vebáruház és a fogyaszovédelem


nosmo_king # 2022.05.13. 18:58

még karácsony elött vásároltam az ázsiacenter vebáruházban négy kis gagyi party disco lámpát 2500ft ért. ki is fizettem. azota sem jött meg. többször irtam nekik mindig az volt a válasz hogy uton van. valoszinüleg a marsrol jön. gyalog. aztán megelégeltem a hülyeségüket és panaszt tettem a fogyaszto védelmi felügyelöségen. nem a 2500 ft aggaszt hanem az eljárás. ma jött meg a válasz. elutasitották a panaszt. az az indok (három oldal) hogy a cégnek joga van nem teljesiteni. na bazmeg. tehát te megrendelsz valamit és kifizetted, (számla van) a cég meg elteszi a pénzt és jolvan. mindezt teheti a fogyaszto védelmi felügyelet jováhagyásával. mert ez igy rendben van. ezután már majd az jön hogy beteszed a pénzed a bankba és nem kötelezö visszakapnod.
ez tényleg rendben van igy?

drbjozsef # 2022.05.13. 19:44

Az ilyen rendelésben tipikus, hogy az efféle webshopok nem tartanak lófaszt sem raktáron, csak megrendelik helyetted az aliról, és másfélszer drágábban eladják a balekoknak.
Pontosan milyen határidőre ígérte a bolt a szállítást?

Majordomus # 2022.05.13. 21:12

Valahol elakadt az ügy.
.
Én is szoktam rendelni,igaz nem Ázsiából. Úgy tudom hogy 2 héten belül kötelesek visszafizetni a pénzt ha valami nem stimmel.
..Engem egy sátorral vertel át,egybtakarót kaptam összesen.
Na ki is vertem a dilit,de nagyon korrekt módon visszautalták a pénzt és még a takarót sem kérték vissza.

nosmo_king # 2022.05.14. 08:55

a szállitást 60 napra vállalták. már többször felajánlották hogy visszafizetik a pénzt. nem kell. szállitsák le az árut. ezek azt csinálják hogy egy teméket meghirdetnek drágán mondjuk 10000ft ért majd ugyanazt 1000ft ért is. aztán ha valaki megrendeli az olcsobbat nem szállitják ki hanem felajálják a drágát vagy visszafizetik a pénzt. igy trükköznek.

nosmo_king # 2022.05.14. 08:59

engem nem is a bolt trükközése aggaszt a legjobban hanem az hogy megtehetik. a magyar hatoság irásbeli álláspontja szerint ez igy rendben van. nyugodtan hirdethetnek akármit te megrendeled kifizeted és lofaszt se kapsz. ez igy teljesen jogszerü. ez a fogyaszto védelmi hatoság álláspontja.

Szomorú örökös # 2022.05.14. 09:09

nosmo_king

már többször felajánlották hogy visszafizetik a pénzt. nem kell. szállitsák le az árut.

Ezt is elmondtad a fogyasztóvédelemnek?

drbjozsef # 2022.05.14. 18:14

már többször felajánlották hogy visszafizetik a pénzt. nem kell. szállitsák le az árut.
Ja, ha így neked jó, az más. Akkor igaza van a fogyasztóvédelemnek.

Szomorú örökös # 2022.05.15. 04:11

nosmo_king

az az indok (három oldal) hogy a cégnek joga van nem teljesiteni.....tehát te megrendelsz valamit és kifizetted, (számla van) a cég meg elteszi a pénzt és jolvan. mindezt teheti a fogyaszto védelmi felügyelet jováhagyásával

Szerintem nem teljesen ez állt abban a 3 oldalnyi indoklásban. Te egy eléggé fontos tényt hallgattál el az elején:

már többször felajánlották hogy visszafizetik a pénzt. nem kell. szállitsák le az árut.

Ha a cég nem tudja leszállítani az árut és visszaadja a pénzedet, akkor az bizony a fogyasztóvédelem szemszögéből teljesen törvényes eljárás, felesleges ezen kattognod. Kérd vissza a pénzt és rendeld meg onnan, ahonnan meg is kapod. Mert ettől a webáruháztól jó eséllyel nem fogsz a pénzeden kívül semmit se kapni, hiába is támadod őket érte.

Majordomus # 2022.05.15. 15:38

Ott van a pont.