segítségkérés nemzetközis kamionos témában


Timó35 # 2013.09.16. 12:38

Szép napot!
Munkajoggal kapcsolatos kérdésem lenne.
Párom nemzetközi kamionsofőr.
3-4 hét kint 2-3 nap itthon.
Mielőtt elindult volna jelezte a felettesének,hogy 1 hónap múlva orvosi beutalója van és addigra szeretné ha hazavinnék.A beutalóját be is mutatta le is fénymásolták.
Most ott tartunk,hogy a 4.hétvége után se tudják hazahozni hiába jelezte időben szeretne addigra hazaérni.Nem kötelező orvosi vizsgálatról van szó de fájdalmai miatt már nagyon indokolt.
Kérdésem az lenne erre nincs valamilyen szabály amire hivatkozhat,hogy el tudjon menni kivizsgálásra vagy táppénzre kell eljönnie,hogy 1 hónap az újabb időpontra el tudjon menni.
Válaszukat előre is köszönöm.

Sherlock # 2012.11.27. 21:02

Hallgass KBS-re, engedj a sötét oldal delejes csábításának. :P (ha már filmek)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.27. 19:41

OFF
Első éves joghallgatóként érthető, hogy fenntartások nélkül elhiszel egy szenvedő fél által előadott tényállást, különösen, ha édesapád az elóadó. Néhány éves ügyvédi gyakorlattal azonban már tudni fogod, hogy dr. House 1. tétele itt is érvényes.
ON

ius latratus # 2012.11.27. 18:21

Ja, s a 300 Font az nem is sok, már csak azt kellene tisztázni, hogy valójában(!) mi történt azon az autópályán.

ius latratus # 2012.11.27. 18:17

Nyugi, Szabina kollegina!

Első éves vagy?

"Mi lehet ilyenkor a teendő? Kimenni a tárgyalásra sajnos a munkája miatt nem fog tudni, DAS tagok pedig nem vagyunk...
Lehet, hogy butaság, de ha megjön az értesítés, mennyire segíthet az, ha küldünk egy levelet a bíróságnak, amiben leírjuk, hogy mi történt?"

DAS tagok? (helyesen: D.A.S.)Hát, az nem baj, de -mint látod- jelen esetben nem lenne olyan nagy hátrány. Igaz, a munkájuk a nullával egyenlő...

Az meg, hogy az "értesítés" megérkezése után te a bíróságnak küldenél egyből levelet, nos,...az tette szükségessé a fenti kérdésemet.

§Sabyna§ # 2012.11.27. 17:35

Eddig azt gondoltam, hogy a jogiforum.hu fórumát még tényleg arra használják az emberek, amire való - vagy legalábbis való lenne! De úgy látszik, már itt is megfordul egy-két olyan ember, akinek egy értelmes hozzászólása sincsen, és csak a szabadidejét eltölteni jár fel ide, hogy "értelmesebbnél értelmesebb" kommentekkel növelje a fórum terjedelmét.

Gondolod, hogy joghallgatóként hülyét csinálnék magamból azzal, hogy egy kitalált történetet felírok ide, és segítséget kérek - vagy legalábbis próbálnék kérni - olyan emberektől, akik értik a dolgukat?!
Lehet, hogy magadból indultál ki, és Te lejáratnád magad ország-világ előtt, de nekem nem szokásom és/vagy célom az ilyesmi.

De mindegy is! Majd kérek tanácsot olyantól, aki valóban jogász és valóban jó abban, amit csinál, és nem a lábát lógatni, meg idiótaságokat firkálgatni jár ide...


PPKE-JÁK joghallgató

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.27. 17:14

Hú, de életszerű! Talán még egy MI6 ügynök kellett volna, aki átugrik az első kamionról a másodikra.

§Sabyna§ # 2012.11.27. 16:32

Pont az a lényeg az egészben, hogy apum hiába lassított, a távolság nem nőtt közöttük. Ergo ők is folyamatosan lassítottak. Mindezt pedig végig vették fel kamerával, ráadásul nem is rejtve, hanem élesben, láthatóan. Autópályán ott sem lehet megállni, mert akkor azért büntetik meg. Előzni pedig a mellette levő autók miatt nem tudott.


PPKE-JÁK joghallgató

Rexor # 2012.11.27. 15:16

És mi lenne az édesapád verziója? Gondolom azt csekkolták, hogyha lassít az előtte menő kamion akkor tartja e a követési távolságot. Valószinűleg nem tartotta..., de erről biztos kaptik majd tájékoztatást.

§Sabyna§ # 2012.11.27. 11:34

Sziasztok!

