Paypal számla öröklése

prometheusz # 2014.01.17. 20:35

Elhalálozás esetén az örökösök az elhalt paypal számláján levő összeget is öröklik? Ha igen, hogy juthatnak hozzá jelszó, felhasználó név s a számlához járó email cím ismerete nélkül?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.18. 08:40

Félő, hogy sehogy. A PayPal felhasználói szerződés mit ír?

prometheusz # 2014.01.18. 09:45

Az a baj hogy nem találok örökösödére utaló részletet. De én azt hinném, nem a paypal dönti el, hogy örökölhető e a rendszerükben levő összeg, hanem erre törvény van.

Ha nálam van valaki pénze s az illető meghal, akkor se én döntöm el, hogy jár e neki az az összeg, vagy sem...

prometheusz # 2014.01.18. 09:49

Másik oldala is van a kérdésnek:
Tegyük fel, hogy meghal a számlatulajdonos, de tudják az örökösök a jelszavát, kódját, stb., s egyszerűen átutalják saját maguknak a pénzt. Nem bűncselekmény ez? Ráadásul egyértelműen bizonyítva is van, hisz látszik a dátumon, hogy a tulajdonos halála után történt az átutalás s az is látszik, kinek utaltak. Ez nem az az eset amivel vigyázni kell, mert valaki jóhiszeműen egy bűncselekményt követ el, amivel megüti a bokáját?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.18. 11:18

hanem erre törvény van.
Amerikai? Act of... ?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.18. 11:19

tudják az örökösök a jelszavát, kódját, stb., s egyszerűen átutalják saját maguknak a pénzt. Nem bűncselekmény ez?
A magyar jog szerint még csak a gyanúja sem merül fel.
De mintha az eredeti tényállásod nem ez lett volna. Lehet, hogy nincs is konkrét problémád?

prometheusz # 2014.01.18. 11:57

A kérdés általános. Szó se volt problémáról. Ha nem tűnt fel, még élek. Viszont ha már nem akkor se lesz konkrét problémám.
Nos a kérdés is jogos, paypal számla alapjáén melyik jog érvényes?

De akkor ezek szerint a magyar jog szerint halott számlájáról jelszó s egyéb birtokában átutalhatunk magunknak pénzt ha mi vagyunk az örökösök?
Ez egy lényeges kérdés, amivel nem árt ha az emberek tisztában vannak.
És pl. végrehajtó ráteheti a kezét a paypaj számlán levő összegre?
Ez se mindegy, ha tartoznak nekem s tudok róla hogy valakinek ott pénze van kérhetek arról végrehajtást?
Egyáltalán tájékoztathatom ennek a lehetőségéről a biróságot?
S ha igen mik az esélyek?
Sok kérdés merül fel a paypajal kapcsolatban és nem hiszek abban, hogy meg kell várni amíg probléma lesz.
A csapból is a megelőzés folyik, neked miért nem nyilvánvaló hogy az hasznosabb, mint a bajt kezelni.
Talán mert ügyvédként abból élsz, ha valaki bajban van, s neked kifizetődőbb, ha idáig eljut a helyzet?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.18. 15:24

Magyar végrehajtó hogyan foglaljon le egy amerikai pénzszolgáltatóval szemben fennálló követelést?

OFF
Én a magam részéről nem szeretem a konkrét probléma nélkül kíváncsiskodó laikusokat. Pontosabban az általuk feltett kérdéseket.
ON

prometheusz # 2014.01.18. 15:34

Asszem angol. De ez érdekes hír. Tehát a paypalra menekithetnek vagyont...
Én pl. a tojáslevest nem szeretem, de a probléma nélkül kíváncsiskodó laikusokkal nincs ilyen gondom.

gerbera317 # 2014.01.19. 11:01

Magyar végrehajtó hogyan foglaljon le egy amerikai pénzszolgáltatóval szemben fennálló követelést?

Ez csak másodlagos kérdés. Elsődlegesen én azt kérdezném, honnan csöppent a történetbe - a nyitó kérdéshez képest igencsak hirtelen módon - a végrehajtó?

