Így elsőre sehogy.
Ideiglenes tartózkodás bejelentése
- 1
- 2
Így elsőre sehogy.
Kedves Wers!
Kifejtenéd egy kicsit bővebben miért nem. Nagyon jó lenne ha valahogy orvosolnám a dolgot. Honnan mivel, kivel induljak el?
Az épületben jelenleg is laknak ez egy kétszobás erkélyes házacska. Kéményseprőnek a díj idén be lett fizetve mivel van egy kéménye.
Áram bekötve víz a területen van (kerti csap formájában)
Légyszíve segíts!
Ha nem lakóövezet, valószínűleg (ha van) a használatbavételi engedély nem lakás céljára szolgáló lakásról szól. (Ez innen nem derül ki)
Így erősen feltételezhető, hogy nem szerepel a lakcímnyilvántartásban, így oda lakcímkártyát kiállítani nem lehet.
Szerintem kezd a jegyzőnél.
Hozzáteszem, nem biztatlak.
Rendben köszönöm a segítséget!
Ha mással nem is tudom megköszönni de választ majd adok hogy a jegyző mit mondott.
Szívesen, ilyen esetben egyébként lehet kérni településszintű lakcímkártyát.
Sziasztok,
nem tudok eligazodni a "ideiglenes lakcim" következményein.
Van egy ismerősöm aki sokszor a lakásomban tartózkodik, ezért elgondolkoztunk azon hogy idegilenesen bejelentjük. DE mi van, ha nem jól sikerül az összeköltözés, és nem akar majd onnan kijelentkezni? van olyan lehetőség hogy én a lakásból őt hivatalosan kiteszem? még akkor is ha azt ö nem akarja? (mondjuk az elmérgesedett viszony miatt)?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat.
Viola
„DE mi van, ha nem jól sikerül az összeköltözés”
Semmi. Olvass vissza, a lakcímbejelentés önmagában sem jogot, sem kötelezettséget nem teremt.
Ha nem jelentkezik ki önként távozás után, a hivatal majd "rábeszéli", vagy előbb-utóbb fiktiválják a lakcímét. Persze macerálni fogják, beidézik, stb. De ha nincs joga ott lakni, nem kell tűrnötök.
Úgy 70-80%-ban kijelentkeznek önként.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02