Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Vevő Jogai - Ingatlan Végrehajtás

gerbera317 # e-mail 2020.02.18. 11:29

telefonon hívogatom én a végrehajtót
Esetleg írásban próbáltad már? :-/
mit kéne tennem?
Lejjebb nem írtam meg?
mikor a szerződést mentem alá írni
Azt éppen nem írtál alá...
alapból nem adták meg a 60 napot a teljes vételár kifizetésére
Ehhez nem kell szardarabnak lenni. Más sem mindig kapja meg.
fogadjak ügyvédet?
Hááát, akár azt is.

akhilleusz48 # e-mail 2020.02.18. 10:49

köszi a választ!
telefonon hívogatom én a végrehajtót.mert a türelmem nekem is véges!nem kaptunk semmit..ez a válasz
miért?mit kéne tennem?személyesen bemenni?mikor a szerződést mentem alá írni már akkor is úgy beszéltek velem mint egy szardarabbal.alapból nem adták meg a 60 napot a teljes vételár kifizetésére.a végrehajtó embere nagy bőszen mondta a magáét,hogy piacon kell vásárolni ha nem tetszik valami.(meg ilyen "kis" összegre nem adjak meg a 60 napot)mit tehettem volna?.elküldtem a pénzt.(26 millio)...írjak nekik ott a helyszinen valami kérvényt?fogadjak ügyvédet?..

gerbera317 # e-mail 2020.02.18. 09:01

Egy alaptalan végrehajtási kifogáson nem szabad ennyit ülni. Ha mégis, te is tehetnél ellene. Ha nem teszel, te bajod. Van például egy ilyen szabály: Vüsz. 47. § (2) Ha a kifizetés akadálya az, hogy a végrehajtási ügyben előterjesztett jogorvoslati kérelmet nem bírálták el jogerősen, a végrehajtó a pénzösszeg kezelésének tényét 6 hónap elteltével jelzi a végrehajtást foganatosító bíróságnak. Ha ezt követően nem történik döntés a jogorvoslati kérelemről, a végrehajtó 30 naponként újra jelzi a bíróságnak az összeg kezelésének tényét. Tehát a végrehajtó 6 hónap elteltével, 30 naponként cseszegetheti a bíróságot, hogy mi lesz már. Ha nem teszi, te cseszegethetnéd a végrehajtót, hogy tegye meg. Nem cseszegeted - így jártál.

akhilleusz48 # e-mail 2020.02.17. 18:52

2019 március végén árverésen vettem egy ingatlant aminek a teljes vételárát áprilisban át is utaltam a végrehajtónak.a tulajdonos mondta,hogy kifogással fog élni.a pénzt a végrehajtó nem küldte vissza.ott csücsül a számláján!és mivel az árverési vevőt semmibe veszik(nem értesítik semmiről,lekezelóen bánnak veled,nem adnak pontos részletes tájékoztatást).meg kell várni míg lezajlik ez a bírósági hercehurca..na én lassan egy éve várok,de a bíróság még a kifogást se utasította el.és még hol van a másodfok?...ez a 2.ingatlan amit így vettem(elsőnél tudatlanság miatt kicsúsztak a 15 napból és közösen megbeszélt időpontban kiköltöztek-fél év volt).és ha ennek vége lesz egyszer én biztos nem veszek többet így ingatant.

benö1 # e-mail 2020.02.17. 15:50

Tisztelt Fórumozók!
Segítséget kérek.
Ingatlanárverésben jártas,profi ügyvédet keresek, elsősorban Budapesten.
Köszönöm.

