simkártyahasználat


bubba # 2004.05.18. 19:18

Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, amikre nemigazán találom a válaszokat pedig már pár napja kersegélek a neten. Szóval én programozó vagyok, és elkészitettem egy programot amivel az interneten lehet telefonálni (VOIP). Pl. az USA-ból lehet hivni magyar mobilszámot. Ez ugy történik, hogy a program az interneten keresztül áthozza a hangot és itt egy számitógépre kötött telefonnal végződtetem a hivást a magyar hálózatba (pl. Westel). És itt kezdődnek a problémáim:

  1. a simkártyákat (4 darab domino prepaid) a "piacon" vettem, tehát nem az én nevemen vannak. ha a westel rájön a turpisságra, milyen jogkövetkezményei lehetnek? Ha beindulna a business, esetleg több ezer perc is lenne a simkártyákon havonta.
  2. ha sikere lenne a programnak, akkor szeretném ezt a tevékenységet majd cégszerüen folytatni. tehát ezt a szolgáltatást egy kis haszonnal kinálni külföldi embereknek. de kérdeztem a westelt és asztmondják hogy ez már távközlési szolgáltatás, és ehhez összekapcsolódási szerződést kell kössek velük. annak meg óriási költségei vannak amire nekem nincsenek anyagi lehetőségeim. tehát most azon töröm a felyem, hogy ezt mégis jólenne összehozni, de a westel tudta nélkül

Milyen jogkövetkezményei lehetnek ennek? Esetleg büntetőjog?? Mielőtt bármibe belekezdek, tisztába szeretnék lenni a lehetséges következményekkel.

Előre is köszönöm a hozzászólásotokat!