Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Eos Faktor?

lena07 # e-mail 2017.06.07. 09:10

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, azoknak külön köszönet akik segítettek tanácsokkal/véleményekkel. Ha lezárult az ügyem jelentkezem, és megírom mi lett a vége.Szép napot kívánok!

runningman # e-mail 2017.05.31. 15:14

Házastárs jövedelméhez, vagyonához elvileg hozzányúlhatnak. Sokszor vagyont nem firtatják, mert előjöhetnek olyan dolgok, hogy az a házastárs különvagyona amit esetleg igazolni is tud. Házastárs külföldi fizetéséhez - ha nem dicsekszik vele - valószínűtlen, hogy megtalálják, ha külföldi számlára megy.

Perben ha lehet képviseljen ügyvéd ha lát egy kis esélyt.

Ha bukod a pert és nem tudnak behajtani semmit, akkor kapsz egy papírt majd a szünetelő vh eljárásról. Azzal a kezedben érdemes lehet elmenni az eoshoz, se vagyonod, se jövedelmed, ügyelsz arra, hogy ne is legyen, de a békesség kedvéért a huszadát kifizeted ha a többit elengedik. Írásban mindent. Aztán majd mondanak valamit.

Ha sok ilyen szünetelő végrehajtásod van és lenne egy jó munkahelyed, idővel észrevehetik és ráugranak a bérre. Ha netán örökölsz, szintén.

Ha a házastársnak van regisztrált ingó vagyona arra könnyebben ráugranak, esetleg ingatlanra is.

lena07 # e-mail 2017.05.29. 15:42

runningman! Most az van hogy inkább ellentmondanék.Nekem nincs jövedelmem.Van egy autó a nevemen amit amúgy is eladni készültem.Behajtani ilyen módon nem tudnak rajtam semmit.Nem tudom ilyen esetben a házastárs vagyonához nyúlhatnak-e, olyanra gondoltam mint pl a fizetése, amit nem Magyarországon kap.Mint korábban írtam nekem gőzöm sincs a jogról, nem hiszem hogy egy perben tudnám magam képviselni, mert azt gondolom valahogy elő kell terjesszem a saját álláspontomat is.Még van néhány napom kitalálni hogy mi legyen.Még mindig kusza ez az egész dolog , pedig minden szabadidőmet ennek szentelem hogy utána olvasok mindenhol ahol csak lehet.

runningman # e-mail 2017.05.28. 15:54

Ha lena elbukja a pert hozzájön még egy "kis" perköltség. Ha már ellentmond akkor szerintem az egészet vitassa, ne csak a kamatokat.

Per közbeni egyezkedés: azért lehet, mert a végrehajtás során esetleg egyetlen forint sem térül meg. Tehát ott áll az eos perköltséggel, vh-költséggel, leutazott az ügyvéd(jelölt)je annak is kell adni valamit. Ha úgy néz ki, hogy bukta lesz a perben, még a végrehajtás előtt is lehet egyezkedni. Ha meg olyan papírja van az adósnak ahol a végrehajtást szüneteltetik mert nincs se vagyon se jövedelem, akkor kenyérre lehet kenni a követeléskezelőket.

Ki fél jobban: az adós vagy az eos. Az eos most nem fél, annyi ésszerűség van benne, hogy akivel sikertelenül próbálkozott végrehajtással azt nem piszkálja más üggyel sem mert minek. Egy bebukott perköltség neki nem tétel, ezért kéne minden_esetben ellentmondani, pereskedni, fellebbezni, végrehajtást elszabotálni, hogy gazdaságilag ne érje meg Magyarországon követelést venni. Sőt még ajándékba is csak nyűg legyen.

