cégjegyzék


Sasfioka # 2004.05.29. 21:42

A budapesti cégbíróságon kívül bármely vidéki cégbíróság ad információt telefonon cégről, szigorúan a cégállapottal, a bejegyzés idejével, tagjaival, alapítási okiratban rögzített dolgokkal (székhely, telephely, tevékenységi körök, esetleg adószám, de ez utóbbit szeretik megtagadni) kapcsolatosan.

Csak a bejegyző cégbíróság fog információt adni az illető cégről, tehát a Fejér Megyei CB nem tud Tolna megyei céget megmondani. Ezért ha megvan a cégnév (esetleg adószám, cégjegyzék száma...), akkor a cégjegyzékszámból egyértelműen kiderül, az adószámból következtetni lehet, valamint a székhelyből is következtetni lehet a bejegyző megyére. Amennyiben pesti, személyesen ingyen adnak információt. Ha nem pesti vagy pest megyei, akkor a helyi illetékes cégirodát elegendő felhívni telefonon.

SF

K Csaba # 2004.05.25. 09:36

Köszi a válaszokat!


k_csaba

sessionID # 2004.05.25. 09:33
  • az átadott összeg számmal és betűvel kiírva, egyértelműen megnevezve
  • az a cél, amiért a pénzt átadod (vételár-előleg XY bútor vásárlásához)
  • fennmaradó vételár egyértelmű megjelölése,
  • teljes összeg megnevezése
  • felek pontos megjelölése (XY átvevő/vállalkozó és YX vevő/megrendelő)
  • 2 tanú, hely, dátum, aláírások, 2 eredeti példány

Minta sztem nincs a neten.

K Csaba # 2004.05.25. 09:07

Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Mégpedig az, ha elôleget adok és írok hozzá egy szerzôdést annak mit kell tartalmaznia? Illetve találok-e a neten ehhez valamilyen formanyomtatványt?

Köszönettel: K. Csaba


k_csaba

Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2004.05.24. 15:38

Kedves K. Csaba!

Bejegyzett vállalkozó is lehet csaló. Az túl nagy %-os arányú előlegnél probléma lehet, mivel ezekben az esetekben gyakran a már felvett és "elköltött" korábbi előlegeket pótolgatja a vállalkozó.
Erre is figyeljen oda.
Persze nem mindenki csaló.

Üdvözlettel:

sessionID # 2004.05.24. 13:53

Ha az illető céget alapított (bt, kft, rt ;), akkor szerepel a cégnyilvántartásban. Személyesen a cégbíróságon kérhetsz cégkivonatot, azt hiszem 3.000,- körül mérik. Vannak online lehetőségek, ezek kicsit olcsóbbak (pl. fn.hu, napi.hu, etc., ja, magyarorszag.hu - ez egész korrekt és free: http://www.magyarorszag.hu/…ok/cegkereso )

De ha egyéni vállalkozó, akkor az önkormányzat tud róla valamit mondani.

K Csaba # 2004.05.24. 11:25

Van-e arra lehetôség, hogy egy, az általam megbízott vállalkozóról megtudjam rendben van-e a cége. Magánszemélyként egy konyhabútor elkészítésével bíznám meg. Be van-e jegyezve stb. Magyarul mire figyeljek oda mielôtt bármivel megbízom ill. elôleget adok neki.

Köszönettel: K. Csaba


k_csaba