prometheusz # 2014.01.19. 11:13

Lehet ép ezért nem szereti KBS az elméleti témákat, mert nem elég egy irányból válaszolni rájuk, mint a konkrét problémákra. Hanem egyből felmerülnek mellék témák is. Vagyonnal kapcsolatban elég szűk a jogi kérdések köre. Egyik az öröklés, másik a végrehajtás. Szóba jön még a lopás, károkozás, ajándékozás de ezek nehezebben köthetően számlához. S úgy tudom a paypal számla különösen védett e hármashoz. Mondjuk az jó kérdés, ha paypal számlám ajándékozási céllal utalunk át valakinek, egyrészt ez egyáltalán lehetséges e, másrészt ilyenkor mi van az ajándékozási adóval. Lehetséges, hogy nincs? Sima számlánál úgy tudom ilyenkor adózni kell.
Most hirtelen nem is tudok többet de nem hinném, hogy túl sok téma van még ezeken kívül. max. néhány amit kifelejtettem.
Viszont valamit nem értek, KBS. Oké hogy Te nem szereted az elvi kérdéseket, de én pl. ha az ebédlőben valaki tojáslevest eszik, eszembe se jut szóvá tenni, hogy azt én nemszeretem, hanem jó étvágyat kívánok neki, sőt még akár barátok is lehetünk.

gerbera317 # 2014.01.19. 11:34

Egyik az öröklés, másik a végrehajtás. Szóba jön még a lopás, károkozás, ajándékozás

Csakhogy ezek egy témában való felvetése olyan, mintha egyidejűleg akarnád összehasonlítani a mókuscickány üzemi testhőmérsékletét, a villamos sárgaságát, a Sió átlagszélességét, az Aldi nyitvatartási idejét, meg az én helyesírásomat.

Még mindig nem látom be, mi köze a nyitókérdéshez a végrehajtásnak.

Lyonee # 2014.01.19. 11:36

Lehet, hogy KBS nem szórakozni jár ide, mint egyesek, hanem segíteni annak, akinek problémája van.
Örüljetek, hogy van néhány ügyvéd, aki időt szán erre. A jogi fórumon való segítségnyújtás önkéntes munka. Ezt az időt a családjuktól, a pihenéstől veszik el.
Adócsalásban, meg nem fog senkinek tanácsokat adni, ne is számíts rá!
Aki, meg unatkozik, az találhat magának más fórumot is, mint a jogi fórum. Ott aztán elmélkedhet kedvére a tojáslevesével.

prometheusz # 2014.01.19. 12:39

Mégis mitől lenne az adócsalás ha valaki olyan számlán utal át pénzt ami esetében a törvény nem kötelez adófizetésre? Ezen az elven a nemzetközi kereskedelem is csalás amikor olyan országban veszünk meg valamit ahol az olcsóbb. Sőt ezen az elven az adókedvezmények igénybevétele is adócsalás. Gondolkozz már miket beszélsz.
Több köze van a csaláshoz az információk visszatartásának.
Tudom, ez gyakorlat. Pl. a családsegítők visszatartják az információkat a kedvezményekről, mert év végén szétosztják köztük a megmaradt összeget prémiumként. De ép ez a csalás nem pedig a kedvezményekről való tájékoztatás az.
Az nem adócsalás ha pénzt utalunk át olyan számlán ami esetében nincs adókötelezettség.
KBS-nek pedig gyakori szokása, hogy nem a feltett jogi kérdésre válaszol, hanem válasz helyett személyeskedni kezd. Ilyenkor persze teheti a családja rovására. Ráaádásul senki se kéri azt, hogy a családjától elvett időben ezt tegye, de mégcsak azt se kéri senki tőle, hogy az itt feltett kérdésekre válaszoljon - akár érdemileg se. Nehogy már azért ne tegyen fel valaki kérdést, hogy ő neki ne kelljen válaszolnia? KBS szerintem felnőtt ember, képes eldönteni mire akar válaszolni s mire nem, mégha nem is úgy viselkedik.

prometheusz # 2014.01.19. 12:43

"Egyik az öröklés, másik a végrehajtás. Szóba jön még a lopás, károkozás, ajándékozás”
Csakhogy ezek egy témában való felvetése olyan, mintha egyidejűleg akarnád összehasonlítani a mókuscickány üzemi testhőmérsékletét, a villamos sárgaságát, a Sió átlagszélességét, az Aldi nyitvatartási idejét, meg az én helyesírásomat.
Még mindig nem látom be, mi köze a nyitókérdéshez a végrehajtásnak."

Szerintem te is tudod mennyire rossz hasonlat ez. Egy számlán szereplő összeg sorsának a variációinak elég sok köze van egymáshoz.
Attól hogy olyan példákat írsz amiknek nincs közük egymáshoz ezeknek a témáknak még lesz közük egymáshoz, mert van egy közös pont.

Még mindig nem értem, akit nem érdekel ez a téma, aki nem akar róla beszélni, aki nem akar a témában részt venni, az minek olvassa s legfőképpen minek ír bele?

prometheusz # 2014.01.19. 13:09

Az az adócsalás, ha nem vallunk be egy adóköteles jövedelmet. Nem pedig az az adócsalás, ha olyan módon keletkezik jövedelmünk, ami nem adóköteles.