Haszonélvezet esete végrehajtásnál


Vh-ügyes # 2013.05.30. 05:29

Egyszerű kérdés. A haszonélvező is felelős a tartozásért? (amennyiben igen - és erről a végrehajtó biztos információval rendelkezik - a haszonélvezet törlését az árverési jegyzőkönyvben fogja kérni.)

Dr.Attika # 2013.05.29. 18:07

A tulajdoni lap ismerete nélkül is megállapítható, hogy Önöket a végrehajtó becsapta. A haszonélvezetet nem szünteti meg adott esetben az árverési vétel. Önök olyan ingatlan tulajdonjogát szerezték meg, amit nem tudnak használni a haszonélvező haláláig, viszont mint tulajdonosok kötelesek viselni az ingatlan terheit.

gerbera317 # 2013.05.29. 16:59

Látni kéne azt a tulajdoni lapot. Könnyen meglehet, hogy jól szól a végrehajtó. Ha mégis kiderül, hogy fennmarad a haszonélvezet, akkor végrehajtási kifogás formájában kell kérni az árverés megsemmisítését, mivel az árverést követően fennmaradó haszonélvezettel terhelt ingatlant nem lehet beköltözhetően árverésre bocsátani.

KiraBg # 2013.05.29. 09:53

Tisztelt Forumozok!

Ingatlan arveres kereteben vasaroltunk egy ingatlant, melynek a tulajdoni lapjan haszonelvezett volt beiktatva. A vegrehajto valtig allitotta hogy ez sikeres arveres eseten torlodik (az osszes tartozassal egyutt) ezert is ugrottunk bele. Az ingatlan 1/1 hanyadban bekoltozheto allapotban kerult arveresre. A tulajdonosok ferj es feleseg 1/2-1/2 hanyadban, a haszonelvezo az feleseg edesanyja, aki amugy nem ott lakik. Irasos haszonelvezetrol valo lemondasa a vegrehajtonak nincs a haszonelvezotol, csak annyit allit hogy "nem el vele". Az lenne a kerdesem, hogy ilyen esetben tenyleg torolheto a haszonelvezet? Vagy sikeres arverezes utan a haszonelvezo meggondolhatja magat es megis be akar koltozni (vagy atadni a lehetoseget a lanyanak mondvan el a haszonelvezeti jogaval). Koszonom a valaszokat!