Üdvözlök mindenkit! Kedves Tanácsadók, hozzáértők, egy kis segítséget szeretnék kérni: köztisztviselő vagyok, 2013. május 1-vel nyugdíjba mehetek 40 évvel, két hónappal előtte, március 1-vel kérném a felmondást/felmentést. Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra valami jogszabály, hogy a jogosultsági dátum előtt mennyi idővel kell bejelentenem a munkáltatómnak, hogy nyugdíjba kívánok menni? Előre is köszönöm segítséget!
nyugdíjba vonulás illetve un. felmentési idő
T fórumozok.Hogyan lehet értelmezni a közalkalmazottak nyugdijba vonulását.1954 -ben születtem elmehetek Én is 62 évesen nyugdijba Rózsika 101
Tisztelt fórumozók!
Anyukám most számoltatta ki, mikor mehet nyugdíjba, és azt a határozatot kapta a Nyugdíjfolyósítótól, hogy még 1 év, 325 napja "van hátra".
DE!
Úgy tudom, gyermekenként 1 év jár, ő pedig egy napot sem kapott utánam és öcsém után, pedig ő volt GYES-en velünk. Természetesen a születési anyakönyvi kivonatokat is csatolta. Velem másfél évet volt GYES-en, öcsémmel fél évet. Vagy levonták azt, hogy mindkettőnkkel táppénzen kellett lennie a terhesség alatt? Nem ő akart veszélyeztetett terhes lenni...
Természetesen fellebbezni fog, de én szeretném érteni, miért így számoltak. Ha azt a két évet beleszámolják, már most nyugdíjas lenne! Vagy pont ezért nem számolták bele? Van esélye a fellebbezésnél?
Köszönöm a válaszokat!
Tisztelt Tanácsadó!
1957-ben született férfi vagyok,több mint 40 év szolgálati idővel rendelkezem.
Mikor és milyen formában mehetek leghamarabb nyugdijba??
Köszönettel: öreg benzines
Tisztelt Tanácsadó!
1957-ben született férfi,több mint 40 év szolgálati id?vel,mikor mehet el leghamarabb nyugdijba? Köszönettel.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02