Végrehajtó által intézet kölcsön


Vadsuhanc # 2016.04.14. 07:07

Tisztelt Grave7 és Tisztelt MajorDomus !

Tanácsotoknak megfelelően új témaként megpróbálom röviden és egyenlőre a feltett kérdések alapján leírni az ügyet, amely egyébként tényleg nem egyszerű.

Jelenlegi párom és volt férje, több tartozást halmozott fel 2007 év végére egészen jelentéktelen összegektől (telefon, illetékhivatal stb.) nagyobb összegekig, köztük egy 1.000.000. forintos OTP hitelt is. Az OTP jelzálogjogot jegyeztetett be a fenti hitel alapján a családi házukra. A tartozások alapján több végrehajtás is indult ellenük, ha jól számoltam nyolc darab, amely ugyanannál a végrehajtónál volt. A volt férj jár be a végrehajtóhoz mindig egyeztetni. Egyszer azzal állt elő, hogy tud nagyobb összegű hitelt intézni, a családi ház és a balatoni nyaraló lenne a felajánlott hitel biztosítéka.

( Közben meg kell jegyezni, hogy házasságuk ekkor már megromlott a párom nem látott bele a dolgokba tulajdonképpen már nem éltek együtt, bár ez az Ő felelőségét nem csökkenti. )

Budapesten közjegyző előtt a két ingatlan 6-6 millió forint értékben felajánlva 11.500.000. millió forint kölcsön vettek fel a hitelezőnek jelzálogjogot és vételi jogot is biztosítva.

Tisztelt Grave7 !

Kérdésedre:

mikor, milyen hitelt "intézett a végrehajtó" (tippre inkább csak jegyzőkönyvben nyilatkozta, hogy ha X Ft kifizetésre kerül, akkor Y végrehajtási jogot töröltetni fog);

A szerződéskötéskor a közjegyzői okiratba lett foglalva, hogy a kölcsön két részletben kerül átutalásra " x.y. " végrehajtónak. Amennyiben a végrehajtó az ingatlanon lévő terheket töröltette és rendezte, akkor a kölcsön többi része is elérhetővé válik.

Ehhez képest a kölcsön egy összegben a végrehajtóhoz került, majd abból állítólag kb. egymillió forint került átutalásra a volt férj számlára.

Egyébként a kölcsön felvétele után minden kapcsolat megszakadt köztük a mai napig nem beszélnek egymással és mint írtam a párom nem látott bele a dolgokba. A különköltözés után a felvett hitelt nem fizették.

tulajdoni lapon ekkor hány darab, milyen összegű (Z Ft + járulékai) tartozás volt - itt ügyszám általában van, de ha nincs, jogosult szerint is össze lehet kapcsolni, hogy melyik végrehajtási eljárásra melyik végrehajtási jog vonatkozik;

A kikért tulajdonlapon látszik, hogy a kölcsönfelvétel után minden végrehajtás törölve lett a végrehajtó által - szinte egy napon - kivéve a fent említett 1.000.000. forintos OTP kölcsönt,amellyel kapcsolatban az OTP-nek jelzálogjog volt bejegyezve 2005. évtől. Tehát a végrehajtó ezt nem törölte. Ez a kölcsön tuti, hogy ugyanaz a kölcsön egyébként.

Ez egyébként úgy derült, ki, hogy 2010-ben a párom fizetésére letiltás érkezett és ekkor bement a végrehajtóhoz, hogy milyen kölcsönről van szó, hiszen tudomása szerint az már rendezve lett a felvett kölcsönből, hiszen a jelzálogjog törlése nélkül nem is lehetett volna hitelt megkapni. A végrehajtó válasza az volt elmondása szerint, hogy " technikai hiba történt ".

Megjegyzem ez idő alatt a nyaralót a hitelező értékesítette a vételi jogra hivatkozva, amely a férj nevén volt a családi házat pedig tulajdonjog fenttartással eladta egy harmadik személynek még az árverezés előtt 2009-ben. A családi ház árverezése 2011-ben történt a végrehajtó által az OTP kölcsönre hivatkozva és a hitelező jogutódja vette meg. Az eladásról és az árverezésről egyébként a mai napig nincs elszámolás.

Tisztelt Grave7 !

Megpróbáltam értelmesen leírni reménykedem, hogy sikerült. Sok furcsaság van ebben az ügyben a fentieken kívül is bár nem tudom, ha azt írom, hogy ZEE Capital, vagy azt hogy Galea ismerős-e valamelyik név. Az egész történet leírása nagyon hosszadalmas lenne, de érdekelne a véleményed illetve másé is, ha megtisztel vele. Várom a további kérdéseket is.

Köszönettel