gerbera317 # e-mail 2020.02.17. 13:31

Miért "össze-vissza a neten"? Ha végrehajtás, akkor végrehajtási törvény. Ott pedig 182/A. § (1) A végrehajtó a lakóingatlan kiürítésének foganatosítását [174. § d) pont] a november 15-től április 30-ig terjedő időszakot követő időszakra halasztja el, ha a kötelezett magánszemély. (2) A végrehajtó a lakás kiürítésének elhalasztásáról jegyzőkönyvet készít, amelynek másolatát megküldi a feleknek. (3) A bíróság - erre irányuló végrehajtási kifogás esetén - a kiürítés foganatosítására utasítja a végrehajtót, ha a) a kötelezett vagy a vele egy háztartásban élő személy a kiürítendő lakóingatlan helyett más beköltözhető lakóingatlan használatára jogosult, b) a végrehajtást kérő a halasztás időtartamára a kötelezett elhelyezéséről gondoskodik, vagy c) a magánszemély végrehajtást kérő valószínűsíti, hogy a kiürítendő lakóingatlan birtokba vétele nélkül lakhatása nem biztosított. (4) Az (1) bekezdésben meghatározott időszak lejártát követően a lakóingatlan kiürítésének foganatosításáról a végrehajtó soron kívül intézkedik. Vagy neeem?
A végrehajtónak nincs asszisztense. Vannak helyettesei, akik (majdnem) mindenben úgy járnak el, mint a végrehajtó; és vannak egyéb alkalmazottai, akik viszont k. nem értenek a végrehajtáshoz meg a végrehajtási törvényhez.
A jegyő pedig nem fog semmit intézkedni. Az ő egyetlen érdemi feladata ebben a történetben, hogy hallgatólagosan tudomásul veszi, hogy az árverési vevő kiürítési kérelmet terjesztett elő a végrehajtónál.

drbjozsef #   2020.02.17. 11:43

(De miért fog valaki olyasmibe, amihez egyáltalán nem ért?)

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

akomadi # e-mail 2020.02.17. 11:30

Gerbera317: Pedig kerestem össze-vissza a neten, hogy mi a szabály arra, ha van az adósnak másik ingatlana, meg kell-e akkor várni a kilakoltatási moratórium végét, de semmit nem találtam. A végrehajtó asszisztense meg azt mondta, hogy a kilakoltatási moratóriumba belecsúszott, egy szóval nem említette, hogy a halasztásról értesíteniük kell engem és, hogy kifogással lehet élni ellene. Most még arra gondoltam, hogy mivel már vagy fél éve én vagyok a tulajdonos, nem lehet-e úgy kiköltözésre bírni őket, hogy bérleti díjat kérnék tőlük, ha nem költöznek. Meg egyáltalán, a jegyző automatikusan intézkedik-e április 30. után vagy még azt is külön kell kérvényezni?

gerbera317 # e-mail 2020.02.16. 20:57

Lehet, hogy a végrehajtó mulasztott, de meddig tartott volna kiprovokálni tőle egy ilyen jegyzőkönyvet? Hmm?

dr_Egyed_Zoltán # e-mail 2020.02.16. 17:07

A (köz)hatalom gyakorlására kevesek méltók....

dr. Egyed Zoltán
  ügyvéd 
www.facebook.com/dregyedzoltan/
https://dregyed.business.site/

akomadi # e-mail 2020.02.16. 15:10

Köszönöm a válaszokat. Akkor a végrehajtó hibázott, mert nem küldött halasztásról semmit. Már a földhivatalhoz küldött dokumentumoknál is hiánypótlást kértek, nekem kellett arra is figyelmeztetni. Meg amikor az árverési jegyzőkönyvet kellett aláírni, arra is csak egy napot adott meg, azzal, hogy ő elutazik. Azt mondta, ha nem jó, akkor elveszett az árverési előleg. Aztán úgy kellett többször telefonálva kikönyörögni nagy nehezen egy másik napot. Pedig a törvény 15 napot ad.

dr_Egyed_Zoltán # e-mail 2020.02.16. 14:15

Így van.

