Tapasztalatok jogsi elvétel terén


gakos # 2004.06.07. 22:05

Köszi a tippet. Ez biztos, vagy csak lehetőség? További dilemmám, hogy mi van ha rontok a helyzetemen? Ugyanis a kiszabható legkevesebbet kaptam. (1év jogsi-elvonás) Lehet hogy ha ugrálok még szigorítanak is?

the big cat # 2004.06.07. 18:56

A gépjárművezetástől való eltiltást mellékbüntetésként szokták kiszabni, ami azt is jelenti, hogy nem feltételenül szabják ki. Személyesen tudok olyna esteről, amikor közúti baleset okozásáért 6 hónap egy évre felfüggeszetett büntetés mellé kifejezetten méltányossági alapon nem szabták ki.

Célszerű bemutatni, hogy ez létkérdés neked, (ha a munkádhoz kell, akkor a munkáltatód adjon erről igazolást), akkor be kell muatni, hogy a jogkövetkezmény alaklmazása sokkal súlyosabb következménnyel járna, mint azt az elkövettet bűncselekmény súlya indokolná.

gakos # 2004.06.07. 18:20

Tud valaki segíteni? El akarják venni a jogsimat egy olyan baleset miatt, ami igencsak soktényezős volt. (személyi sérülés a másik kocsiban, ahol viszont nem volt bekapcsolva a biztosági-öv. Nem lett volna sérülés ha be van kapcsolva) Nekem a jogsi létkérdés, tönkremegyek ha ez megtörténik. Hogy lehet ezt megúszni? Hajlik mostanában a bíróság méltányosságra? Minden hasznos ötletet díjaznék. Köszi a segítséget. gakos@yahoo.com Ákos