Szerintem egyezkedni úgy lehet igazán, ha az embernek van pozíciója, vagy el tudja hitetni a másikkal, hogy van. Az ellenfél "kegyelmére" hagyatkozva egyezkedni nehéz.

ius latratus # e-mail 2017.05.25. 11:30

Háromezer oldalt telepötyögni a nyilvánvaló teendővel: fárasztó.
Mondj ellent, majd a jogosult dolga bebizonyítani, hogy nem évült el a követelése. Minden más, itt leírt dolog, csak szócséplés.

drbjozsef # e-mail 2017.05.25. 11:22

A legjobb kifizetni a tartozást, naná.
Hogy mi a következő, azt sajnos nem tudom, mert nem értek a Vht-hez (sem), de az szinte biztos szerintem, hogy pereskedni az utolsó. Aki még nem pereskedett, az gondolja, hogy majd egy független, pártatlan fórumon megoldódik az ő ügye, és az milyen jó. Hát nem.
Egy kivétel van esetleg, ha _legalább_ 98%-ig biztos vagy abban, hogy jogszerűen elévült a követelés. Akkor érdemes FMH-ra ellentmondani. De ezt ritkán tudhatod ennyire biztosra.
A többi a kettő között, nem tudom, mit mikor mennyire érdemes. Az egyezkedés ilyen aszimmetrikus helyzetben nem igazán jó szó, de keress a guglival, adósvédő mindenféle oldalon biztos találsz tanácsokat, hogyan lehet ilyennek nekifogni, hogy érdemes hozzáállni.

lena07 # e-mail 2017.05.25. 10:10

drbjozsef! Igen tudom , sajnos nem picit vagyok naív.. Főként ebben a témában.Akkor ön szerint a a közjegyzőn keresztül próbáljak megegyezni?Megtehetem azt hogy elismerem a tartozást, de csak is a főkövetelést?Próbálom kitalálni hogy volna a legjobb.Tudom a legjobb az lett volna ha anno rendezem a tartozást :) De most ez van, ezt kell megoldanom.

drbjozsef # e-mail 2017.05.25. 10:00

Lena,
picit naív vagy. Egy per évekig simán tarthat. Ha valamelyik fél rögtön enged az első tárgyaláson, akkor persze nem, de ha nincs egyezség (és hát miért lenne, ha már per van, azokat a köröket előtte célszerű lefutni), akkor nem két nap alatt lesz vége.

lena07 # e-mail 2017.05.25. 09:14

Gerbera317!! Èn az egyezkedèst úgy gondoltam (Tudom hogy nem vagyok alkupozícióban) hogy ellentmondok a fizetési meghagyásnak, és legyen per, majd a perben arra fogok hivatkozni hogy nem kaptam hivatalos értesítést a tartozásomról, így azt az összeget amit az EOS követel nem ismerem el, kizárólag a tőketartozást.És ahogy eddig is írtam tudom hogy van, tudom hogy ki kell fizetnem, és ki is akarom fizetni.De nem akarok én még évekig az EOS-al veszekedni, így gondoltam egy per pontot tenne az ügyre.Sőt ugye gondoltam tegnap elsőkőrben arra is hogy részletfizetést kérek a közjegyzőtöl.De mivel ön itt felhívta a figyelmem hogy a fizetési meghagyáson nem csak a tőketartozás van feltüntetve, hanem a kamatok is %-ban.Ez utobbit nem értem miért nem számszerüsítettèk.Hogy mennyi akkor szerintük a mai napig a tartozás.Így mire kérnék részletetfizetési lehetőséget? (Ki tudom számolni egyébként :) )

gerbera317 # e-mail 2017.05.25. 08:25

egyezkedni

Ti, akik ezt a szót használjátok rendszeresen, komolyan gondoljátok ezt? Úgy beszéltek "egyezkedésről", hogy egyáltalán nem vagytok alkupozícióban. Lena, te sem vagy alkupozícióban, már most sem, és ezt csak tovább rontod azzal, ha a perben akarsz "egyezkedni". És ha ott nem enged az EOS, és az ítélet jogerős? Akkor buktál mindent. Tatlán még utána is "egyezkedni" akarsz? Hát miről?
Megkaptad a fizetési meghagyást, hozd magadat alkupozícióba azzal, hogy előzetesen teljesítesz, és utána a maradékról "egyezkedsz". De az, hogy a tárgyalásra a puszta seggedet viszed el, az minden, csak nem esély az "egyezkedésre".

