energetika, földgáz, áram

Alapos # 2025.12.29. 17:09

Tovàbbá: mit szerel 3 éve folyamatosan ott egy villanyszerelő?

Nem tudom, de nálam az ősszel járt vagy 4 szerelő.
Mindegyik mást mondott és írásban egyik sem adta az ajánlatát.
A taktikájuk a következő lett volna.....a rendszert szétbarmolni majd menet közben kb duplára emelni az árat.

Nagyjából 500 eft lett volna a csalii ár.
A kérésem egyszerű volt....a kötések cseréje egy biztonságosabbra. kb.10-12-kötés.

Niki2025 # 2025.12.28. 20:47

@eulimen
Igen,ugyanezt írtam én is csak pepitában

penzes diszno (törölt felhasználó) # 2025.12.28. 20:34

ez egy beszáradt ügy szerintem. olyan mint fateromnál találtam egy 9 voltos elemet 1992-ből. villamosmérnök volt édesapám. azt mondta ilyen régi beszáradt, vagy pont hogy kifolyt elemeket már nem szabad piszkálni. felrobban vagy ilyesmi.
erről szól az eugenetika is, charles darwin kiválasztás, ölni vagy téged - engem ölnek meg. vagy a kettő egyszerre.

eulimen # 2025.12.28. 20:27

@EDOka
Itt nagyon sok minden hiányzik a tényállításból, de a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy vállalkozói versenypiaci szolgáltatást, nem pedig lakossági egyetemest mondott fel a szolgáltató.
Ha mégis az utóbbi, akkor ott felhasználói súlyos szerződésszegésnek kellett történnie, ami a lenti panaszból erősen kimaradt.
Nekifutsz még egyszer?
Mondjuk a szerződés felmondásának szolgáltatói indoklása sokat lendítene az ügyön.

Niki2025 # 2025.12.28. 14:24

Úgy gondolom,kicsit hiányosak és tévesek ezek a tények. Azért nem mondanak fel 1 szerződést mert valaki reklamál.
Illetve feltètelezhető,hogy a hiánypótlás kérésekből is azért volt több,mert nem lettek beadva azok a nyomtatványok amikor,és ahogyan kérték,maradéktalanul kitöltve.
Tovàbbá: mit szerel 3 éve folyamatosan ott egy villanyszerelő?
Mit szeretne a perrel követelni,elérni?

EDOka # 2025.12.28. 09:19

Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy!

Az E-ON hoz 2022-ben beadtam egy kérelmet meglévő hálózat bővítésére. Ez a mai napig nem teljesült. 3,5 évig húzták az időt, hiánypótlásokat küldtek. Most a szerződést felmondták, mert reklamálni mertem kb. 3 héttel ezelőtt. A kért 2 db mérőt nem szerelték fel, a szerződést egyoldalúan megszüntették. A hivatkozásuk: új nyomtatványt vezettek be, és szerintük nekem most ezen egy új igénybejelentést kell tennem. 3 éve fizetem a villanyszerelőt, a hálózatbővítést befizettem, szerződésem van. Ez szerintem nem lehetséges. Nem vagyok jártas ezekben a szerződésekben. Szeretnék segítséget és tanácsot kérni, valamint szükségem lenne egy erre szakosodott profi ügyvédre, mert pert akarok indítani. köszönettel. Tóth Edit