Idegenrendészet?

Spas12 # 2013.03.22. 12:27

Nem, nem vízum. 3. országbeli - ha magyar áp. házastársa van - tart. kártyára jogosult. Sőt pár év megszakítás nélküli és jogszerű tartózkodás után ÁTK-ra is (sajnos).

Véleményem # 2013.03.21. 14:55

tartózkodási kártya? nem vízum?

Aurora40 # 2013.02.18. 16:27

Tisztel Cím!
Férjem 3. országbeli állampolgár, állandó tartózkodási kártyával rendelkezik. Hol lehet kérelmezni, hogy az állandó tartózkodási kártyája ne csak magyar nyelvű papír legyen, hanem az adatok angolul is szerepeljenek rajta, amit más országokban is elfogadhatnak. Úgy tudom erre van egy egyszéges Európa szerte használt minta (amitől a magyar eltér), amit mindenhol egyformán kezelnek, csak a magyart nem ismerik el a különbözősége miatt.
A huzamos tartózkodási engedély egy általánosan elfogadott hivatalos igazolvány, de azt magyar hozzátartozóval rendelkező harmadik országbeli állampolgár nem kaphat meg.
Szeretnék a problémámmal kapcsolatban valakitől tájékoztatást kapni, hogy mit lehet ilyenkor tenni.

pazs # 2012.08.03. 09:18

Sok sikert az önbíráskodáshoz. Ajánlott film: Amerikai História X.

kfgabri # 2012.08.03. 07:50

A tudás fokmérője mindenkinek más.

Hoffy # 2012.08.03. 07:40

Köszönöm nagy tudású semmit nemérő válaszotokat. Ez a fórum nesze semmi, fogd meg jól. Olcsó húsnak híg a leve.

pazs # 2012.08.03. 07:24

Csak azt nem értem, hogy ha ez a nagytudású idegenrendészeti tiszt azt mondta, amit hallani akartál (hogy pereld a magyar államot), akkor mit vizsgáztatsz itt minket? Pereld be és aztán mondd el, hogy mi történt.
Ha meg minden pénzedet erre költötted, akkor költs ügyvédre is és ne itt kérj ingyen tanácsot, aminél amúgy is okosabbnak tartod magad.

kfgabri # 2012.08.03. 07:18

Minden szabadidőm és pénzem erre költöttem
Pazs ingyen adott jogvéleményt.

Hoffy # 2012.08.03. 07:10

Lehet, hogy van tisztességes néger de az nem afrikai. Legalábbis én azt tapasztaltam, hogy mind gázos akit ismerek.

De mint írtam most itt nem szeretném kifejteni de bizonyítani tudom, hogy a Magyar állam vagyis az idegenrendészet hibázott és így maradhatott itt. Olyannyira nincs papírja, hogy csak jogsija van ami valószínű hamis, csak ezt se akarják bizonyítani, merthogy írástudatlan akkor hogy vizsgázott. Mindent kinyomoztam róla vettem a fáradtságot és kinyomoztattam. Nekem ez az életem, hogy ezt a szemetet kitoloncoljam. Minden szabadidőm és pénzem erre költöttem. Mindent bizonyítani tudok. De az idegen rendészeten nem foglalkoznak vele. Az idegenrendészeti tiszt vagyis az a személy aki az adott néger ügyével foglalkozik nagyon sok mindent elmondott. Azt is, hogy nyerő vagyok ha beperlem az államot és azt is, hogy nem tartjuk be a Schengeni vállalásainkat.
Pont ez a gond, hogy ennek a személynek valóban nincs papírja és mégis szabadon mászkálhat. Tudom minden tettemért felelős vagyok de ha a hatalom nem lép nekem kell elintézni az ügyet. Vagy forduljak a jobbikhoz esetleg az a jó megoldás?

pazs # 2012.08.03. 06:49

Oké, ez egy jogi fórum, és az a helyzet, hogy ha néger, ha lusta, ha nigériai, ha nem, ugyanúgy járhatsz el vele szemben, mint bárki mással, ezt már az elején megírtam, jogi szempontból ehhez nincs mit hozzátenni
.
Az idegenrendészeti helyzetről meg félinformációid vannak és/vagy félreértetted, amit mondtak neked, olyan ugyanis nincsen, hogy valakinek nincs jogcíme tartózkodni, mert még folyik a menedékjogi eljárás (de már 10 éve - ilyen nincs) és nem kell menekültszállón laknia, ellenben lehet kitartott. Az eljárást meg tökre nem akadályozza a papírok hiánya (bár nem gyorsítja, az biztos). Az meg külön érdekes, hogy TE tudod bizonyítani, hogy az illető nigériai (nem mintha Nigériába visszaküldene Magyarország embereket rendszeresen), de a menekültügyi hatóság csak szerencsétlenkedik (nem mintha jó véleménnyel lennék a szakmai munkájukról). Amúgy kit értesz te idegenrendészeti tiszt alatt?

