mitöl lesz nyugdijas egy ember.

Szomorú örökös # 2025.05.09. 17:00

nosmo_king

de ha egyszer megszünt akkor miért is van mégis?
Valószínűleg akkor mégsem szűnt meg, csak te nem vagy képes rá, hogy használd! :-)

nosmo_king # 2025.05.09. 14:33

érdekes a gyorhajtási birságot még véletlenül se küldik oda. azzal rögtön megtalálnak.

nosmo_king # 2025.05.09. 14:32

oké. de ha egyszer megszünt akkor miért is van mégis?

Szomorú örökös # 2025.05.09. 14:14

nosmo_king

valamikor vagy husz évvel ezelött regisztráltam de mivel az elsö pillanattol nem müködött igy sose tudtam használni.
És meg se próbáltad megjavíttatni vagy tanácsot kérni a használatához, de hát ez a legegyszerűbb, szidni őket.

idiotáék miért oda küldözgetik heti rendszerességgel a leveleket ahelyett hogy kiküldenék postai uton......ezek tényleg ennyire seghülyék?
Pl. mert ha van ügyfélkapud, akkor alapértelmezés szerint minden oda érkezik, még a gyorhajtásért a közig. bírság is.

az meg hogy van hogy ha megszünt az ügyfélkapu akkor nekem mégis van?
és hogy lehetne töle megszabadulni? mert nekem kurvára nem kell egy ilyen szar.

Látod, ehhez is be kell fáradni a kormányablakba és jelezni, hogy neked erre nincs szükséged.
Sajnos minden ilyesfajta változáshoz be kell menni hozzájuk, anélkül csak tovább káromkodsz.

Szomorú örökös # 2025.05.09. 14:09

osztap

Tudod hogy van: okos enged, szamár szenved. Te melyik vagy?

Számomra máris kiderült :-D
a faszom se kiváncsi az elektronikus kurva anyjukra.

nosmo_king # 2025.05.09. 14:08

a faszom se kiváncsi az elektronikus kurva anyjukra. küldjék ki postán a helyes lakcimre oszt jolvan.

osztap # 2025.05.09. 13:40

nosmo_king,

Tudod hogy van: okos enged, szamár szenved. Te melyik vagy?

Bemész a kormányablakba a telefonoddal, kéred, hogy aktiválják neked a hozzáférést a tárhelyedhez a DÁP appal, majd hazamész, és megnézed, van-e leveled a tárhelyeden. Ha nincs, megkéred a Nyufigot, küldjék meg újra a határozatot elektronikusan, és megnézed. Pár nap alatt elintézheted, vagy verheted az asztalt eljárási kifogásokkal, nyugdíj nélkül, hónapokig. Te tudod.

nosmo_king # 2025.05.09. 13:26

ma uj dolgokat tudtam meg.
már több mint egy honapja van nyugdij megállapitási határozatom. de még nem kaptam meg, ugyanis az ügyfélkapuban lévö tárhelyre küldték el már vagy tizszer. csakhogy nekem nincs ügyfélkapum. valamikor vagy husz évvel ezelött regisztráltam de mivel az elsö pillanattol nem müködött igy sose tudtam használni. amikor az ügyfélkapu megszünt, az uj ügyfélkapu1000 be be sem regisztráltam. akkor meg idiotáék miért oda küldözgetik heti rendszerességgel a leveleket ahelyett hogy kiküldenék postai uton. persze ezek után azt is feltételezhetném ha ki is küldik akkor majd a régi lakcimemre fogják küldeni ahol nem lakok már vagy öt éve. ezek tényleg ennyire seghülyék? az meg hogy van hogy ha megszünt az ügyfélkapu akkor nekem mégis van? és hogy lehetne töle megszabadulni? mert nekem kurvára nem kell egy ilyen szar.

Kovács_Béla_Sándor # 2025.05.08. 10:13

Attól függ, melyik jogszabály alkalmazásában.

Egyébként visszamenőleg meg fogják állapítani a nyugdíjadat, és ki is is fizetik.

eulimen # 2025.05.08. 08:20

a törvény alapján már 15 év szolgálati idő után is jár öregségi résznyugdíj-jogosultság, de ebben az esetben sokkal kevesebb nyugdíj kerül megállapításra, mint a legalább 20 éves szolgálati idő után.

eulimen # 2025.05.08. 06:20

mitöl lesz nyugdijas egy ember?
Attól, hogy a nyufi jogerős határozatában megállapítja.

de mind a mai napig nem kaptam semmijen erre utalo dokumentumot.
Más topicban már kiderült, hogy előfordult már, nem töltötted ki helyesen a nyomtatványt (EUFMH).
Szintén egy msáik topicban írtad, hogy kb. 10 évnyi béredet feketén kaptad meg, tehát azután semmi nyugdíjjogosultság nincs.
HA helyesen töltötted ki a nyugdíjigénylő nyomtatványt, be is adtad, ÉS megfelelsz a nyugdíjfolyósítás feltételeinek (azaz, öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötted, van legalább 20 év szolgálati időd, nincs a nyufinál elvarratlan szál), akkor 60 napos ügyintézési határidővel meg kell állapítsák a nyugdíjat.
A nyugdíj előtt állóknak szokták tanácsolni, hogy pár évvel a nyugdíjba vonulás előtt kérjenek nyugdíjelőleg-megállapító határozatot. Ezzel elegendő idő áll rendelkezésre, hogy adateltérés esetén az ember utánamenjen régi jövedelemigazolásoknak, és mire nyugdíjba megy, minden be legyen számítva.
Elég kellemetlen tud lenni, amikor ilyen szürkezónás munkaviszony-háttérrel (mint amilyen neked van), azt várod, hogy dől a lé, és esetleg csak most derül ki, hogy még a 20 éved sincs meg hivatalosan, állhatsz neki rohangászni. Fizetés már nincs, nyugdíj meg még addig nincs amíg vagy le nem dolgozod, vagy le nem igazolod a 20 évedet.
Érdeklődj a nyufinál, hol áll az ügyed.

https://www.allamkincstar.gov.hu/…segi-nyugdij

nosmo_king # 2025.05.07. 12:51

mitöl vagy mikortol lesz nyugdijas egy ember? elsöre az ember azt gondolná hogy ha betölti a 65 évet másnaptol már nyugdijas is. hát nem. vagy nem tudom. két honapja nyugdijas vagyok, vagy mi, de fogalmam sincs. február közepén beadtam a nyugdijazási igényemet de mind a mai napig nem kaptam semmijen erre utalo dokumentumot. pénzt se. egyáltalán én nyugdijas vagyok? vagy mitöl lesz nyugdijas egy ember?