végrehajtás kérdések


gerbera317 # 2017.12.06. 08:20

Nahát, lecsípte a végét a fórummotor. Elküldöm újra:

Ilyen létezik?

A végrehajtást kérő eleve nem köteles az adóssal szóba állni. Ez a párbeszéd a végrehajtási kérelem bebenyújtásával véget ért. Innentől az adós bármit is akar, azt a végrehajtóval kell megtárgyalnia. Persze, a vh-kérő szóba állhat az adóssal, és többnyire teszi is. De ha erre nem partner, az nem alapoz meg semilyen panaszt!
A végrehajtandó követelést a végrehajtó számítja fel a vh-okirat alapján, és a követelés fennállását a megtérülések ismeretében tartja nyilván. Ugyanígy ő állapítja meg, ha a követelés megtérült. Az erről szóló okirat az, amit te "nullás igazolás"-nak hívsz. Igen, ezt a végrehajtó adja ki. Adhat ilyet neked a vh-kérő is, de nem kötelezhető rá.
Ugyanígy van a túlfizetés összegével, aminek a sorsát közvetlenül a vh-kérővel is rendezheted, de ha a vh-kérő ragaszkodik ahhoz, hogy azt ő a végrehajtó letéti számlájára fizeti be, akkor nyilván a végrehajtótól fogod azt visszakapni. Jelentsd be a végrehajtónak a tényállást, a fejleményeket, valamint a számlaszámodat.

gerbera317 # 2017.12.06. 08:16

Ilyen létezik?

A végrehajtást kérő eleve nem köteles az adóssal szóba állni. Ez a párbeszéd a végrehajtási kérelem bebenyújtásával véget ért. Innentől az adós bármit akar, azt a végrehajtóval kell megtárgyalnia. Persze, a vh-kérő szóba állhat az adóssal, és többnyire teszi is. De ha erre nem partner, az nem alapoz meg semilyen panaszt!
A végrehajtandó követelést a végrehajtó számítja fel a vh-okirat alapján, és a követelés fennállását a megtérülések ismeretében tartja nyilván. Ugyanígy ő állapítja meg, ha a követelés megtérült. Az erről szóló okirat az, amit te "nullás igazolás"-nak hívsz. Igen, ezt a végrehajtó

Boni1983 # 2017.12.06. 07:32

Gerbera köszönöm szépen a hozzászólásodat.
A végrehajtást kérővel telefonon tárgyaltam hétfőn ezügyben, majd ők azt mondták, hogy a végrehajtónak van náluk letéti számlája és amint a levont összeg beérkezik hozzájuk, akkor visszautalják a végrehajtónak és tőle kell kérnem.
A végrehajtónak írt tegnapi levelemben kértem a végrehajtót, hogy a jogtalanul levont összeget kérem vissza.
Kell még valamit tennem?
Egy furi dolog, hogy 2 hete kértem a végrehajtást kérőt, hogy adjon nekem egy nullás igazolást, azt mondták most egyenlőre nem tudnak adni, majd a végrehajtótól kell kérnem.
Ilyen létezik? Ha a végrehajtást kérőnél már a követelt összeg megtérült, akkor miért nem adnak vajon ki igazolást arról, hogy ki lett egyenlítve a tartozásom.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.06. 06:07

Hogyan lehetséges az, különböző, más-más számmal állít ki vh.okiratot a férjem és az én végrehajtó irodám felé?
Ahány adós, annyi végrehajtási eljárás.

facsiga77 # 2017.12.05. 20:05

Kedves Vadsuhanc!

A mokk a Közjegyzői kamarát jelenti, betűszó, próbáld kitalálni hogy jön ki.
Minden fmh feladója a mokk, persze a levélen belül ott az intézkedő közjegyző neve, címe.

Olvasd el amit írtam, első levél tértis ha nem veszik át akkor a második sima.

Szerintem megtehetik és sokszor meg is teszik azt amit írtam.

Most akkor melyik kérdésedre szeretnél még választ?

idegbaj # 2017.12.05. 20:02

Kovács_Béla_Sándor
Újból jelentkezek! Van-e valami észszerű magyarázat arra, hogy a végrehajtó – a jogi képviselőm másodszori kérése ellenére sem - küldi meg a vh.lap másolatát? Így, mivel ez nincs a kezemben (csak a NYUFI felé küldött LETILTÁS nyomtatvány) nem látom tisztán, hogy milyen jogcímen követelnek és hajtanak be rajtam bármit is. Hogyan lehetséges az, hogy egy ítélet után a végrehajtást elrendelő Bíróság ugyanarra a perszámra való hivatkozással különböző, más-más számmal állít ki vh.okiratot a férjem és az én végrehajtó irodám felé? Hogyan fognak így a szálak valamikor is összeérni?