Egyébként nagyon képmutató álláspont az, hogy valakiről azt állapítják meg, hogy rasszista, mert mint az én esetemben is ez valaminek a következménye.
Aha, tehát te nem vagy képmutató, hiszen szerinted egy néger sem ember a kb. másfélmilliárd közül, mert találkoztál egy tucattal életedben, akik közül egy megvert. Ja, meg nem tartják be a törvényeket, ahogy a magyar ember bezzeg az összeset.
Igen, vannak rossz emberek. A feketék és a fehérek (sárgák, rézbőrűek stb.) között is. De úgysem foglak meggyőzni.
Ahogy az ő, a te tetteidnek is meglesz a következménye.

Hoffy # 2012.08.03. 06:11

Nincs feléjük vonzalmam a munkám révén kerültem velük kapcsolatba és tényleg becsületesek. A néger egy más ügy egy tévedésem, rossz döntésemből, naivságomból fakadó ismeretség.

Természetesen tudom, hogy itt a fórumon kaphatok jót és rosszat, de hasznosat még nem kaptam pedig arra várnék.

kfgabri # 2012.08.03. 05:54

Mint írtam van arab barátom és kínai, Indiai, mind tisztességes

Csodálatos ez a mély vonzalom a különböző kultúrák iránt.

kfgabri # 2012.08.03. 05:53

Egyébként én amikor velük még beszéltem is négereztem őket és nem tiltakoztak soha

Tiltakozás nélkül is van az embereknek véleménye.

kfgabri # 2012.08.03. 05:52

négereknek fehér lányokat szereznek

ezt úgy hívják, hogy prostituált.
ha pedig valós és kölcsönös, akkor úgy, hogy kapcsolat.

ezért nem értem, miért zavar, ha egy magyar kurva pénzt keres, vagy, ha egy magyar nő boldog.

kfgabri # 2012.08.03. 05:48

aki ide ír, vállalja annak ódiumát, hogy mivel ez egy szabadidős fórum, fog kapni mindent

• jó tanácsot
  • rossz tanácsot
  • ellenvéleményt
  • véleményt
  • bármit

alapvetően a "jogászkar" rendkívül segítőkész, amit ehhez jogilag hozzá lehetett tenni, pazs megtette, azt pedig ne várd, hogy helyeselni fogunk olyanért, amivel nem értünk egyet.

tényleg sajnálom, ami veled történt és szokásommal ellentétben nem kérlek fel arra, hogy fejtsd ki mi történt, mert nem akarom tudni, hogy kerültél "néger gyülekezetbe" és nem akarom tudni, hogy alakult ki egy olyan szitu, ahol ilyen sérülés keletkezett.

továbbá arra sem vagyok kíváncsi, hogyan lettél rasszista, hogyan jutottál el az egyeditől az általánosig.

Hoffy # 2012.08.03. 05:42

Egyébként nagyon képmutató álláspont az, hogy valakiről azt állapítják meg, hogy rasszista, mert mint az én esetemben is ez valaminek a következménye. Egyáltalán nem voltam az még a négerekkel sem voltam ellenséges de egy büdös állat orvul szétverte a kezemet és négerek asszisztáltak neki és mindez egy néger gyülekezetben történt. Ott még a pásztor is utálja a fehéreket és a négereknek fehér lányokat szereznek. Na ez váltotta ki bennem, hogy a néger az nem ember. Egyébként én amikor velük még beszéltem is négereztem őket és nem tiltakoztak soha.
Mint írtam van arab barátom és kínai, Indiai, mind tisztességes, de a négerről csak rossz véleményem van. Képtelenek elfogadni a törvényeinket a múltkor láttam a négerek a rendőröket is lökdösték. Ezek nem ide valók. Meg kellene nézni mit tettek Angliába. Párizsba, stb. Ez nem kell nekünk. Nem azt akarom, kiutálni aki jogosan menedékjoggal van itt hanem a jogtalanul itt tartózkodót és ezt a szemetet. Ha ez bűn akkor vállalom. Segítséget kértem nem ítélkezést.

Hoffy # 2012.08.02. 19:04

kfgabri

Nézd ha nincs más megölöm, de itt nem marad az tuti. Lehet, hogy nyers erő és primitív, de bűnhődjön, szemet szemért. Vannak kínai és arab barátaim, de négert még soha nem láttam dolgozni, ha rasszista vagyok vállalom. De a néger nem ember.

