Szerintem ne vergődj, az okmányirodában csináltasd meg a lakcímrendezést. Az eljárás ingyenes. A tulajdoni lapért sajnos fizetni kell, elfogadják a nem hitelest is.
lakáskiürítési per tapasztalatok
- 1
- 2
Mint mondtam/írtam elnézték a címet. De az ügyintéző nem, ő nem elnézte, hanem felületes volt.
Mindenki hibázhat, de javítható. Ahogy Bori Bori írta, kérd a nemkívánatos (nem ott élő) személyek lakcímének fiktiválását az okmányirodában. Fogalmam sincs, miért küldtek KEKKH-hoz. Tényleg nincs ügyfélfogadásuk, mert nem ez a feladatuk.
Nem neked kell azt kinyomozni, hogy hogyan kerültek bejelentésre. Majd elbíbelődik vele az ügyintéző. Két dolgot kell neked igazolnod, hogy a személyek nem ott laknak/tartózkodnak, valamint, hogy rendelkezel a lakás felett. Tulajdoni lapot az okmányiroda helyben le tudja kérni, azért neked nem kell külön köröket futnod. De biztosan van pl. adás-vételi szerződésed, azt nem árt magaddal vinni (de ennek hiányában is lefolytatják az eljárást, csak gyorsabb)
Ez az eljárás illetékmentes, azaz ingyenes.
wers !
Köszönöm.
2 éve voltam a lakcím bejelentési hivatalban (okmányirodában ) Akkor ott javasolta ott egy hölgy ezt, teljesen segítőkészen, de lehet, hogy vakvágány ez.
Majd futok még egy kört. A két jómadár ( férj és feleség ) nem sok vizet zavart / eddig /. Úgy fogtam fel ezzel támogatom a kárpátaljai elcsatolt területek magyarjait.
Na de mégis, inkább a közigazgatás tehetetlenségén akadtam ki.
Zoltanuss, először is, a lakcímnyilvántartás feladata, hogy a tényleges adatok szerepeljenek benne. Lehet, egyszerűbb lenne megkérni a két személyt, hogy a valós címre jelentkezzenek be (módosítsák). Ha ezt maguktól nem teszik meg, majd a hivatal fogja erre biztatni őket.
Az eredeti lakcímbejelentőhöz neked semmi közöd, azon szereplő adatok számodra nem nyilvánosak (hisz te nem szerepelsz rajta, és nem te írtad alá), ezért nem értem, hogy miért küldtek oda. Ha nincs kedved bemenned az okmányirodába, levélben is kérheted. De ha elfogadsz egy jó tanácsot, személyesen menj be. Egyébként sok esetben okafogyottá válik, mert mire a fiktiválást kérik, már kijelentkezett az illető, már csak egyéb nyilvántartásokban szerepel a régi cím (pl. NAV), azokat pedig "nem vette át" jelzéssel küldesd vissza a postával.
Szerintem is egyszerűbb.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02