Vadsuhanc #   2017.05.24. 19:12

Ezt Te döntöd el. Én csak javasoltam. Veszteni sokat már nem tudsz vele, de hidd el ha most egyezkedsz sem lesz sokkal kevesebb ( tuti nem 70.000. ) a megfizetendő összeg.

Te tudod neked kell döntened. Olvass utána ne kapkodj van még időd.

lena07 # e-mail 2017.05.24. 18:47

Vadsuhanc! Nagyon köszönöm, megfogadom a tanácsodat, így fogom csinálni.Ma megírom, holnap postára adom ajánlottan a levelet, és várok.. Aztán ha lesz fejlemény az ügyben akkor jelentkezem.Hálás köszönet, tényleg nagyon sokat segítettél.Tudok neked írni itt a fórum keresztül valahogy privát üzenetet? Vagy keresselek majd itt ha megjön a válasz?

Vadsuhanc #   2017.05.24. 18:36

lena

A közjegyzőnél előterjesztett ellentmondásodban hivatkozz arra, hogy:

A szerződés felmondásáról nincs tudomásod a bank erről igazolható módon nem értesített, kérd hogy a szerződés felmondásának veled történt közlését és annak általad történt kézhezvételének dátumát igazolja a követelés jogosultja. ( ez egy kritikus dolog mert magad sem tudod, hogy az értesítés megtörtént-e vagy sem tértivevényesen)

Közöld, hogy az engedményezésről nem kaptál értesítést, kérd, hogy az engedményes ( igazolja hitelt érdemlően az engedményezés tényét és azt, hogy ezt veled hitelt érdemlően közölte. ( tértivevény stb. )

Röviden közöld, hogy véleményed szerint a követelés elévült.

Aztán várj. Amennyiben a bíróságtól jön levél majd szólj. Meglátjuk van-e értelme tovább vinni vagy tényleg egyezkedni kell.

Én nem erőltetem ez a Te döntésed mit teszel.
Esély van, így nem látom miért ne próbáld meg.

lena07 # e-mail 2017.05.24. 18:15

Rendben, nagyon köszönöm a segítséget. :) Akkor megpróbálkozok az ellentmondással.Azt írtad be ha nem jön be még mindig tudok egyezkedni.Ezt hol tehetem majd meg? A bíróságon? Bocsánat a sok kérdésért csak nem igazán volt ilyen problémám sosem, így nem értem hogy működnek ezek a dolgok.Kell hogy fogadjak ügyvédet egy ilyen per során?

Vadsuhanc #   2017.05.24. 18:04

Az általad leírtak alapján egy ellentmondással megpróbálkoznék. Amennyiben nem jön be még mindig tudsz egyezkedni.

lena07 # e-mail 2017.05.24. 17:51

Vadsuhanc! Ez 100% hogy az EOS-tól nem érkezett tértivevényes levél.Furcsálltam is, ezért sokáig nem is vettem őket komolyan.Gondoltam ennél kisebb volumenü dolgokért is ajánlott levelet küld mindenki.Ők meg nem? Sajnos a banki levélre már nem emlékszem hogy ajánlott volt-e vagy sem.Ezt nem tudom megmondani.De jóformán semmit nem küldtek ajánlva.

Vadsuhanc #   2017.05.24. 17:41

A Visiting kft egy gödöllői székhelyű az EOS-tól függő képviselő, tehát olyan mintha az EOS keresett volna.

A szerződés felmondása a bank részéről szintén tértivevény nélkül érkezett?