Hoffy # 2012.08.02. 19:01

pazs

Valóban jogtalanul tartózkodik itt. Kapcsolatba vagyok azzal a tisztel aki az idegenrendészeten vele foglalkozik és ő mondta el, hogy nincs papírja és azt is tudják, hogy Nigériai. Csakhogy ő ezt tagadja mert egy ügyvéd azt tanácsolta neki (Ezt más forrásból tudom) mert nem kapott menedéket hiszen nem üldözték és ezért, hogy megmeneküljön az ügyvéd tanácsára, széttépte a papírjait és azt vallja, hogy Sierra Leone i. Elmondta a tiszt, hogy azóta szájról szájra jár, hogy bárki itt maradhat, csak azt kell mondani, hogy Sierra leoniai. A tiszt mondta, hogy sokan élnek így itt papírok nélkül.

Nem a Magyar állam tartja el ha jól tudom, hanem egy prosti akivel él. De a Nigériaiak nagy része állította egy rendőr, narkót árul és tudtommal ő is ezt tette, csak feljelentettem és megtudta mielőtt a a rendőrség megkereste így megijedt és abba hagyta.

Most eljárás van ellene súlyos testi sértésért, csakhogy a rendőrség ezt húzza mintha nem akarná ezt az ügyet.
De én az államot perelném be mert akkor van esélyem pénzt kapni. Tőle semmi esélyem. Bizonyítani tudom már a származását és azt, hogy jogellenesen tartózkodik itt, stb.

kfgabri # 2012.08.02. 09:19

ezért ezt magam megtudom e csinálni és hogy kezdjek neki, vagy esetleg az interneten erre toborozhatok támogatókat anélkül, hogy rasszistának bélyegezzenek és elítéljenek.

ezzel pont eléggé megbélyegezted saját magad.

ps: a sérülésed sajnálom, de a megoldási módozataid a nyers erőnél is primitívebbek és veszélyesebbek.

pazs # 2012.08.02. 09:00

Nem. Ugyanúgy járhatsz el, mintha jogosan Magyarországon tartózkodó személy okozott volna neked kárt/sérülést.
Egyébként ha nincsenek papírjai és jogellenesen tartózkodik itt, hogy-hogy mi (a magyar állam) tartja el?
Rasszistának a négerezés miatt fognak tartani, ha egyáltalán, miért nem elég annyi, hogy nem magyar állampolgár és szerinted jogellenesen tartózkodik itt? Tök mindegy, hogy egyébként milyen a bőrszíne, vallása, nemzetisége stb.

Amúgy van egy olyan gyanúm, hogy nem tartózkodik jogellenesen, hanem menekült/menedékes/oltalmazott státuszban van, mert hazájában üldöznék és Magyarország van annyira civilizált ország, hogy senkit nem küld vissza olyan országba, ahol őt bántalmazás érhetné neme, bőrszíne, vallása stb. miatt.

Hoffy # 2012.08.02. 08:11

Tiszteletem!
Mivel nem tudtam hová írjam a kérdésemet mert speciális ezét itt kérdezek. Ha nem megfelelő a hely akkor bocsánat.
Magyarországon él többedmagával egy Nigériai néger akinek nincsenek papírjai és így is itt élhet a Schengeni tagságunk ellenére. Már több mint 10 éve kikellet volna toloncolni. Viszont ezt a Magyar állam nem tette meg. Egy idegenrendészeti tiszt szerint sokan élnek itt papírok nélkül, mi tartjuk el őket és nem teljesítjük a Schengeni vállalásainkat.
Ez azért probléma nekem, hogy ez a néger szétverte a kezemet és kórházi kezelésre szorultam és csak 80 % os a gyógyulásom. Ugyan ez ügyben eljárás van ellene súlyos testi sértés miatt, de szabadlábon van. Azon kívül, hogy esetleg börtönre ítélik a káromat valószínű nem tudja állni, mert nem dolgozik, egy prostival tartatja el magát. Valamint állítólag narkót árul. Persze ezekből nem lesz pénzem.
Ezért az jött fel bennem, hogy beperelném a Magyar államot, hogy az a néger az ő hibájukból maradhatott itt jogellenesen és így tudott nekem kárt okozni. Amennyiben ők kitoloncolják akkor az adott időben nem lett volna Magyarországon és a sérülésem nem következik be.
Kérdésem az lenne, hogy ez járható e? Mivel sajnos anyagilag ez az ügy teljesen visszavetett, így sajnos ügyvédre se futja, ezért ezt magam megtudom e csinálni és hogy kezdjek neki, vagy esetleg az interneten erre toborozhatok támogatókat anélkül, hogy rasszistának bélyegezzenek és elítéljenek.
Köszönettel András

user01 # 2010.11.22. 17:07

Köszönöm a válaszát!

pazs # 2010.11.22. 16:50

Miért vonnák? a közlekedési szabálysértést vizsgálják, nem a tartózkodása jogcímét.

user01 # 2010.11.22. 16:45

Ha egy külföldi állampolgár közlekedési szabálysértést követ el, de van állandó magyarországi lakcíme azt idegenrendészeti eljárás alá vonják? Vagy egyszerűen a rendőrség szabálysértési hatósága fojtatja le az eljárást ugyan úgy mint egy magyar állampolgárral szemben?