Olyan jogászt keresek, aki jártas valamennyire az angol jogban, vagy van ilyen ismerőse.

Édesapám nemzetközi kamionsofőr, és a héten Angliában megbüntették Őt 300 fontra. A szituáció egészen pontosan úgy történt, hogy ő közlekedett az autópályán, egyszer csak megjelent mellette mindkét oldalon egy-egy rendőrautó, előtte pedig egy kamion (szólóban a traktor), közrefogták, az előtte haladó - és folyamatosan lassító - kamion pedig kamerázta Őt, illetve a szerelvényét.
Végül jeleztek Neki, hogy menjen ki az első parkolóba, ott pedig közölték vele, hogy megbüntetik 300 fontra, mert nem tartotta a követési távolságot, életveszélyesen közlekedik, és erre bizonyítékuk is van (ebből rögtön kiderült, hogy az előtte haladó szóló kamionban is rendőrök ültek).
Édesapám hiába mondott bármit, nem is foglalkoztak vele. Annyit mondtak, hogy lesz majd tárgyalás, és azon, ha tud, megjelenhet, és elmondhatja az Ő verzióját.

Mi lehet ilyenkor a teendő? Kimenni a tárgyalásra sajnos a munkája miatt nem fog tudni, DAS tagok pedig nem vagyunk...
Lehet, hogy butaság, de ha megjön az értesítés, mennyire segíthet az, ha küldünk egy levelet a bíróságnak, amiben leírjuk, hogy mi történt?

Előre is köszönöm az esetleges segítséget!
Üdv


PPKE-JÁK joghallgató

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.28. 13:50

Most m'ér, izgalmasabb, mint az országút. ;)

ferrke # 2012.10.28. 12:44

Szoval vezetés közben filmet néztél????

Te egy remek ember vagy:(((((

Dr.Attika # 2012.10.28. 10:58

Nem ismerjük a francia jogot. Lehet, hogy joga volt elkoboznia. Magyar jog szerint is helye lehet lefoglalásnak, elkobzásnak.

siralyfi@citromail.hu # 2012.10.27. 00:41

sziasztok. segitséget szeretnék kérni. Magyar kamion soför vagyok.Franciaországba közlekedtem. És közben néztem a laptopon a filmet.Megálitott a Francia rendör. megbüntetett 750-eurora.Kifizettem a büntetést.De a rendör elvette a laptopom .És nem adta vissza.Abban kérném valaki segitségét. Hogyan tudnám vissza szerezni.A segitséget elöre is köszönöm.(Siralyfi)

Dr.Attika # 2009.12.21. 10:59

Behajtható a bírság. A levél és a tényállás pontos tartalma nélkül lehetetlen válaszolni.

monalisa1 # 2009.11.24. 20:11

Nem tudom, hogy egy külföldi hatóság által kiszabott bírságot/büntetést miként tud a magyar hatóság behajtani - ha egyáltalán.

Én laikusként csak azt tudom javasolni, hogy a párod jó ideig ne menjen Angliába, semmiképp se.
Aztán majd csak elévül...

Ha valaki többet- okosabbat tud mondani, biztosan megírja majd ide.

Külön annyit: telefonon és/vagy e-mailban a megyei rendőrfőkapitányság szabálysértési ügyosztályán valamint a megyei adóhivatal ügyfélszolgálatától konkrétumok nélkül tudakozódni...

Továbbá magyar nyelvű angol honlapon is lehet érdeklődni, hátha valaki jártas- bővebb ismerettekkel rendelkező a témában.

"Mona"
laikus hozzászóló

Gyömbi # 2009.11.24. 09:05

Idén nyáron a párom belevágott a nemzetközi kamionozásba(rossz anyagi körülményeink miatt ebben láttuk a megoldást.) Sajnos a tapasztalatlansága miatt hamar bajba került. Angliába irányították és a kamion aljára emigránsok kapaszkodtak fel. A francia határon nem vették észre őket, az angolok viszont igen. 4 hónap elteltével kaptunk egy levelet (sima postai úton, nem kellett aláírni hogy átvettük), hogy fizessünk 600 fontot az emberek után.
Az anyagi helyzetünk azóta sem javult, a párom feladta a kamionozást már, nem tudjuk kifizetni ezt az összeget.28 nap határidőt kaptunk a fellebbezésre, hivatkoznak különböző kormányrendeletekre, nem igazán értjük. A párom minderről nem tehet, tudtán kívül történt az egész.
Kérdésem, ha nem fizetünk tudnak ellenünk lépni valamit? Úgy gondolom, hogy pereskedésbe nem érné meg belemenni.
Szeretnék tanácsot kapni! Köszönöm!!