gyermek (csecsemő) elhelyezés

ObudaFan # 2017.02.15. 14:45

Azért remélem, ilyen korban a bírák tényleg anyapártiak! Hát ki ápolt, gobdozott minket igazán, ha nem az anyánk?!

Minél kisebb a gyermek, nyilván annál nagyobb az eltérés az apa és az anya esélyei között az anya javára. De azért természetesen minden eset más, és van, amikor még az igen kicsi gyereknek is az apánál van jobb helye. Sajnos vannak esetek, amikor ilyen, vagy olyan okból az anyuka nem igazán alkalmas a gyermek nevelésére. A bíróságnak pedig minden esetben gondosan vizsgálnia kell mindkét fél minden állítását, nem söpörheti le az apuka állításait azzal, hogy ez biztosan csak bosszú.

sila2000 # 2017.02.15. 07:28

Kedves ObudaFan és andro, köszönöm mindkettőtök hozzászólását.

Igen, azért csak reménykedjünk, hogy minden csöppség jó kezekben marad. Andro, meggyőzőek az apakénti érzelmeid, legyen igazad, legyenek ezek anyai kezek. :-) Gondolom, hogy ilyen kicsiknél azért ez mindig meg is valósul.

andr0 # 2017.02.15. 07:07

Döbbenet... A mi válásunkkor a fiam 6 volt, de meg sem fordult a fejemben, hogy ne az exnejemmel éljen. Persze a szívem szakadt bele, de ma már tudom, értékesebbek a sráccal töltött láthatasi óraink, mint amikor otthon megszokás volt.

Azért remélem, ilyen korban a bírák tényleg anyapártiak! Hát ki ápolt, gobdozott minket igazán, ha nem az anyánk?!

Apák! Térjetek észhez!!!
Köszöni az összes kisgyerek és anya nevében
egy ELVÁLT, de a gyerekét imádó apa

ObudaFan # 2017.02.14. 20:49

Gyerekelhelyezési perből rengeteg van, és még ilyen életkorban is vannak perek.

andr0 # 2017.02.14. 17:18

Milyen gyakoriak az ilyen korú gyermekek körüli perek?

Valóban létezik olyan ember, aki egy csecsemőt, kisgyermeket elvenne az édesanyjától? Mármint akkor, ha valóban minden körülmény adott az egészséges fejlődéséhez. Bármennyire is haragudnék az exnejemre, sosem lennék képes elszakítani tőle a kisgyermeket. Nincs az a düh, ami indokolná, hogy egy csecsemő ne az édesanyjával nevelkedjen. Persze édesapaként a rendszeres látogatás elengedhetetlen, de ha ezt senki nem akadályozza... nem is értem a felvetést.

Tapasztalt fórumozók! Léteznek ilyen esetek???
(most ledöbbentem)

Tudom, sokan szidják az "anyapárti világot"... de képesek lennének babákat elvenni az édesanyjuktól?
Egy férjnek lehet bármekkora haragja, nekem senki ne mondja, hogy egy tisztességes anyát így meg kell hurcolni - a gyermekről nem is beszélve, mert az anyukájára irányuló stressz mind rázuhan!
(most ledöbbentem)

ObudaFan # 2017.02.13. 14:22

Ha az anyuka nevelte egyedül, akkor neki jóval nagyobb az esélye.

sila2000 # 2017.02.13. 12:00

Kedves Fórumozók!

Milyen kimenetelt jósolnátok egy bontó-elhelyezési pernek, amiben közel azonos körülmények között élő, gyermeknevelésre egyaránt alkalmas szülők "küzdenek" egymással a tárgyalások végére kb. 1-2 éves lányukért, akit szinte születése óta az anyuka egyedül nevel, apuka rendszeresen látogat.

Mi a tapasztalatotok? Ilyen helyzetben kinél helyezik el a kicsit?

Köszönöm, ha megosztjátok velem a véleményeteket.