A rendőrség szerint halálbüntetést kellene kiróni a marylandi sorozatgyilkosokra. A nyomozók, most a bizonyítékokat keresik, amivel alátámaszthatnák a halálbüntetést maga után vonó vádat. John Wilson rendőrfőnök úgy véli, hogy a fiatalabb gyanúsítottat is felnőttként kellene kezelni az eljárásban.

Teljes gőzzel folyik a vizsgálat a Washington környéki sorozatgyilkossággal gyanúsított két féfri ügyében. A hatóságok keresik a bizonyítékokat, hogy halálbüntetést maga után vonó vádat nyújthassanak be a sorozatgyilkossággal gyanúsított férfiak ellen a bíróságon – közölte John Wilson rendőrfőnök.

Marylandben moratórium van a halálos ítéletre, de Virginia az USA második legtöbb kivégzését végrehajtó állama. Ha sikerül elérni, hogy a tágyalás Virginiában legyen, akkor a fiatalabb gyanúsítottat is halálra ítélhetik, mert ebben az államban a 16 évnél idősebb személyek felnőttnek számítanak.

A két férfit csütörtökön reggel tartóztatták le egy út menti pihenőhelyen Marylandben, miközben a 41 éves Öböl-háborús veterán és 17 éves társa éppen aludt autójában. John Wilson szerint a 17 éves fiút is felnőttként kellene megvádolni.

A gyanúsítottak kocsijáról megállapították, hogy úgy volt átalakítva, hogy a csomagtartójából rejtekhelyről lehessen lőni. A kocsiban talált puskáról pedig az derült ki, hogy a támadások közül legalább 11-et ezzel követtek el.