idő alatt fog megtörténni.Azért kérdezném mert ha hamarosan a férjem külföldön misszióba megy akkor a tartózásunkat egybe azonnal kitudjuk fizetni.Akkor a fizetés letiltásokat eltudnánk kerülni.Nálunk az idő számít az a fontos.

Julus # 2010.05.21. 21:49

Segítsetek! Van nekem kettő felmondott hitelem az én nemre szólók, én vettem fel,de a párom a kezesem és ha bírósági végrehajtásra kerül sor azt tudom, hogy a rokkant nyugdíjamból fogják levonni az összegeket? De hány %-kót vonhatnak le belőle, és mivel a párom a kezes akkor az ő fizetéséből is vonni fogják a tartózásomat? Ha igen ott is hány %-kot vonhatnak!.Várom válaszát.

nandy # 2010.05.21. 07:42

Kaptál már választ, az nem volt jó?

Azt írtam neked, hogy kérj részletfizetést a végrehajtótól.

Lizke # 2010.05.21. 07:37

Tisztelt Fórumozók!

Olyan problémában kérem a segítségeteket, hogy:
tartoztam anno diákként a Pannon Gsm-nek ca. 42000 forinttal, amikor jött a felszólítás, nem nagyon foglalkoztam vele – hiba volt.
Most kaptam egy végrehajtási levelet, amiben 172000 forint kifizetésére szólítottak fel, ebben részletesen leírják, hogy mire mennyit számolnak fel, és van benne egy 8000 forintról szóló perköltség rovat is, de engem erről a perről a kutya se értesített, most viszont az autómat akarják kivonni a forgalomból emiatt.
Mit tudok ilyenkor tenni?
Megkérhetem ezt az összeget törlesztőrészlet­ként?

Kérném ebben segítségeteket, mert ezt egyben nem tudom kifizetni, az autómra meg szükségem van a munkába járás miatt – ez elengedhetetlen.

Köszönöm: Lizke

végrehajtó1 # 2010.05.17. 20:57

A vh-tó mulasztása miatt vh kifogást kell benyújtani az illetékes bíróságra.

monalisa1 # 2010.05.17. 14:58

Egy "picit" tényleg ráült az ügyre a végrehajtó. Ami az illetéket illeti, mivel a pert megnyertétek, végső soron azt is a másik félnek kell megfizetnie.

Továbbá a pénzkülönbözetre ketyeg számotokra a kamat.

Az eladott telek miatt már ne a te fejed fájjon - van annak új tulajdonosa.

Írj egy tértis levelet a végrehajtónak és érdeklődj a dolgok állasa felöl.

(Személyes felkeresésre előzetes időpontot kell kérni a titkárnőtől.)

Van úgy hogy ha "megfeszül" a végrehajtó akkor sem tud az adóstól sem foglalni sem letiltani., sem ingatlan vagy ingóság a nevén, sem legális fizetés vagy bankszámla.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Orange # 2010.05.17. 11:08

Üdvözlök mindenkit.
Próbálok olvasgatni a fórumban, hátha találok hasonló panaszost, és meglelem a választ a kérdéseimre, de nem találtam ilyet.
Érdeklődöm a következő után - röviden: szüleim házát eladtuk, és nem a teljes vételárat kaptuk érte, hiányzó összegért pereskedtünk, pert nyertünk, és végrehajtásra kiadták a végrehajtónak. Könnyítést kértünk, hogy végrehajtási illetéket ne kelljen fizetnünk - egyikünk anyagi helyzete sem engedi meg - sajnos -, így a végrehajtó "ráült" az ügyre. Tavaly áprilisi bírósági határozatot kapta meg szeptemberben a végrehajtó, azóta nem jutott előbbre az ügy. Hétvégén láttam az ingatlant, már a kerítést is elvitték - gondolom vasba - lassan teljesen leromlik az állaga. Mit tehetünk ilyenkor? Tudna valaki tanáccsal segíteni? Mivel tudnánk előmozdítani az ügyet?
Előre is köszönöm a választ.

Orange