Az EOS meg soha nem küldött tértivevényeset ahogy írod.

lena07 # e-mail 2017.05.24. 17:19

Nem, soha nem jött tértivevényes levél.Kb 2 hónapja jött valaki az EOS-tól aki engem keresett, de nem voltam itthon.Azt a levelet is csak úgy bedobta a postaládába.Sőt ha jól értelmeztem ő nem is az EOS embere volt hanem valami Visiting kft vagy ilyesmi volt a levélben.Gondolom az EOS átadta az adatokat neki.De mindjárt megnézem mi is volt ez pontosan. Ezen a fizetési meghagyáson 3 dátum szerepel: a jogviszony létrejötte 2008.05.07. - a követelés lejárata: 2012.03.01. És a harmadik pedig 2012.10.28-tól. itt pedig a másik rubrika még üres.Gondolom az ő álláspontjuk szerint innen vették át.Időközben kétszer költöztem,mind a kétszer megtaláltak a bejelentett lakcímemen, a levelek simán jöttek, nem ajánlva.Az elején is valami 55 ezerről jött a tartozás.És ahogy teltek az évek úgy lett egyre több és több.

Vadsuhanc #   2017.05.24. 17:08

És az EOS-ra mikor lett engedményes az ügyben. Küldött az EOS bármilyen tértivevényes levelet ?

Tényleg nem túl fényesek az esélyek.....

lena07 # e-mail 2017.05.24. 17:03

Vadsuhanc! A levél ami akkor érkezett a erről a folyószámla hitelről, természetesen megvan.Levélben intéztem mindent a bankkal, be sem kellett mennem.ebben a levélben érkezett az igényléshez szükséges szerződés is.Ezt kitöltöttem, vissza küldtem, majd pár nap múlva a számlámon volt a pénz.A bank levélben mondta fel a számlát és a hitelt, az Eos szerint 2012-ben szerintem meg 2 évvel korábban de arról sajnos már nincs meg a levelem, mert közben költöztem kétszer is, és valahogy eltűnt.Szóval csak az a bizonyos szerződésem van a hitelről, és ugye azok a levelek amiket az EOS küldött.Úgyhogy nem áll túl fényesen az ügyem úgy gondolom.Ezért vagyok tanácstalan hogy mi volna a jobb.

Vadsuhanc #   2017.05.24. 16:52

lena07

Írtál alá bármilyen szerződés az igénybe vett folyószámla hitellel kapcsolatban ?

A bank mikor mondta fel a számládat, milyen formában ?

A bank engedményezte a tartozást másra? Ha igen erről milyen formában kaptál értesítést ?

Egyáltalán rendelkezel bármilyen irattal az ügyben?

( ne kapkodj még ezzel a fizetéssel bár szándékod igen ritkán tisztességes )

gerbera317 # e-mail 2017.05.24. 16:37

Lemaradt. Helyesen:
Talán mert úgy van odaírva a többi, hogy a főkövetelés (70 ezer) után valamikortól évi valahány százalék kamat?

gerbera317 # e-mail 2017.05.24. 16:36

Van ez a 70 ezer forint megjelölve mint főkövetelés, plusz az eljárási költség egyszer 10.000 ft, valamint 5000 ft.

Ez nálunk már harmadik elemiben is 85 ezer volt.

Annak a 140.000-nem nyoma sincs amivel hónapokig fenyegettek

Talán mert úgy van odaírva, hogy a főkövetelés (70 ezer) után valamikortól évi valahány %? Mondom, hogy el kell olvasni azt az iratot!

lena07 # e-mail 2017.05.24. 16:36

Vadsuhanc! Bocsánat nem írtam le elég egyértelműen.Nem hitel kártya szerződés volt. Csak egy sima bankszámla volt ahova a fizetés ment.és egyszer jött egy levél hogy van egy ilyen lehetőség hogy Jóváírnak 90 ezer forintot a számlámom.Ez amolyan folyószámla hitel vagy nem is tudom.Elég felelőtlen döntés volt, de én igényben vettem.

Vadsuhanc #   2017.05.24. 16:28

lena07

Amennyiben törleszteni akarsz terjeszd elő a közjegyzőnél ezen szándékodat. Gyanítom erősen, hogy az összeg még sajnos több is lesz mint 140.000. forint.

A hitel kártyaszerződés erősen kétséges tartozás, de ebben segíteni csak egy ügyvéd tudna az iratokat tüzetesen átnézve. Ebben én nem tudok segíteni.