Munkaajánlat aláírása után....

zzzzzzz # 2011.11.15. 08:16

Tisztelt Fórum,

pályáztam állásokra, felvettek az egyre.

Kaptam a munkáltatótól ajánlatot (nem szerződést!), amiben kivonatolva vannak a részletek: fizetés, munkaidő, pozíció, 3 hó próbaidő, kezdés időpontja, stb.

Aláírás helyénél: "A munkaajánlatot elfogadom". Aláírtam.
Szerződést MÉG nem írtunk, majd munkába álláskor.

Másnap csörög a telefon másik cégtől, hogy felvettek oda is. A pozíció érdekesebb, ráadásul jobban is fizet, menjek aláírni. Mennék.

Attól, hogy az előző helyen aláírtam az elfogadást, köt oda valami? Hiszen szerződést nem írtunk még alá (ha aláírtuk volna, abban benne volna a 3 hónap próbaidő).

Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.15. 09:13

Az bizony szerződés, de nincs különösebb szankciója, ha nem állsz munkába - a munkaviszony meg csak azzal jönne létre, nem a szerződéssel.

efi99 # 2011.11.17. 17:50

Próbaidő, 3 perc után felmondasz.

pazs # 2011.11.17. 18:04

Efi99: remek ötlet jogellenesen felmondani. "Próbaidő alatt azonnali hatállyal egyoldalúan megszünteti a jogviszonyt." De mivel nem is áll munkába, nincs is mit felmondani.
zzzzzz: azért nyilván szóljál, hogy ne várjanak.

Dr.Attika # 2011.11.17. 19:54

Sok z!
Az ajánlat elfogadása szerződést teremt,mint ahogy KBS kollégám írta. Igaz, ha nem áll munkába , akkor a szerződés megszegése nem szankcionálható. Viszont az "adott szó kötelez" norma alapján az aláírtat kell elfogadnia. Nyilván,ha a "Számból nem csinálok segget." elvet nem tartja magára kötelezőnek akkor, csináhat alfeléből szájnyílást.

efi99 # 2011.11.18. 18:17

pazs
Mondom munkába áll, majd rögvest felmondja.