Tisztelt Fórumozók,Jogászok és Jogászkodók!
Elolvastam a fórumon az utolsó bejegyzéseket a végrehajtók munkájáról, (a kivétel er?síti a szabá

boat20 # 2017.12.05. 18:58

Vadsuhanc,
Én a vevő vagyok...

Vadsuhanc # 2017.12.05. 17:43

Kedves facsiga77!

Szerinted a MOKK az mit jelent ? Szerinted ki küldi a FMH-t? Nem a közjegyző? És szerinted megteheti, hogy tértivevény nélkül küldje meg ?

Ne viccelj már.............

facsiga77 # 2017.12.05. 17:36

"Na ilyen nincs. A közjegyző fizetési meghagyást nem küld sima levélben."

Eleve a Mokk küldi.

Másrészt ha nem kereste a tértiset, akkor utána jön a sima levél a kézbesítési vélelemről aminek melléklete az fmh.

Vadsuhanc # 2017.12.05. 17:26

boat20

Milyen alapos indokkal szeretnél fellebbezni ?

boat20 # 2017.12.05. 17:21

Jó estét!

Hozzáértőktől szeretném kérdezni,hogy kényszer kilakoltatást meg lehet fellebbezni és halasztó hatája van e a foganatosításával szemben?

Amennyiben igen,akkor jobban járok,ha a végrehajtó minél hamarabb kiírja? (tudom,hogy csak a moratórium lejárta utáni időszakra tudja kiírni és atadni)
Arra gondolok,hogy talán lezajlik addig a fellebbezés elbírálása...

Vadsuhanc # 2017.12.05. 16:14

cats

Idézlek:

..." Azóta eltelt 5 év s e hónapban újabb sima levélben (nem tértivevényes, sem ajánlott) közjegyzői fizetési meghagyást küldött...”"

Na ilyen nincs. A közjegyző fizetési meghagyást nem küld sima levélben.

gerbera317 # 2017.12.05. 14:53

@Boni
A vh-költség nem lett attól több, hogy túlfizetésbe kerültél. Ha a vh-kérő időben elismeri a teljesítéseidet, akkor ennyi lett volna.
Hogy miért neked kell megfizetned? Azért, mert a törvény szerint a végrehajtási költségeket az adós viseli, ld. Vadsuhanc posztját.
Én nem várnék arra, "mit lép a végrehajtó meg a vh-kérő". A végrehajtó valószínűleg hivatalból visszaadja, ha a többlet hozzá folyik be. De nem érdemes ezt a véletlenre bízni, kérni kell. A vh-kérő már nem szokott ennyire készséges lenni, tehát jobb elébe menni annak, hogy köszönettel eltegye a többletet is.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.05. 14:12

2013. óta nem telt el öt év.

cats # 2017.12.05. 13:54

Párom biztosítási ügynökként dolgozott 2012. tavaszáig egyik biztosító társaságnál. Miután kilépett a társaság jóval később cca. 1 év után sima levélben kérte a párom által kötött, de idő közben az ügyfelek által felbontott szerződések jutalékának visszafizetését. Azóta eltelt 5 év s e hónapban újabb sima levélben (nem tértivevényes, sem ajánlott) közjegyzői fizetési meghagyást küldött.Érdeklődnék, hogy így átvettnek minősülnek e az iratok illetve 5 év után az ügy nem évült el? Az új Ptk ide vonatkozó paragrafusa szerint nekünk úgy tűnik..A biztosító társaság az 5 év alatt a fizetési felszólító levélen kívül semmilyen más módon nem vette fel velünk a kapcsolatot, nem küldött más iratot,nem indított eljárást.Válaszát előre is köszönjük.

Boni1983 # 2017.12.05. 13:02

Köszönöm szépen a hozzászólásotokat és a segítségeteket.
Meglátom mit lép a végrehajtó és a végrehajtást kérő.

Szép napot Nektek!

Vadsuhanc # 2017.12.05. 12:56

Boni1983

Gerbera317 mindent leírt mit kell tenned azért, hogy megtérüljön -és visszakapd- a túlfizetésed.

Ha Te ugy gondolod pereskedni akarsz az a Te dolgod, de, hogy nem fogsz jól kijönni ( vagy megéri-e ) azt nem garantálom.

További sok sikert kívánok neked.

