felmondás próbaidő alatt

Kála # 2007.03.01. 13:22
  1. Kötött új munkaszerződést C-vel a párod?
  2. Ha igen, volt benne próbaidőről szóló kikötés?
  3. Jól értem, hogy C nem B jogutódja, hanem egy független cég?
GGABI # 2007.03.01. 13:01

Sziasztok!
Életem párja másfél évig dolgozott egy cégnél ("A " cég), aki munkaerő kölcsönzéssel folgalkozó (B cég) céggel állt kapcsolatban, tehát a párom "B" céggel állt munkaviszonyban . "B" cég és "A" cég dec. 31-én felbontotta a szerződését, ezért jött "C" munkakölcsönző cég, akik egy értesítésben (fénymásolt papír, aláírással és pecséttel) közölték, hogy jogfolytonosnak ismernék el "B" cégnél végzett munkát.
Páromat a héten próbaidőre hivatkozva egyik napról a másikra, indoklás nélkül tették ki. Mennyire jogos ez? Mit tehetünk, ha nem jogos, ill. melyik cég hibázott "A" vagy "C"?

bozsoi # 2007.01.30. 07:38

Válaszod köszönöm!
A munkaviszony azonnali hatállyal lett megszüntetve és az erről szóló dokumentumot is kézhezkapta anyu!

Kovács_Béla_Sándor # 2007.01.30. 07:07

Fel kell szólítani a volt munkáltatót a törvényben előírt okiratok és a munkabér átadására. Ha esetleg a munkaviszonyt megszüntető nyilatkozatot sem kapta meg édesanyád, akkor viszont csak a bért kérje, hiszen maga a munkaviszony fennáll.

Egyébiránt nem pőontosan adtad vissza, amit mondtunk. Azt mondtuk, ha a próbaidő alatt azonnali hatállyal megszüntették a munkaviszonyt, az törvényes. Ha elkövették azt a hibát, hogy rendes felmondással éltek, és az indoklás nem okszerű, akkor az jogellenes.

bozsoi # 2007.01.30. 06:41

Sziasztok!
Édesanyám balesetet szenvedett (nem mh.-i), és mivel nem tud dolgozni, a munkáltató felmondott neki azonnali hatályal még jan. 22-én. Mindez eddig rendben is van (ezt már kérdeztem, hogy törvényes-e, abban maradtatok, hogy igen), de a munkabérét és az adó megállapításához szügséges papírokat még a mai napig sem küldte ki a volt munkáltató!
Mit lehet tenni?
Válaszaitokat köszönöm!