Illet volna azonban a vh-ónak a birtokba adási kérelmedre kiállítani a gerbera317 által is hivatkozott jvk-et a halasztásról. Úgy legalább lett volna esélyed kifogással, bíróság útján elérned a birtokba adást. Most már várd meg szerintem a májust, nem hiszem, hogy gyorsabb lenne a jkv. pótoltatás, kifogás, bírósági végzés útja, hacsak nem vagy olyan szinten rámenős, hogy bemész a vh. irodába és addig nem mész el onnan amíg ki nem állítja a vh. a jvk.et, amelyre rögtön beadod 15.000,- Ft illetékbélyeggel és az EGYÉRTELMŰ bizonyítékoddal a kifogást, amelyet ha szabályszerűen rövid határidőn belül felterjeszt a vh. a járásbíróságra, akkor onnan sem mész haza (pl. a panasznapról), amíg a bírósági titkár nem kezd el foglalkozni az ügyeddel. Egy ügyfélnek sikerült így relatíve gyorsan elintézni, kb. 30 nap alatt, persze ehhez még az is kellett, hogy az adós nem fellebbezett.

dr. Egyed Zoltán
  ügyvéd 
www.facebook.com/dregyedzoltan/
https://dregyed.business.site/

gerbera317 # e-mail 2020.02.16. 13:21

Szerintem ne a jegyzővel foglalkozz. A 60 nap már bőven eltelt. Nem ezt kérdezte dr Egyed.
A végrehajtó nem mérlegelhet, hanem a moratóriumra tekintettel köteles a kilakoltatást április 30-át követően időszakra elhalasztani. A halasztást jegyzőkönyvben állapítja meg, ami ellen végrehajtási kifogásnak van helye. A kifogásra a bíróság a kiürítés foganatosítására utasítja a végrehajtót, ha a) a kötelezett vagy a vele egy háztartásban élő személy a kiürítendő lakóingatlan helyett más beköltözhető lakóingatlan használatára jogosult, vagy b) a végrehajtást kérő a halasztás időtartamára a kötelezett elhelyezéséről gondoskodik, vagy c) a magánszemély végrehajtást kérő valószínűsíti, hogy a kiürítendő lakóingatlan birtokba vétele nélkül lakhatása nem biztosított. Te terjesztettél elő ilyen tartalmú kifogást? És ha azért nem, mert ilyen tartalmú intézkedést nem hozott a végrehajtó, hát akkor miért nem kérted tőle hogy hozzon?
Mindegy, most már kár lenne ezek pótlásán agyalni, hiszen szépen el lett a vakarózva az idő.

akomadi # e-mail 2020.02.16. 12:12

Köszönöm a válaszokat.
dr. Egyed Zoltán: Olyan levelet nem kaptam, miszerint a moratórium utánra halasztódott volna a birtokbaadás. Igen, kértem a végrehajtótól a birtokbaadást hivatalos levélben. Telefonon azt mondta az egyik asszisztense még októberben, hogy most már belecsúszott a kilakoltatási moratóriumba. A teljes vételár megfizetése 2019. 09. 20. volt. Nem segítőkész a vh egyáltalán. A pecsétes ingatlanárverési jegyzőkönyvben ezt írja: "a 154/A paragrafus 11. bekezdés értelmében a végrehajtó köteles - a lakóingatlan kiürítésére irányuló kérelem részére történt kézbesítését követő 8 napon belül - tájékoztatni a lakóingatlan fekvése szerint illetékes jegyzőt arról, hogy az árverési vevő az ingatlan kiürítésére irányuló kérelmet terjesztett elő. A 12. bekezdés értelmében a végrehajtó az árverési vevő kérelmére - szükség esetén rendőrség közreműködésével - akkor intézkedik az ingatlan kiürítése iránt a 182. paragrafus és a 182/A p. megfelelő alkalmazásával, ha a 11. bekezdés szerint a jegyző részére megküldött tájékoztatástól 60 nap eltelt."
A jegyzői hivatalból csak olyan dokumentumot kaptam, hogy be kell fizetni a kommunális adót.

dr_Egyed_Zoltán # e-mail 2020.02.16. 09:30

akomadi,

Kiállította már a vh azt a jegyzőkönyvet, amely szerint a moratórium lejártát követő időszakra halasztja el az ingatlan birtokba adását? Kérted egyáltalán a vh-t, hogy adja az ingatlant birtokba?

