A foglalkoztatottak számát kvalifikált munkaerővel bővítő munkáltatók egy évig megkaphatják a munkabér és járulékainak 65-75 százalékát legfeljebb bruttó 200 ezer forintos fizetésig a most megjelent pályázati kiírás szerint.

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium internetes címén közzétett felhívásból kiderül, hogy a támogatásra rendelkezésre álló 200 millió forintból egy pályázó legfeljebb 30 millió forintot nyerhet el. Amennyiben legalább 80 új dolgozó foglalkoztatását vállalja, akkor ez a helyi munkaerőpiaci jellemzők alapján bővíthető további 20 millió forinttal.

A pályázónak telephelyenként legalább 5 új dolgozó foglalkoztatását kell vállalni, a foglalkoztatás bővítését szolgáló beruházást május végéig be kell fejezni, a foglalkoztatást legkésőbb július elejétől el kell kezdeni. A munkabér és járulékainak 65-75 százalékát legkésőbb ettől az időponttól számítva vállalja át a Munkaerőpiaci Alap.

A munkáltatónak vállalnia kell a támogatott időszakon túl 1-4 éves továbbfoglalkoztatást attól függően, hogy regisztrált munkanélkülieket, pályakezdőket, a foglalkoztatás nélkül elbocsátottakat, vagy más munkavállalókat alkalmaz-e, illetve nagy, kis vagy közepes vállalkozásról van-e szó.

A kiíró elsősorban az információ-technológia, pénzügyi- számviteli- üzletviteli szolgáltatás, tanácsadás, telefonos ügyfélszolgálat új munkahelyeit kívánja támogatni. A pályázatokat február 28-ig lehet benyújtani.