„"Nyolc lenne, ha ez az állapot ma állna fenn.”"
Valóban, azt nem figyeltem. (Viszont a te számod is csak azzal a feltétellel áll, ha a kérdező 2020. óta folyamatosan napi kereső tevékenység okán biztosított. Kötekszek. :) )
Nők 40.
HE,
Bocsánat, az utóbbinál én is benéztem a dátumokat. A biztosítós 32 év nemsokára már meg is van, szóval mégis három és fél év kell még durván. El kell érni a 40-et a középső sorban. Ki tudod számolni akár pontos napra is egy naptárral.
Nagyon köszönöm!
Nyolc lenne, ha ez az állapot ma állna fenn.
De mivel ez 2020-as, ezért már csak négy.
(Három és fél kellene a 40-hez, de kell még egy kicsi a biztosítós 32 évhez).
Még nyolc év. Meg egy kicsi.
Szeretném megtudni, hogy mikor mehetek nyugdíjba a nők 40 keretében, ha 2020. 12. 30-ig a következők álltak fenn, (határozatban):
33 év 244 nap nyugdíjjogosultság elbírálásához figyelembe vehető szolgálati idő,
31 év 313 nap nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel, ezen belül
27 év 271 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy avval egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idő
a nők40 jogosultságot adó szolgálati idő elérése és az öregségi nyugdíjkorhatár között azért van még pár éved. Ha szeretnél továbbra is határozatlan idejű munkaviszonyban tanítani, csak annyi a teendő, hogy nem kéred a nők40-nel való nyugdíjazásodat. Azt nem teheti meg a munkáltató (tankerület), hogy erőszakkal benyom a nők40-be, és nyugdíjaz az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár előtt.
Szecsenyi Ibolya,
Ez nem jogi kérdés sajnos.
A törvények szerint a nők40 nyugdíjas is korlátlanul dolgozhat a nyugdíj mellett alkalmazottként, nem tilos.
Az, hogy a tankerületi központ nem alkalmaz nyugdíjast - akkor sem, ha szükség lenne rá -, csak óraadóként, azzal nem tudsz mit kezdeni.
Kérheted, ők meg elutasíthatják. Nem kötelező felvenniük.
Tisztelt Fórumozók!
Nem tudom mit tegyek?
62 évesen talán most elérem a nők 40nek megfelelő szolgálati időt. De még dolgoznék. Van szó arról, hogy nem taníthatok tovább csak óraadóként? Szülség lenne rám az iskolámban, de az a hír járja nem lehet az eddigi határozatlan idejű szerződéssel. Lehet erről tudni valamit? Lesz változás?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02