Boni1983 # 2017.12.05. 12:43

Épp ebben a minutumban olvastam el.Nem írtam el az email címet.
Szóval írtam a végrehajtónak, hogy legyen szíves és tájékoztasson arról, hogy most mi történik...mert ha nem történik semmi perre viszem (nem a pénz miatt már).
Egyébként én voltam aki felhívtam a végrehajtó figyelmét arra, hogy ez a követelés nem áll már fenn. Egy hónapja húzódó ügy már...
Ha az Intrum felelős ezért, akkor őket perelem.
Ilyen nincs, hogy elfelejtek szólni, hogy jaaaa bocsi, ez a követelés már megszűnt, ne csinálj semmit végrehajtó bácsi.

Vadsuhanc # 2017.12.05. 12:36

Vht.34.§(5) . Ugye még mindig nem olvastad el?

És ha elírtad az e-mail címet? Nem kötözködés !

Boni1983 # 2017.12.05. 12:21

Ha nem én tehetek arról, hogy a végrehajtást kérő nem szólt a végrehajtónak miért nekem kell megfizetnem? Fizesse meg az Intrum.
Egyébként a végrehajtó kérte a munkáltatóm email címét, a gyorsabb ügyintézés miatt.

Boni1983 # 2017.12.05. 12:18

Köszönöm Gerbera, minden érthető.
Még egy kérdés.
A végrehajtási ktsg, ami 10.397,- Ft, azt miért nekem kell megfizetnem?

gerbera317 # 2017.12.05. 11:35

Mondom, hogy nem érted.
Amikor kiadta a letiltást a munkáltatóhoz, az még 111 ezer + költségekről szólt. Mert nem tudta, hogy a 111 ezret nem kell már behajtani. Aztán így vagy úgy (valószínűleg a szokásos módon, a vh-kérő kissé megkésett bejelentéséből) megtudta, hogy annak a követelése már megtérült, így a végrehajtást már csak a vh-költségek behajtása iránt kell folytatni. A letiltást módosító intézkedést meg fogja kapni a munkáltatól postai úton (e-mailben nem hivatalos a dolog). Ha a munkáltatód addigra von a béredből, akkor von. Vissza kell kérni majd az Intrumtól, ami oda ment, és a végrehajtótól, ami amoda ment (gy.k.: nem kell "lenyelned"). Egyébként, ha ebből a malőrből károd vagy költséged keletkezik, ld. Vht. 40. § (2), de a bizonyítás téged fog terhelni.

Boni1983 # 2017.12.05. 09:30

Teljesen tisztában vagyok mindazzal, amit leírtál. Olvasd vissza, amit írtam Gerbera!
Itt most nem ez volt a kérdés.
A munkáltatóm az alapján terheli a fizetésem, amit a végrehajtó megküldött neki. Ergó azt, hogy "x" %-ig terhelje meg. (számszerint: 111.523,- Ft és végrehajtási ktsek)Tiszta sor.
DEEEE! Tegnap a végrehajtó leírta nekem emailben, hogy csak egyszeri 10.397,- Ft-ot von le a fizetésemből végrehajtási kts-ként, és az erről szóló módosító okiratot emailben megküldi a munkáltatómnak, amit a mai napig nem tett meg, így suttty, oda a pénzem...nyeljem le?

gerbera317 # 2017.12.05. 09:21

Te nem érted.
Először is: letiltáskor nem a végrehajtó von az adós béréből. Ő a letiltással csak utasítást ad a munkáltatónak, hogy vonjon az adós béréből. Az utasítás alapvetően úgy van kiadva, hogy a munkáltató a végrehajtónak járó összegeket a végrehajtó számlájára utalja, a végrehajtást kérőnek járó összgeket pedig a végrehajtást kérő számlájára. Így a végrehajtó nem tudja, legfeljebb csak közvetett úton szerezhet róla tudomást, hogy a végrehajtást kérőnek milyen megtérülése származott, a végrehajtást kérő pedig pláne nem tudhatja, hogy a végrehajtó költségei megtérültek.
De azért osszad csak az észt, hátha tényleg okosabbak leszünk.

Boni1983 # 2017.12.05. 09:00

Tehát nem a 10.397,- Ft lett levonva, hanem a követelt összeg "x" %-a... Bocsánat a zagyva írásért, igyekszem normálisan leírni, hogy mi történt.
Az munkáltatóm email címét kérte a végrehajtó, amit el is küldtem, de nem kapott emailt a munkáltatóm semmi módosítóról.
Ha kell az Ügyvédi Kamarához fordulok; perre viszem, ha a gatyám rámegy akkor is, mert ilyet nem tehet a végrehajtó!