uniós problémához kérek segítséget


ferke1107 # 2010.08.26. 13:19

Lányom Angliában él, ahol vállalkozást hozott létre ÁFA regisztrációval. Az erre megbízott cég az ÁFA regisztrációt nem végezte el, pedig azért lett volna fontos, hogy ne csak Angliában, hanem az Unión belüli országokban is szolgáltathasson (főleg Magyarországon). Most lehetőség nyílt egy hosszabb idejű fix szerződés megkötésére, de ehhez nem tud adószámot megadni.

Kérdésem: A regisztráció 8-12 hét, addig tud-e szerződni, dolgozni és számlázni az Uniós megrendelője felé, vagy erre így semmilyen mód sincs?

virag.kovacs # 2010.11.18. 10:25

Tisztelt Ferke!
Gondolom ennyi idő alatt már kiderítették, hogy mit lehet tenni az ügyben. Ha esetleg még nem, akkor azt tanácsolnám, hogy a lánya külföldön érdeklődjön a kérdésben, mivel ott tudnak tenni igazán az ügy érdekében valamit, és gondolom már nem első esetben találkoznak ezzel az esettel. Esetleg Magyarországon egy cégjogász tudna pontos információt adni, aki otthonosan mozog az Angol cégjogban is. De biztosan függ a másik szerződő fél lojalitásától is.
Sajnos míg Magyarország nem ír alá olyan dokumentumokat, mely közvetett módon a magyar igazságszolgáltatás kontrollja is lenne, illetve jogsegélyt nyújthatna azoknak, akik úgy érzik valamilyen emberi jogukban korlátozva vannak, és erre itthon nem kapnak jogorvoslatot, addig az ilyen, és ehhez hasonló problémákat is nehezen tudják majd megoldani külföldön magyar állampolgárok.

Dr.Attika # 2010.11.18. 10:38

Közösségi adószám igényléséhez nem kell egy külső cég igénybevétele. Szóljon a leányának, hogy Őfelsége Adó-és Vámhivatalának saját maga jelentse be közösségi adószám iránti igényét. Egy napon belül megkapja. Egyébként az angol adószám elé egy GB-t kell majd írni.

Kacsa1111 # 2010.11.19. 08:50

Kedves Dr.Attika,

biztos vagy benne, hogy alaposan elolvastad a kérdést?:)


Kacsa11