A jegyzőkönyvet a kézbesítéstől számított 15 napon kifogással lehet támadni, azzal, hogy az adósnak van másik lakható ingatlana. Mondjuk mire a bíróság várhatóan dönt, addigra le is jár a moratórium.....

dr. Egyed Zoltán
  ügyvéd 
www.facebook.com/dregyedzoltan/
https://dregyed.business.site/

drbjozsef #   2020.02.15. 19:46

akomadi,

Én nem pont ezt mondtam, Te tudod. Én is a környéken érdeklődnék előbb, és ha nem mondják együttműködőnek, akkor nem biztos, hogy érdemes. Te kockázatod.

Egyébként az a másik lakása lakható? Mert ha igen, akkor a Vht. szerint egyáltalán nem kell megvárni a moratóriumot. Arra nem vonatkozik : Vht. 182/A.§(3) szerint neked kellett volna ezt kérned kifogással.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

akomadi # e-mail 2020.02.15. 18:17

drBJózsef Köszönöm a választ. Akkor mégis írok nekik. Már augusztusban kifizettem az ingatlant, nem akarok április végén, vagyis május elején költözni. Van is másik házuk, de úgy látszik, azért sem akarnak költözni.

drbjozsef #   2020.02.15. 13:03

ne vegyük fel az előző tulajdonossal a kapcsolatot, mert megzsarolhatja az embert, hogy fizessen, mert különben szétveri az ingatlant.

Ha valaki olyan, hogy kiköltözése előtt szétveri az ingatlant, akkor az szét fogja verni akkor is, ha nem veszed fel vele a kapcsolatot, és akkor is, ha felveszed. Meg úgy általában is : amit vihet, azt visz is mindenki.

Mondjuk ha a szomszédság szerint nem a legkompromisszumkészebb személyiségek, akkor talán tényleg felesleges próbálkozni.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

akomadi # e-mail 2020.02.15. 10:08

Erobero Én is ebben a helyzetben vagyok. A vásárolt házból még nem költözött ki az adós, pedig van másik ingatlan a nevén. Április végéig meg nincs kilakoltatás. Én sem tudom, mit csináljak, írjak-e levelet, hogy mikor hajlandó kiköltözni, átadni a kulcsot. Elég rossz hírük van a szomszédságban. Viszont valahol meg azt olvastam, hogy ne vegyük fel az előző tulajdonossal a kapcsolatot, mert megzsarolhatja az embert, hogy fizessen, mert különben szétveri az ingatlant.

Wagner úr # e-mail 2020.02.09. 00:08

Köszi ;)

gerbera317 # e-mail 2020.02.06. 10:54

Használati díjjal érdemes vesződni, csak hogy érezze a törődést
Valami méltányos összegű használati díjat mindenképpen. Utólag majd még úgyis eldöntheted, hogy érvényesíteni akarod-e vagy sem.

Wagner úr # e-mail 2020.02.05. 20:45

Bocsi a sok kérdőjelért, valamit nem tudott megjeleníteni a fórummotor.

Wagner úr # e-mail 2020.02.05. 20:44

... és tényleg ????
Inkább illegális lakásfoglaló. ???? Május elsejétől.

gerbera317 # e-mail 2020.02.05. 19:01

Tulaj nem közreműködő
Tulaj? Dejszen az te vagy.

Wagner úr # e-mail 2020.02.05. 17:14

#gerbera
Köszi, gondolom most április végéig pihi van.
Pénzt már átutaltam a kilakoltatásra, kérvényeztem még időben...
Tulaj nem közreműködő.
Használati díjjal érdemes vesződni, csak hogy érezze a törődést vagy hagyjam a fenébe? ????