Jutalékvisszaírás


gerbera317 # 2017.05.02. 18:45

Az a "mokkos levél" egy fizetési meghagyás lesz, és nem a MOKK-tól jött, hanem a közjegyzőtől. A közjegyző nem képvisel senkit, főleg nem az ügyvédi irodát. Ellenben az ügyvédi iroda képviselheti a Creditexpress-t.
Mi volna, ha elolvasnád rendesen azt a "mokkos levelet", és az aszerinti valós tényállást közölnéd? Nem kell újrafogalmazni a sztorit, nem kell mesélni, lódítani, kamuzni, hablatyolni. Az a "mokkos levél" világosan közli veled, ki mit akar tőled és milyen jogcímen - ezt közöld itt, és tedd fel hozzá a kérdésedet!

k.kriszt # 2017.05.02. 07:19

Kedves Fórumozók!
2008-ban biztosítási ügynökként dolgoztam egy független alkusz cégnél egyéni vállalkozóként. A válság hatására több ügyfelem megtakarítása megszűnt és én is visszaadtam a vállalkozásom. 2012-ben jött egy levél, hogy 900 ezer Ft-tal tartozom, fizessem vissza. Nem tartottam jogosnak, de a részletekbe most nem mennék bele, hogy miért, mert túl hosszú lenne leírni. Aztán múlt hét pénteken megérkezett egy MOKK-os levél, Rajkai és Társa Ügyvédi Iroda képviseletében. Az eltelt időszakban egy sima levél érkezett a Creditexpresstől, de csak bő 2 hét múlva telt volna le az 5 év, hogy elévülésre hivatkozzak. Ha ellentmondok, akkor ugye jön a tárgyalás. Van valakinek tapasztalata hasonló ügyben? Volt már valakinek ilyen tárgyalása? Mert továbbra is azt gondolom, hogy nem jogos a követelés.